Gå til innhold

Regjeringskvartalet rammet av bombe, AUF-leir på Utøya angrepet av våpenmann.


Anbefalte innlegg

Syntes egentlig dette skremmer meg mest jeg da, hvis det er sånn at det er flere like syke som breivik.

 

" Enkelte langsiktige oppgaver ble gitt. Jeg er en av to som ble spurt om å lage et kompendium basert på informasjonen jeg har fått fra de andre stifterne i løpet av våre møter, skriver Breivik i dagboken."

 

" Vårt hovedmål er å gjøre PCCTS til den fremste konservative revolusjonære bevegelsen i Vest-Europa i løpet av de neste tiårene, skriver Breivik videre."

 

Syntes det er så ekkelt å tenke på følgende.

 

* God venn for flere

* Besøkte sin mor hver søndag og spiste middag

* Ikke et rulleblad

* Var kjent for sterke meninger

 

Så har han altså fra 2002 skrevet et manifest og planlagt dette her. Han skriver om at han tjener gode penger, men valgte å droppe karriere og penger for å gjennomføre operasjonen. Helt uvirkelig. Har ikke ord.

 

Det er ikke tvil om at Breivik er svært smart, men måten han planlegger alt ned til siste detalj, er bare skremmende, og at han faktisk er del av et nettverk skremmer meg bare enda mer.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg nekter å tro at det han har gjort ikke har gått det minste inn på han. Han har hatt mange timer i ettertid til å tenke gjennom hva han har gjort. Én ting er å planlegge det i forkant, en annen ting er å ha bildet av nærmere hundre barn og ungdommer som trygler om nåde, før han iskaldt henretter dem - én etter én. I "rushet" han garantert fikk mens han holdt på er det sikkert lett for han å ikke tenke på dette, men i ettertid må en såpass systematisk person føle noe, mener nå jeg.

 

Tror ikke han er i stand til å føle noe anger. Ingen som slakter mennesker en etter en i en og en halv jævla time er det spor mennesklig.

Lenke til kommentar

PST har dummet seg ut

 

I PSTs trusselvrudering for 2011 fastslår sikkerhetsekspertene at verken de høyre- eller venstreekstreme miljøene i Norge vil utgjøre noen alvorlig trussel for det norske samfunnet.

 

http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1666079.ece

 

Det forklarer hvorfor PST har vært helt fraværende i media. Normalt burde de jo vært i tv-ruta rett etter en slik terror-hendelse, men i stedet har de nektet å gi kommentar, hvilket er "skammelig" i seg selv.

 

Nå bruker de nok helga til å samle all mulig tilgjenglig informasjon (inklusiv avhør av siktede) slik at de på mandag kan fremstå som mer kompetente enn det de egentlig var.

 

Dette kom nok som lyd fra klar himmel... Les litt i manifestet til galningen så ser du jo hvilke ekstreme tiltak han har iverksatt..

 

Han har til og med fabrikkert livsstilen sin for å kunne jobbe uforstyrret med dette..

 

Ingen etterretnings tjeneste i verden vil kunne fange opp slike folk som dette...

 

Da må man i så fall sende alle som sier FAEN for høyt til Guantanamo Bay..

 

Det er vel ikke en ønskelig situasjon...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

PST har dummet seg ut

 

I PSTs trusselvrudering for 2011 fastslår sikkerhetsekspertene at verken de høyre- eller venstreekstreme miljøene i Norge vil utgjøre noen alvorlig trussel for det norske samfunnet.

 

http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1666079.ece

 

Tja, de kan jo ikke lese folks tanker heller akkurat. Nå var det (mest trolig i hvert fall) kun en person som står bak, og skal man tolke manifestet hans så var han ekstremt disiplinert i de årene han planla. Han hadde vel heller ingen ekstreme meninger utad, i hvert fall ikke mer ekstremt enn det man kan finne her på diskusjon.no.

