Gå til innhold

Fremtidsrettet student-bærbar under 11000 kr


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er på utkikk etter en ny PC da den jeg har for lengst er utdatert. Dataen kommer til å bli brukt til surfing, filmtitting, studiearbeid, fotoredigering, programering, 3D modellering og spilling (men neppe av de aller heftigste spillene). Vet at det er mange som har mye mere peiling enn meg på dette området så jeg ber om hjelp til å finne det rette for meg.

 

Når det gjelder en framtidsrettet laptop vet jeg at det er forskjellige meninger om dette. Hva er smartest kjøpe en topp data til 11 000 som varer i 5 år før den må byttes ut eller kjøpe en middelmådig til 7 000 som byttes ut etter 3 år? Ikke vet jeg. Men tror USB 3.0, HDMI og HDD på 7200 rpm er nødveidig uansett!

 

Når det gjelder størrelse kan jeg tenke meg at den ligger mellom 14 og 16". Portabel, men ikke knøttliten. Batterilevetiden bør være bra og har ingenting mot 9 cellers batterier. Dataen bør ikke bli for varm under bruk og byggekvaliteten bør være bra. Designet spiller selvfølgelig også inn!

 

En ting jeg lurer på er om en 1920x1080 skjem drar mye mer strøm enn en 1366x768?

 

Håper på gode tilbakemeldinger!

EDIT: Oppdatert liste over mulige valg!

 

Regner nå med å kjøpe en SSD som systemdisk!

 

Multicom Kunshan W155, 10 564,-

+ Matt HD skjerm

+ CPU, GPU

+ Norsk

+ 2 stk UBS 3.0

- Dyr

- Tungt adapter

FOR DYR!

 

ASUS N53SN, 8 299,-

+ Blu-Ray leser

+ Stor harddisk

+ HD skjerm

+ Pris

- Spindelhastighet HDD

 

MSI GE620DX, 8 999,-

+ GPU

+ 2 stk SUB 3.0

+ HD skjerm

- "Kommende" (leveringstid)

 

Asus N55SF, 7 569,-

+ Matt HD skjerm

+ GPU

+ Stor HDD

+ Pris

+ 2 stk USB 3.0

- Leveringstid

- Spindelhastighet

 

Kom gjerne med innspill!

Endret av vaskemaskinen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan forsåvidt komme med et tips utifra de maskinene du har valgt: en SSD hadde gjort seg uansett om den var på 40GB eller 120GB. Rett og slett pga fortgangen du merker når du skal bruke maskinen både i forhold til å starte programmer men også generell bruk ! :thumbup:

 

Maskinene du har funnet frem ser forsåvidt ganske gode ut, et annet tips i forhold til dette med prosessor og minne så er det egentlig et stort pluss med mye minne når det kommer til video- og bilderedigering. Gjerne mellom 8 og 12GB minne!

Mtp CPU så er den nye Sandy Bridge generasjonen til Intel et stort pluss innenfor laptoper da de drar mindre strøm og yter generelt sett mer per watt innenfor din bruk. Du gjenkjenner de ved 4 sifre istedenfor 3 bak betegnelsen på prosessoren. For eksempel i7-2630 kontra i7-740 eller lignende.

Håper posten min var til hjelp!

Lenke til kommentar

Forskjellen mellom disse du har lenket til, er først og fremst skjermkortet, der MSI'en og Multicom'en har et kort som er hakket bedre enn Toshiba'en. Kan være nyttig ved spilling.

 

Ellers er min favoritt til de oppgavene du nevner, Multicom Kunshan W155. Ikke bare fordi den kan konfigureres akkurat slik du vil ha den, men den er også designet og produsert av en anerkjent spesialist, kommer med en matt skjerm som er blandt markedets beste - og er bedre på ytelse (i alt annet enn spill) enn nær sagt enhver annen maskin, konfigurert riktig,

 

Foreslår også at du spanderer en SSD, like godt først som sist. De av oss som allerede har en slik, vet hvor mye det betyr for generell hurtighet og respons. Aldri mer tilbake til snurredisk som OS/programdisk! Intel 320-serien er et godt valg.

Skaff deg heller en ekstern snurredisk til lagringsformål, hvis plassen på SSD'en blir for liten. SSD'er er ikke stedet man trenger å oppbevare store filer, som video, musikk, bilder på.

