Gå til innhold

Nei til flerkultur!


Ja Eller Nei?  

181 stemmer

  1. 1. Flerkultur?



Anbefalte innlegg

Jeg fatter ikke hva som er så vanskelig med innvandring. Det handler kun om kultur, ikke hudfarge. Det moderne mennesket er det samme, det er kun innlært kultur som avgjør hvordan man er.

 

Kjernen i alt er integrering. Og få dem Norsk, noe som kanskje ikke vil skje før neste generasjon vokser opp. De er definitivt like Norsk som det vi er. Da kan vi ikke gjøre annet enn å ta vare på dem som kommer inn, ikke ta inn flere enn vi har kapasitet til, og ikke plassere dem ut i skogen et sted, langt fra "oss". Det er ikke integrering i heletatt, bare påtatt "integrering".

 

Hadde jeg kommet fra et krigsherjet land og søkt asyl i verdens "beste" land og blitt plassert sånn så hadde jeg ikke følt meg velkommen i heletatt. Den eneste måten å bli "kvitt problemet" er å integrere dem, ikke si "stopp! Ikke kom med deres kultur!" Og hva er typisk Norsk nå? Definitivt ikke religion. Kidsa som vokser opp nå gir en lang marsj i Jesus og religion, noe som er en god ting. Overføres dette til 2. generasjons innvandrere så er det ikke lenger et problem. Man fører ikke krig, det vil aldri funke! Hjelpe meg..

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja. Mer spesifikt vil jeg si at årsaken er at humanistiske frihetsverdier fikk økt oppslutning i befolkningen på bekostning av konservative religiøse verdier, sannsynligvis relatert til et stort frafall fra Kristendommen. Dette ga demokratisk flertall for å endre lovene.

 

Så hva tror du kommer til å skje hvis vi får en økt andel av befolkningen som tror på en religion hvor homofil praksis er forbudt, og hvor den ultimate moralske autoritet har foreskrevet en samfunnsordning hvor homofil praksis skal straffes hardt?

Det som vil skje er det samme som det du beskrev i første avsnitt vil jeg tro... Foreløpig må de bare bøye seg for oss, og respektere våre lover, og så videre. Og vi må straffe de som bryter lovene våre (dvs. dersom en muslim, eller muslimer forsøker å straffe en homofil, må dette møtes med sterke protest-reaksjoner)

 

Så du tror at Islam i Norge vil bli sekularisert og/eller liberalisert i tilstrekkelig grad til at de repressive elementene i Islams lære ikke får politisk innflytelse. Spørsmålet mitt er da: Hvor sikker er du i din tro?

 

Jeg deler ditt håp, men jeg anser det som svært vanskelig å forutsi hvordan innvandring, demografi, ideologi og religion vil utvikle seg flere tiår frem i tid. Hvordan blir oppveksten til andre, tredje og fjerde generasjons innvandrere? Kommer de til å gå på blandede skoler, ghetto-skoler eller privatskoler? Hva blir fødselsratene til sekulære versus konservative muslimer? Hvordan vil et økende muslimsk velgerkorps påvirke innvandringspolitikken? Vil gnisninger i forhold til den etnisk norske befolkningen, påvirke muslimer i konservativ retning? Hvor store ressurser kan islamistiske organisasjoner utenfor Norge mobilisere for å påvirke muslimer i Norge i konservativ retning? Disse spørsmålene er umulige å besvare med sikkerhet.

 

Det fins tegn som gir grunn til pessimisme. Islamsk Råd Norge (paraplyorganisasjon for muslimske trossamfunn, representerer rundt 60000 muslimer i følge Wikipedia) ble bedt om å ta avstand fra dødsstraff for homofili, men klarte ikke gå lenger i det spørsmålet enn å si at de "hverken ønsker eller søker dødsstraff for homofile”. I forhold til frihetsverdiene som enn så lenge råder i Norge er det fullstendig uakseptabelt med noen som helst straff for homofile. Ikke dødsstraff, ikke stokkeslag, ikke fengsel, ikke kjemisk kastrering (som skjedde med Alan Turing i Storbritannia i 1952).

