Gå til innhold

Poteter i mirkobølgeovn. Like sunt?


Forte

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke sikker på hva den indeksen du prater om er ,

 

men har gått resturang og matfag ,

 

Og vi fikk vite for og beholde de næringstoffene i en potet så er det alltid lurt og koke de med skallet på , selvom det da kan vise seg og hvere mye mye lettere og skrelle en potet før tilberedning .

 

Men uansett , Jeg vil ikke satse på mikrobølgeovn . dette krever at potetene du tilbereder er ca akkurat like store for at de skal hvere like godt tilberedt etter at de er ``ferdige`` , Uansett så er det mye bedre og koke de i vann med litt salt i på komfyren . og da har du også bedre kontroll om de er ferdig eller ikke istede for og sette poter i mikroen så ta dem ut og finne ut at de ikke er ferdig så inn igjen osv .

Lenke til kommentar

Etter hva jeg har hørt tar mikrobølgeovnen knekken på det meste av næringsstoffer, men jeg har ikke brydd meg med å lete etter info.

 

Jeg gjør så her.: Bruker en 2 liters beholder for iskrem.

Fyller på med poteter.

Strør på litt salt og mengden av en dram med vann i bunnen.

Setter på lokket som jeg har på forhand har laget hull i med en kniv eller lignende.

 

Etter ca 10 minutters koketid er potetene ferdige. Enkelt og greit.

 

Vell bekomme.

Endret av reor
Lenke til kommentar

@reor. Takk for tips.

@Mable. Takk for link. Interessant.

@Eriksendrul. Takk for tips angående likedan størrelse på potetene.

 

Er ikke sikker på hva den indeksen du prater om er

 

GI-indeksen er den glykemiske indeksen. To eksempel:

- Sukkerspinn og kneip er begge fulle av karbohydrater, men fordi førstnevnte har langt høyere glykemisk indeks (blodsukkeret går fort opp når man spiser det), er førstnevnte langt mindre sunt (angående fedme, tannhelse, diabetes mm).

- Rå gulrøtter og kokte gulrøtter er samme grunnvaren. De har likt innhold av karbohydrater. Men når rå gulrøtter kokes, så får de svært mye høyere glykemisk indeks, og blir dermed mindre sunne når det gjelder akkurat det... Hvor høy glykemisk indeks en matvare har kan man lett kjenne på smaken. Søtt = høy glykemisk indeks.

 

Det jeg lurte på, var om poteter oppførte seg på samme måte. Da kokte poteter vs mikropoteter.

 

Altså, en potet kokt i mikrobølgeovn har potensiale til å bli langt mer enn 100 grader, da det ikke bare er det kokende vannet rundt som varmer den opp, men også mikrobølgeovnen direkte. Når den kan bli varmere, er det ikke ulogisk at potetene også kan få enda kortere karbohydratkjeder (altså høyere glykemisk indeks)...

 

Hvis noen har greie på dette, setter jeg pris på input!

Lenke til kommentar

Nei, om du kokar poteta i vatn, over damp eller mikrobylgjeomn har ikkje noko å seia kva gjeld "forsukringa". Poteta har endra karakter før ho når 100 grader, og ho endrar ikkje meir karakter på det område om ho får høgare temperatur (ikkje før ho ho vert oske...). Derimot vert potet lett temmeleg seig ved koking i mikrobylgjeomn, av di oppvarminga skjer for fort, og det merkar du best i ytre delen av henne (som jo vert varma fortast). Medisinen her er å velja små poteter og spreia dei maksimalt ut på tallerkenen, så varmen vert fordelt så godt råd er. Det er og ganske stor skilnad på potetslaga. Kerrs Pink og (serleg) Beate og Laila er vel dei verste i så måte, medan Pimpernell er best. At siste og har etter måten lågt innhald av stiving gjev henne og truleg lågast GI, utan at skilnaden mellom slaga er stor. Ulempen med Pimpernell er ellers at dei ofte er store, så ein bør dela dei i to eller fire før ein kokar i mikrobylgjeomnen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...