Gå til innhold

Hjelp med Porter og annet!


Anbefalte innlegg

Hei. Trenger litt hjelp. Selv om jeg har jobbet en del med elektronikk, er jeg ganske grønn på enkelte av disse portene som er beskrevet her. Jeg skal holde på med et prosjekt, men trenger en slags inverting-port, men vet ikke helt om dette er et separat komponent man kan kjøpe, eller om man må eventuelt lage dette selv.

 

Er det mulig å få tak i en slags "diode" som man sender (for eks.) plusstrøm inn i den ene enden, og hvis det er lys på "dioden" kommer det strøm ut i den andre enden. Tror dette er delevis mulig med en av disse portene i guiden, men "dioden" er problemet.

 

Siden jeg som sagt er ganske grønn på slikt, er det greit med litt mer videreføring om disse portene. Jeg ser jo åssen alle disse andre portene er bygget opp, men invertering-porten er det jeg virkelig strever med. Linker til bøker eller annet er stor hjelp. Bare en kommentar er til stor hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter litt søking og tenking, finner jeg ut at alt jeg trenger som jeg ikke kan finne helt ut av, er transistor NPN og PNP. Jeg søkte litt på ELFA og fant bare 15V og 20V transistorer på NPN, og et hav av ulike PNP transistorer, laveste visstnok på 15V, men aner ikke helt om det er dette jeg trenger. Link til NPN transistor: HER.

 

Link til PNP transistorer: HER.

 

Alt jeg har sett på av transistorer er på småsignaltransistorer på sidene som jeg har lenket til over.

 

Jeg har funnet ut etter litt sjekking med komponentene i prosjektet at spenningen blir intet mindre eller større enn 7V.

 

Takker for svar, og lenken til Elektronikkens Verden - DEL 3 på hardware.no finner du HER.

 

--CasterAnd

Lenke til kommentar

Regner med spenningen som er spesifisert er maksspenning, og ikke minimumspenning.

Oh, thank god :)

Da tror jeg at jeg hadde alle komponentene, og resten vil jeg vel finne selv, med mindre jeg har glemt noe. Poster når jeg er ferdig (hvis jeg blir ferdig) en post med ferdig resultat av det jeg skal lage.

 

Takk for støtten og hjelpen :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...