 

Norge har et ansvar for sikkerheten og rettighetene til de homofile, frafalne, fritenkerne og kvinnene som allerede har oppholdstillatelse eller statsborgerskap i Norge. (Noen av disse har kommet hit på flukt fra konservativ Islam.) I et liberalt demokrati har vi svært få virkemidler til rådighet. Vi kan f.eks ikke deportere innbyggere eller frata dem religions- og ytringsfrihet. Vi må derfor benytte de få virkemidlene vi har, ut fra et føre-var-prinsipp, for å begrense risikoen for at farlige ideologier får politisk innflytelse i Norge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det norske systemet er ikke tilpasset kulturer hvor islam har stor innflytelse.

For å få reell innflytelse til å forandre lover & regler må man ha politisk makt.

 

Ikke noe tyder på at muslimer i Norge liksom har en agenda om å ta styringen, selv om flere der ute skremmer med det. Et godt eksempel er f.eks. at Innvandrerpartiet som stillte liste i Oslo ved kommunevalget i 2007, kun fikk 329 stemmer

 

Dette er forøvrig bare nok en påminnelse og argument for å slå hull på myten om at muslimer er en ensartet gruppe som tenker helt likt og har helt likt verdisyn. Kan ikke det gå opp for folk snart? ;)

Endret av Mr.M
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så hva tror du kommer til å skje hvis vi får en økt andel av befolkningen som tror på en religion hvor homofil praksis er forbudt, og hvor den ultimate moralske autoritet har foreskrevet en samfunnsordning hvor homofil praksis skal straffes hardt?

Synet på homofili har ikke uten videre sammenheng med religion. Det er f.eks. få steder i våre nærområder hvor homser blir så brutalt behandlet som i Russland og de baltiske landene. Diverse homse-parader blir møtt med mot-demonstrasjoner og vold

 

De som står bak er miljøer som paradoksalt nok deler ideologi med Anders Behring Breivik og likesinnede, dvs. ultranasjonalister og høyreekstreme. Egentlig har disse mer til felles i heart & soul med Taliban enn det kan virke som

Nei, det er ikke en en-til-en-sammenheng mellom religion og undertrykking av homofile, men det er sterke anti-homofile elementer i Kristendommen og i Islam. I 1954 gikk Bispedømmerådet i Norge sterkt ut mot forslag om å fjerne straff mot homofili, og uttalte at "Homoseksuelle handlinger bør få gjelde som de perverse og forkastelige ting de er ... En må være oppmerksom på at vi her står overfor en fare av verdensdimensjoner". I 1972 stemte KrF mot fjerning av straff for homofili.

Hva Islam angår er bildet ganske tydelig.

Lenke til kommentar

men det er sterke anti-homofile elementer i Kristendommen og i Islam.

Ja dem om det.

 

Vi er i Norge og bør forholde oss til virkeligheten. At det finnes religiøse organisasjoner og enkeltpersoner som er imot homofili, vil det alltid være.

Ja, de er ikke farlige så lenge de er lovlydige og relativt få.

Lenke til kommentar

Hvis man skal ta fruktbarhetstallene som en indikator så begynner allerede 2. gen innvandrere å få tilnærmet like mange barn som nordmenn, relativt likt for 3. gen....

Jeg ser gjerne på en lenke til tallene du nevner. (Uansett er poenget mitt at det er vanskelig å spå hva tallene blir i fremtiden.)

Lenke til kommentar

Ja, de er ikke farlige så lenge de er lovlydige og relativt få.

Og færre blir de

 

Men det vil alltid (eller i lang tid fremover) eksistere grupper av typen Westboro Baptist Church (God hate Fags) eller som pastor Jan-Åge Torp som karakteriserte homofili som "en kreftsvults på samfunet"

Lenke til kommentar
Det er like stor forskjell der som hos kristne. Spesielt de som bor i Norge...

Men hva mener du vi skal gjøre? Nekte muslimer adgang fordi de er muslimer, og samtidig påberope oss at vi er et land med tros- og ytringsfrihet?

 

I utgangspunktet er kristendom, jødedom og islam like skrudd. Saken er at kristne hovedsakelig er sekulære og at muslimer hovedsakelig er fundamentalistiske.

 

Mener du at vi skal stenge grensene helt da? Mener du at vi skal nekte å hjelpe de som er i nød, fordi det eksisterer uærlige lykkejegere? Vil du hjelpe høyresiden med å skape større sosiale forskjeller på nordmenn også på grunn av dette? Gjøre livet til fattige nordmenn surere på grunn av denne tankegangen?