 

Fra mitt ståsted så virker det ikke som om noen kan lastes for dette, bortsett fra Breivik selv. Det eneste jeg undrer litt på er hvordan han kunne plassere en bilbombe så nærme statsministerens kontor, og hvordan han kunne herje fritt i nesten 1 1/2 time på Utøya før politiet kom seg dit. Men jeg har ikke nok info til å begynne å rette noen pekefinger på noen, og det er vel strengt talt ikke tiden for det heller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har ikke jeg rukket og lest hele manifestet; så er det noen som vet hva som var planen for 22. Juli? Hvordan fungerte planen? Gikk alt som det skulle, eller fungerte ikke planen slik han hadde tenkt?

 

Inneholder manifestet noe informasjon som er nyttig for politiet i deres arbeid for å kartlegge det som har skjedd? Da manifestet ble publisert FØR handlingen, kunne skadene blitt begrenset dersom politiet hadde funnet manifestet? Sier manifestet noe konkret om at det var Utøya som var målet?

Ah, da forstår jeg mer. Ganske skremmende hvor effektiv og genial ABBs plan egentlig er. Å sprenge et offentlig bygg som avledningsmanøver, mens han drar til Utøya hvor han får herje fritt alt for lenge, da alle er fokusert på eksplosjonen i Regjeringskvartalet.

 

Slik jeg ser dette, er dette en plan som kunne fungert i alle nordiske land. Derfor er det ikke rettferdig å si at dette kun kunne skje her, fordi Norge er et så "naivt" land (dette er det flere utenlandske medier sier, om ikke direkte).

Dette er selvølgelig bare spekulasjoner fra min side basert på det jeg har lest til nå, men jeg tror ikke angrepet har gått helt slik han planla.

 

Jeg tror hovedmålet egentlig var å få regjeringsbygget til å rase sammen, noe det heldigvis ikke gjor. Dette virker ihvertfall å være målet ut ifra enkelte poster jeg har sett på et forum han deltok på og at dette var det første angrepet. Heldigvis gjor bomba lite skade i forhold til hvor mye en bombe av den størrelsen kunne ha gjort, muligens på grunn av at den ikke ble plassert nermt nok bygget og/eller folkemengder.

 

Akkuratt Utøya nevnes ikke, men det nevnes som sagt å slå til mot en sommerleir for ungdomspartiet til statsministeren. Han hadde spesielt stort hat for apu og Gro Harlem Brundtland, som skulle tale på Utøya den dagen om jeg husker rett (og Jens dagen etterpå). Om regjeringsbygget hadde rast sammen og kanskje muligens med politikkere fra den i hans øyne innvandringsvennlige regjeringa begravd (vanskelig å si om han ville ramme politikerne der eller ikke siden han sprengte bomba 1 min over "kontortid" for dem.), ville det vert naturlig å tro at han var sendt fra politiet når han dukka opp bevæpna på øya. Hvor han as kunne få "hevn" på sine største fiender som var apu (han sammenligner dem med hitlerjugend), og Gro Harlem (som han kaller for Landsmo®deren, og ser på som en av de som skapte innvandringsproblemet).

Lenke til kommentar

Håper ikke at Norway Cup blir avlyst, nei. Tror vi kan trenge slikt i tiden som kommer framover nå. Å vise at dette ikke knekker det flotte landet og samfunnet vårt, men at vi er sterke og nekter å la terror kue og diktere oss. Hele landet er rammet, og det har i den forstand virkelig fått seg et ubeskrivelig hardt slag i trynet. Det gjelder å vise at vi kan reise oss på beina igjen med en gang og fortsette framover. Vet dette har blitt sagt mange ganger i det siste, men håper allikevel at jeg bidrar med noe positivt ved dette innlegget.

 

Vil forøvrig også benytte anledningen til og nok en gang kondolere til alle ofrene og deres pårørende. Dere er i mine tanker hvert eneste sekund, og dere har og vil alltid ha min fulle medfølelse og sympati og empati. Det fins bare ikke ord.