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

HDD er ikke særlig fremtidsrettet, da SSD tar mer og mer over. Uansett hva du kjøper, så vil det om kort tid være utdatert. Det kommer nytt og bedre hele tiden. I følge innlegget ditt, så legger du vekt på batteritid, byggekvalitet og design. Hørte jeg noen si Macbook Pro? Disse leveres med Thunderbolt, noe som jeg anser for å være svært fremtidsrettet. Hvis Mac er uaktuelt, så gir Multicom sine maskiner svært mye for pengene. Spørsmålet er om en 15,6" med 9-cellers batteri er bærbar nok.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Angående SSD; hva tjener man på det? Blir alt raskere? Og hvis jeg kjøper en og bytter selv, kan jeg fortsatt bruke den gamle harddisken til noe? Er i utgangspunktet positiv til SSD, men tror det desverre er litt for dyrt. Om jeg skulle ombestemme meg er vel fortsatt mulig å oppgradere til SSD senere?

 

Har desverre ikke tid til å svare mer nå, men kommer en tur innom forumet senere i kveld. Tusen takk for alle svar!

 

PS. Mac er uaktuelt!

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

SSD gir langt bedre ytelse og batteritid. I tillegg blir det lavere støy og varmeutvikling. HDD-en kan du putte i et egnet kabinett og bruke som ekstern harddisk.

Lenke til kommentar

ssd har vel egentlig ikke noe med ytelse og gjøre, men den gjør pcen MYE mer responsiv når det gjelder og starte programmer!

At ssd er fremtidsrettet er vel også feil da dette er en av de stedene der det virkelig satses i pc verden, og at du kan sette en inn på et senere tidspunkt.

Thunderbolt er vel det eneste som har nådd sitt fulle potensial (i motsetning til usb3 der det er mye dårlige kontroller) og vis det blir nok produkter som støtter dette vil dette være "fremtidsrettet" (vet du sa det var uaktuelt, men ville bare nevne det)

 

multicom pcen er nok det beste valget, om du ikke skal gå for et billigere alternativ for rundt 6-7k

Lenke til kommentar

SSD har i høyeste grad med ytelse å gjøre. Alt som innebærer lesing eller skriving til/fra disk, vil gå flerfoldige ganger raskere - hvis ikke dette har med ytelse å gjøre, så vet ikke jeg ... ikke bare lasting av OS og programmer, men alle de små filene som Windows (eller andre OS) skriver og leser til/fra disken så og si hele tiden. Prosessoren trenger i mye mindre grad å vente på data fra disken.

En oppgradering fra en snurredisk til en SSD som OS/programdisk, vil oppleves som en mye kraftigere forbedring enn f.eks. å bytte til en klart sterkere prosessor, i de fleste tilfeller.

Lenke til kommentar

http://cgi.ebay.com/LENOVO-THINKPAD-W520-i7-2720QM-FHD-8GB-500GB-7-2K-/160613097983?pt=Laptops_Nov05&hash=item25654961ff

 

Legg på moms og du havner på ca. 11 500,- (hvis du er heldig og avsender skriver opp et lavere beløp på forsendelesen slipper du kanskje unna med mindre moms).

 

+ mulighet for opp til 32GB RAM (4 minne slots)

+ mulighet for 3 lagringsenheter (2x SATA + 1x mSATA), om du ikke har behov for det optiske drevet

 

Men er du redd for store strømforsyninger er kanskje ikke dette maskinen for deg; http://msinetpub.vo.llnwd.net/d1/keithcombs/blog/images/w520/brick_bottom.jpg

Endret av nogen
Lenke til kommentar

Quadro 1000M er et klart svakere skjermkort, og med driver som ikke er optimalisert for spilling. Til 11.500 kroner får man altså en Kunshan W155 med samme prosessor, samme minne, klart sterkere skjermkort, bedre skjerm (trolig), med 160 GB Intel SSD ... fra en norsk forhandler, med alt det innebærer av kortere og billigere vei til service, reparasjon, innbytte, samt den norske forbrukerkjøpsloven, som i praksis er en 5 års garanti. Så jeg vet ikke jeg .. jeg liker selv Lenovo's W-serie veldig godt, men ville ha kostet på meg det det koster å kjøpe fra en norsk forhandler, i tilfelle. Hovedpoenget med å velge en Lenovo W-serie, er vel først og fremst at man får en svært solid sammenskrudd laptop, som tåler en støyt ekstra. Samt Quadro-kortene, for de som driver mer eller mindre profesjonellt innen CAD, 3D og denslags, og har behov for optimal OpenGL støtte, og er testet og godkjent for de aller fleste profesjonelle programmer for sånne ting.