 

Jeg mener vi skal hjelpe ALLE som er i nød - og ikke bare de med store ressurser og kontakter som klarer å komme seg til Norge. Måten vi hjelper ALLE i nød på er å hjelpe dem der de er. Asylsøkere og flyktninger bør huses i nærområder både for sin egen og andres skyld.

 

Flertallet av de som kommer hit er ikke kriminelle. Her sprer du om deg med løgn.

 

Flertallet av de som kommer til Norge har store ressurser, særlige kontakter, og spyler passet sitt i do på flyet før de landet på Gardermoen. Deretter ferierer svært mange av dem i hjemlandet. Det er faktisk kriminelt.

 

Hvordan vi hjelper dem? Jo siden de er i livsfare/i nød, i det landet de kommer i fra, og de får oppholde seg her, så redder vi livene deres...

 

Hvorfor er det slik at de som ivrer så veldig for at vi skal ta inn så mange asylsøkere som mulig også er imot at vi redder tusenvis av liv i Libya, Afghanistan, Irak osv. ?

 

Sansynligvis mynter du på en strofe fra koranen (drep de vantro) som er tatt ut av sin sammenheng. Man må også lese det som står før/etter i versene, og da fremkommer det at dette ble skrevet i forbindelse med en pågående krig. Kriger (også i europa) dengang var nærmest daglidags. Å plukke enkeltsetninger fra Koranen (eller Bibelen eller Talmud for den saks skyld) gir bare kortvarig retorisk gevinst, men tåler ikke en granskning.

 

Det er ikke jeg som "cherrypicker" koranen. Det er islamister. Og dem er det millioner av. Som jeg skrev over er de fleste religiøse bøker temmelig "skrudde". Forskjellen og relevansen ligger i hvordan deres tilhengere tolker dem. Anders Breivik er ifølge rettspsykiatere antagelig alene om sine meninger i hele Norge. Jeg skulle ØNSKE det samme kunne sies for Bin Laden, Krekar, og millioner av andre gærninger både her i Europa og ellers i verden.

 

Høyreekstreme som ABB er i grunn en nokså vanlig figur, det er bare litt nytt for oss her i vesten og spesielt Norge, at noen går så drastisk til verks.

 

Breivik er antagelig mentalt forstyrret, og alene om sitt verdenssyn. Det var visst bla. det som gjorde at han til slutt eksploderte. Islamister eksploderer stadig vekk fordi de til forskjell for folk som Breivik finner stor aksept for sine ekstreme meninger.

 

Hvis man skal ta fruktbarhetstallene som en indikator så begynner allerede 2. gen innvandrere å få tilnærmet like mange barn som nordmenn, relativt likt for 3. gen....

 

Spiller jo liten rolle hvor stor fruktbarheten er når man fortsetter å sette integreringen tilbake til null ved å importere nye, konservative, muslimer ifra landsbygda uten utdannelse eller kultur.

Lenke til kommentar

Breivik er antagelig mentalt forstyrret, og alene om sitt verdenssyn.

Første vil fleste si seg enig i (selv om mange åpenbart mener han har noen poeng), det andre er en grov overforenkling

 

Det er ikke en overforenkling, det er det både rettspsykiatere, de som kjenner ham, og advokaten hans sier. Han lever delvis i sin egen verden.

 

Kjenner du til mange norske, erkekatolske, tempelriddere kanskje? :)

Lenke til kommentar

Hvis man skal ta fruktbarhetstallene som en indikator så begynner allerede 2. gen innvandrere å få tilnærmet like mange barn som nordmenn, relativt likt for 3. gen....

Jeg ser gjerne på en lenke til tallene du nevner. (Uansett er poenget mitt at det er vanskelig å spå hva tallene blir i fremtiden.)

Ref: Sissel Østberg: Muslim i Norge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvis man skal ta fruktbarhetstallene som en indikator så begynner allerede 2. gen innvandrere å få tilnærmet like mange barn som nordmenn, relativt likt for 3. gen....

Jeg ser gjerne på en lenke til tallene du nevner. (Uansett er poenget mitt at det er vanskelig å spå hva tallene blir i fremtiden.)

Ref: Sissel Østberg: Muslim i Norge.

Takk, skal se om jeg får lånt den på biblioteket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...