 

Jeg vil også rose og takke alle involverte etater og frivillige som har bidratt i denne katastrofen. Dere har vært fantastiske. Dette arbeidet er så viktig og så uvurderlig!

 

Men jeg vil også si til dere som ikke er direkte pårørende (lik som meg selv), men som allikevel er rammet av denne tragedien slik hele landet er, at jeg håper det går bra med dere også. Diskusjon.no og befolkningen generelt har vist seg fra sin beste side i det siste, føler jeg. Alle støtteerklæringene og viljen til å hjelpe og bidra på alle mulige måter - det står det enorm respekt av, og det viser hvor fantastiske mennesker som lever i dette flotte landet.

 

Jeg vil til slutt også rette min fulle støtte til alle. Absolutt alle som på en eller annen måte er preget av denne grusomme tragedien.

Endret av Goldshoten
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dramaet på Utøya - minutt for minutt

17.27 Politiet i Nordre Buskerud får den første meldingen om skyting på Utøya.

17.30 Politiet i Oslo får den første meldingen om skytingen.

17.38 Politiet i Nordre Buskerud ber Oslo-politiet om bistand.

17.52 Den første politipatruljen fra Buskerud ankommer Utstranda, ved bredden av Tyrifjorden.

18.03 Politiet får bekreftet at "en egnet båt" til politiaksjon er på vei.

18.09 Den spesialtrente beredskapstroppen Delta kommer frem til Utstranda.

18.25 Beredskapstroppen går i land på Utøya sammen med mannskaper fra politiet i Nordre Buskerud.

18.27 Anders Behring Breivik (32) blir pågrepet av Delta-troppen, uten å gjøre motstand.

 

 

Altså gikk det ganske mye fortere enn vi trodde. Det tok ikke 40 minutter fra politiet ble opplyst til de kalte på beredsskapstroppen og så 40 minutter før de kom etter det. ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

diskusjon.no har de siste to døgnene vist seg fra sin beste side i mine øyne. Dotten spesielt, og alle de andre bidragsyterne til informasjonstråden fortjener enormt med ros, så vel som alle som viser sin medfølelse her i tråden.

Nå er ikke dåthén her nå, så jeg får takke for rosen på vegne av staben. :)

 

Det ble tidlig slått fast at dette var en helt enestående situasjon, og vi har naturlig nok prioritert tematikken fremfor det meste de siste to dagene.

 

Jeg kan vel også si at jeg syns de aller fleste brukere har oppført seg svært bra i en situasjon som er ekstremt traumatisk for alle nordmenn, og som nok fortsatt har satt et støkk i folk.

 

Det har vært mye verdighet i denne, og andre tråder de siste to dagene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, høyest sannsynlig... Lurer på hvordan det er å være han nå. Håper han har det forjævelig....

 

Han forbereder vel talen sin i rettssalen og venter på reaksjonene fra manifestet sitt.

Han har det akkurat som han trodde og planla han kom til å ha det.

 

Han har fått hele verdens oppmerksomhet, og vil bruke den for det det er verd.

Jeg nekter å tro at det han har gjort ikke har gått det minste inn på han. Han har hatt mange timer i ettertid til å tenke gjennom hva han har gjort. Én ting er å planlegge det i forkant, en annen ting er å ha bildet av nærmere hundre barn og ungdommer som trygler om nåde, før han iskaldt henretter dem - én etter én. I "rushet" han garantert fikk mens han holdt på er det sikkert lett for han å ikke tenke på dette, men i ettertid må en såpass systematisk person føle noe, mener nå jeg.

 

Ja. Det tror jeg. Dersom det er slik at han har narsisistisk personlighetsforstyrrelse, er negativ omtale om han i media etc. noe som vil "torturere" denne mannen... (etter hva jeg forstår av det da, som sikkert ikke er så alt for mye ; -P )

 

Men jeg håper at han innser at det han har gjort er så galt som det er mulig å få det galt... og at han vrir seg i smerte og sorg, og fortvilelse over å ha begått slike grusomheter.. Håper han har mareritt resten av livet!! Fy og skam!