Endret av thomit
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan ikke nekte for at det er et svakere skjermkort, i og med spilling ikke var førsteprioritet tenkte jeg det var verdt å nevne. Har selv kjøpt IBM/Lenovo maskiner fra norske forhandlere. Erfaringsmessig er dette solide maskiner, og personlig har jeg aldri hatt behov for å sende noen av de tilbake. Faktisk har jeg ikke vært i kontakt med lenovo support for annet enn tilsending av restore-disker. Men det er klart at det er en avveining man må ta. Jeg er ihvertfall ikke i tvil om at jeg ville spart 9000,- på å kjøpe fra ebay (noe jeg også har gjort ;) ). Det er også lett å få tak i reservedeler og batterier om behovet skulle melde seg, samt at det finnes en stor og dedikert thinkpad brukermasse rundt om i verden.

 

(Ser i ettertid at jeg kanskje forsøker å rettferdiggjøre kjøpet mitt gjennom dette innlegget ...)

Endret av nogen
Lenke til kommentar

Hehe, neida - W 520 er en svært god laptop, til sin bruk. Du tar sjansen på at det helst vil gå godt, og kjøpe fra utlandet - jeg tar ikke den sjansen - det er forskjellen. Og så får det bli opp til trådstarter hvordan han ser på saken, og om han vil ofre noe spillytelse :hmm:

Lenke til kommentar

Takker nok en gang for mange svar!

 

Pckjøp fra utlandet er helt uaktuelt, så desverre blir det ingen ThinkPad ;)

 

For øyeblikket er det MSi sin laptop det ligger an til pga. pris. Hvordan er ryktet til MSi? Vet noen om noen tester av denne?

 

En annen ting jeg lurer på er hvordan full HD skjerm vil være kontra en 1366x768 skjerm.

 

HDD-en kan du putte i et egnet kabinett og bruke som ekstern harddisk.

Hvilke kabler trengs for å kjøre en 2,5" intern hardisk eksternt?

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=331044

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=638602

 

Du monterer disken rett i et av disse kabinettene. Det eneste du trenger er USB. Veldig greit!

 

ssd har vel egentlig ikke noe med ytelse og gjøre, men den gjør pcen MYE mer responsiv når det gjelder og starte programmer!

At ssd er fremtidsrettet er vel også feil da dette er en av de stedene der det virkelig satses i pc verden, og at du kan sette en inn på et senere tidspunkt.

Hva legger du i ytelse? Oppstart av programmer forbinder i hvert fall jeg med ytelse. Det hjelper ikke med tolv prosessorkjerner, 64 gigabyte ram dersom man har tidenes tregeste harddisk.

 

SSD er ikke fremtidsrettet? Tror du at HDD er fremtiden? Eller kanskje du mener at floppyen blir populær igjen?

Endret av member-101642
Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Det er mulig jeg uttrykte meg litt uklart. Hvis og når du velger å oppgradere til SSD, kan du putte HDD-en i et kabinett og bruke den til ekstern lagring. Jeg mente ikke at du skulle bruke den som hovedenhet.

 

USB 2.0 er ikke det raskeste når det gjelder overføring av data, nei.

Lenke til kommentar

Det er mulig jeg uttrykte meg litt uklart. Hvis og når du velger å oppgradere til SSD, kan du putte HDD-en i et kabinett og bruke den til ekstern lagring. Jeg mente ikke at du skulle bruke den som hovedenhet.

 

USB 2.0 er ikke det raskeste når det gjelder overføring av data, nei.

 

Jeg tenkte å ha en harddisk eksternt ja, men lurer på om det er store forskjeller på om en da velger å kjøre gjennom usb 2.0, 3.0 eller eSata?

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Ok, da var det jeg som misforsto.

 

USB 3.0 har en teoretisk hastighet som er litt over ti ganger raskere enn USB 2.0. Det er med andre ord mye å hente. eSATA er halvparten så rask som USB 3.0. Thunderbolt er dobbelt så rask som USB 3.0.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Ok, da var det jeg som misforsto.

 

USB 3.0 har en teoretisk hastighet som er litt over ti ganger raskere enn USB 2.0. Det er med andre ord mye å hente. eSATA er halvparten så rask som USB 3.0. Thunderbolt er dobbelt så rask som USB 3.0.

 

Ser at denne SSDen er anbefalt av hardware, kan den være noe for meg? Lurer også på hvordan man får operativsystem og drivere over på SSDen? Følger det med en DVD med gjenoppretting (slik som "i gamle dager") eller må man gjøre det på andre måter?

 

EDIT: skrivefeil!

Endret av vaskemaskinen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...