Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Betale faktura før klage kan behandles?


leukotape

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har kommet i litt kjip situasjon - kort fortalt jeg skulle bytte hybel innad i kollektivet (hybel 1(gammel hybel), hybel 2(den jeg skal flytte til)), siden jeg ikke kunne gjøre det selv så fikk en annen i kollektivet til å flytte inn for meg og levere inn nøklene til begge hyblene (Dette var avklart med utleier (en studentsamskipnad) og oss som bodde på hyblene på forhånd). Dessverre glemte han(som skulle levere inn nøkklene) å levere inn nøkkelen til den andre hybelene (hybel 2) og etter mye surr fra utleier ble (hybel 2) fakturer 4000,- fordi han hadde hybelen lengre enn det kontrakten sa (Dette er i henhold til kontrakten).

 

Som sagt var dette surr fra utleier og fakturaen gitt på feil grunnlag - problemet er at utleier krever at fakturaen skal betales før de kan behandle klagen og da evt. tilbakebetale pengene. For en fattig student er selvfølgelig 4000,- mye å betale i sommerferien, så jeg lurte om det er noen kloke hoder her inne om kan henvise til noe lover eller forskrifter som sier at jeg ikke trenger å betale fakturaen for at klagen skal behandeles?

 

Fingers crossed - på forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Din beskrivelse av problemstillingen er noe forvirrende. Hvorfor skulle nøklene til hybel 2 leveres til studentskipnaden? Hvem er det studentskipnaden har sendt faktura til - deg eller personen som tidligere bodde i hybel 2? Hva er det utleier har surret med?

 

Men uansett, utgangspunktet er vanligvis at det er den som vil ha penger som må gå til sak. Du kan ikke forvente en objektiv vurdering fra utleier om hvorvidt utleier skal få 4000 kroner eller ikke.

Lenke til kommentar

Av en eller annen grunn må nøkklen leveres inn for at de skal kunne avslutte leieforholdet - trolig på grunn av intern kontroll (nøkler på avvei el. )

 

Fakturaen er sendt til personen som bodde i hybel 2 - etter min mening skal han ikke betale den.

 

De har surret med hvor lenge han leide hybelen - i følge min kontrakt hadde jeg hybel 1 til den 30.6, ergo hybel 2 måtte være utflyttet den 29.6 (har fått dette bekreftet fra SiT). Det de har gjort er å fakturere personen som bodde i hybel 2 for at han bodde der "ulovlig" fra den 24.06-29.06.

 

Jeg syntes bare at det virker totalt urimelig at fakturaen må betales før de kan behandle klagen...

Lenke til kommentar

Så hva er fakturaen for? For at han bodde der 24.06-29.06 (noe han etter det jeg forstår gjorde, helt etter kontrakten?) eller fordi nøkkelen ikke ble tilbakelevert? 4000 høres veldig mye ut for 6 dager. Eller fikk studentskipnaden nøkkelen for sent og gjorde så en urelatert feil? Jeg er fremdeles forvirret...

 

Denne klagen du har hengt deg opp i er ikke så viktig. Det er så vidt jeg vet ingen lover eller forskrifter som sier at utleier (studentskipnad eller andre) skal behandle klager, eller at leietaker må akseptere ufallet av en slik klage. Det er rettsvesenet som håndterer uenighet i leieforhold. Hvis han mener han ikke skal betale bør han sende en skriftlig melding om dette, og om hvorfor, til studentskipnaden. De får så involvere husleietvistuvalget (vil jeg tro) hvis de vil ha penger. Det blir ekstra bry for studentskipnaden, så jeg regner med at de sjekker saken nøyere før de tar det skrittet.

 

 

 

(Det er et mulig unntak hvis"partene skriftlig har avtalt at leien skal godskrives annen konto i den samme finansinstitusjonen" som dere har depositum hos og utleier har dokumentasjon på skyldig leie. Da kan han likegodt betale fakturaen, klage, og så eventuelt reise søksmål for å få pengene tilbake hvis ikke klagen innfris. Men tviler om det er tilfellet.)

Lenke til kommentar

Ikke godt å si - som det så pent står "husleie, bodd 6 dager etter kontraktslutt".

 

Han som bodde i hybel 2 flyttet ut 12.6, jeg flyttet inn dagen etter. Nøklen min ble leveret samme dag, men han som skulle levere min nøkkel glemte å levere inn hybel 2 sinenøkkel. Nøkkelen ble så levert inn den 28.6 - altså dagen før kontraktslutt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...