Endret av turbonello
Lenke til kommentar

handerrre"Men mediene vil jo ikke få vite noe, dersom de ikke får tips(?)"

 

Hva var dette?

Les:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060075

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060137

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060150

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060171

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060187

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060205

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060212

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060215

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060241

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060243

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060253

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060261

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1360645&view=findpost&p=18060278

 

TL;DR: fredderen så en fyr som satt og ladet en revolver rundt 150 meter fra minnesmarkeringen i Bergen. Hentet politiet, de arresterte ham, men mediene har ikke meldt noe.

 

Mistenkelig hvor tett på minnesmarkeringen det var. Og bare tenk deg hvis han hadde hatt som intensjon å bruke revolveren på andre enn seg selv. Man vet dog ikke om det har noe med Oslo greiene å gjøre.

Har nå tipset media

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har ikke jeg rukket og lest hele manifestet; så er det noen som vet hva som var planen for 22. Juli? Hvordan fungerte planen? Gikk alt som det skulle, eller fungerte ikke planen slik han hadde tenkt?

Det meste ser ut som det har gått som det skulle for gjerningsmannen. Han nevner (så langt jeg har lest, og det er en del i kveld, samt hva som er sitert rundt omkring) ikke noe om hverken Regjeringskvartalet eller Utøya spesifikt, og det er så klart bevisst av ha. Men han skriver blant annet:

 

Saturday July 2 - Day 62: Going over the travel route for both plan A and B for the upcoming event, familiarizing myself with the driving routes and plotting in destinations in my Garmin GPS.

 

Dette er da bare 20 dager før dagen, og han oppgir to planer. Samtidig går det jo klart fram i dokumentet at fokuset hans ligger på en bombesituasjon og en handling med sine to skytevåpen. Han skriver også på 21./22. juli noe som ligner mer som en skjult mening hva som skal skje, uten at han går inn på det konkret, men nevner blasts og "kostymeball med politiuniform":

 

 

Thursday July 21 - Day 81: Drive 11 hours straight to Kautokeino, sort out cheap hotel

Friday July 22 - Day 82: Initiate blasting sequenses at pre-determined sites. Test dirt for gram of gold per kg. Have enough material for at least 20 blasts. Start capitalization of project as soon as I have results. Time is running out, liquidity squeese inc. Call/email all my investor contacts with updated online prospectus/pdf.

 

This is going to be an all-or-nothing scenario. If I fail to generate acceptable precious metals yields, in combination with swift initiation of the capitalization for securing the areas I will be heavily indebted. I must complete capitalization of the mineral extraction project within August at latest! When I have the required seed capital I will have enough funds to employ the services of professional blasting engineers.

 

If all fails, I will initiate my career with a private security firm in conflict zones to acquire maximum funds in the shortest period of time to repay the debts.

 

First coming costume party this autumn, dress up as a police officer. Arrive with insignias:-) Will be awesome as people will be very astonished:-)

 

Side note; imagine if law enforcement would visit me the next days. They would probably get the wrong idea and think I was a terrorist, lol :o)

 

 

Inneholder manifestet noe informasjon som er nyttig for politiet i deres arbeid for å kartlegge det som har skjedd? Da manifestet ble publisert FØR handlingen, kunne skadene blitt begrenset dersom politiet hadde funnet manifestet? Sier manifestet noe konkret om at det var Utøya som var målet?

Klart at manifestet inneholder utrolig mye nyttig for politiet, for så lenge man kan knytte dette til gjerningsmannen (han har jo selv innrømmet det) så viser dette ikke bare en ufattelig detaljert plan over mange, mange år (går vel tilbake til ca. 2002), men også en loggbok over det meste av hva gjerningsmannen har gjort konkret med henhold til angrepene tilbake til midten av 2010, i tillegg til å inneholde utrolig mye planer, bombeoppskrifter og -handlelister, scenarioer, informasjon om gjerningsmannen på alle plan av livet, hans tanker, ideer og ideologier, osv osv.

 

Politiet hadde nok liten sjanse til å finne manifestet før handlingene skjedde, siden han skriver i loggboken at "I believe this will be my last entry. It is now Fri July 22nd, 12.51.". Ugjerningene begynte bare 2 1/2 time etterpå. Da har han i mellomtiden sendt den ut i e-post til noen utvalgte, og slik har den dukket opp på nett. Selv om personene som mottok den hadde varslet politiet straks og oversendt den, er den for omfattende og for uklar med tanke på nøyaktig sted og tid for angrepene at det ikke ville vært mulig å hindre det basert kun på dette hvert fall.

 

Ah, da forstår jeg mer. Ganske skremmende hvor effektiv og genial ABBs plan egentlig er. Å sprenge et offentlig bygg som avledningsmanøver, mens han drar til Utøya hvor han får herje fritt alt for lenge, da alle er fokusert på eksplosjonen i Regjeringskvartalet.

Jeg tror ikke sprengningen av Regjeringskvartalet var en avledningsmanøver, men fungerte jo på en måte som det. Men det er ikke tilfeldig at han bombet Regjeringskvartalet - målet var jo å ødelegge for styrende myndigheter, og han sender et symbol. Manifestet viser jo at han har jobbet utrolig mye med disse bombene, sannsynligvis krevde det langt mer enn planleggingen av massakren. Han brukte ca. 80 dager bare på å lage bombene, i tillegg til at han har planlagt det i flere år, har spart opp store midler for å kunne finansiere alt, opprettet firma og leid gård kun for å lage bombene, osv. Jobben han har lagt i det er ekstremt omfattende og tidskrevende, hvert fall ut ifra manifestet. Han har hatt en plan om å skape så mye faen mot de han mener er ansvarlige, og ut ifra planlagt to seperate angrep. Og det er jo ingen tvil om at han det han oppnår med de to angrepene til sammen, symbolsk så vel som ofre og budskap osv., er mye sterkere enn om han bare hadde gjennomført ett av angrepene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

PST har dummet seg ut

 

I PSTs trusselvrudering for 2011 fastslår sikkerhetsekspertene at verken de høyre- eller venstreekstreme miljøene i Norge vil utgjøre noen alvorlig trussel for det norske samfunnet.

 

http://www.adressa.n...icle1666079.ece

 

Det forklarer hvorfor PST har vært helt fraværende i media. Normalt burde de jo vært i tv-ruta rett etter en slik terror-hendelse, men i stedet har de nektet å gi kommentar, hvilket er "skammelig" i seg selv.

 

Nå bruker de nok helga til å samle all mulig tilgjenglig informasjon (inklusiv avhør av siktede) slik at de på mandag kan fremstå som mer kompetente enn det de egentlig var.

 

 

Dette kom nok som lyd fra klar himmel... Les litt i manifestet til galningen så ser du jo hvilke ekstreme tiltak han har iverksatt..

 

Han har til og med fabrikkert livsstilen sin for å kunne jobbe uforstyrret med dette..

 

Ingen etterretnings tjeneste i verden vil kunne fange opp slike folk som dette...

 

Da må man i så fall sende alle som sier FAEN for høyt til Guantanamo Bay..

 

Det er vel ikke en ønskelig situasjon...

 

ABB er nok alt for kald til å si FAEN høyt offentlig. I hvert fall uten en nøye planlagt coverstory.

Lenke til kommentar

Jeg føler meg så tom akkurat nå.

 

Jeg også. Har vært en trist og sorgtung dag for de fleste av oss.

 

Selv merker jeg ingenting psykisk i den forstand. Jeg tenker ikke og jeg føler ikke ting som dette så veldig hardt. Er alltid slik i situasjoner som dette. Var slik da en i klassen før i år ble kjørt på av toget også. Folk som kjenner meg kan vel ta meg som litt kald også.

 

Uansett vet jeg hvordan folk må ha det. Jeg skjønner at dette er en trist periode og at folk takler dette på mange forskjellige måter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...