Gå til innhold

Deadliest Warrior - Diskusjonstråd


Anbefalte innlegg

Sesong 3 av Deadliest Warrior er i gang, og tenkte vi kunne ha en tråd hvor vi diskuterer resultatene.

 

1. episode er George Washington vs Napoleon Bonaparte.

 

Mitt utgangspunkte for denne episoden:

 

I mine øyne var Napoleons prestasjoner langt større enn Washingtons av den grunn at Washington kjempen sine kamper på hjemmebane og motstanderen måtte reise langt for å kunne kjempe mot han. Napoleon derimot kjempet på bortebane og kjempen mot flere nasjoner på en gang.

Endret av hvakrg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har sett en del episoder av DW, men vet ikke helt om jeg liker det. De velger jo bare to tilfeldige krigere og stiller det opp mot hverandre og tar utgangspunkt i at de har "like" våpen. Dvs om en har et langdistansevåpen og et kortdistansevåpen har begge det selv om en har et sverd og pil og bue, og han andre har et kastespyd. Begge er langdistanse, men spydet har kortere distanse og bare ett forsøk på å treffe. Det blir litt feil å sammenligne dem. Og hvorfor har de alltid to nye krigere? Hvorfor ikke la vinnerne gå til en finale, så vi kan finne ut hvem som var den beste i hele sesongen? Hadde de gjort det kunne vi etterhvert ha sammenlignet vinnerne av sesongfinalen og fått en som er best av alle. Selvsagt kan de ikke stille på likt grunnlag, men de kunne ha tatt i betrakning hvem de vanligvis sloss mot. Dvs hvem er best av spyd mot spyd og pistol mot pistol, ikke spyd mot pistol. ;)

Lenke til kommentar

De hadde en finale omgang ifjor der de valgte ut den beste av vinnerne av både moderne og ikke-moderne, men utvelgingsprosessen virket å være svært subjektiv.

 

 

Noe de også var i årets første episode. De skal prøve å finne vinneren av ett enkelt slag tropp mot tropp, men så trekker de inn at Napoleon slet ut soldatene på langt marsjer, og at Washington var en geriljakriger. Hvilken rolle spiller dette i ett slag? Washington var kjempet vel sine slag på ett lite område samenlignet med Napoleon gjorde han ikke det da?

 

De sier også at Washington slo verdens sterkeste hær på den tiden, men det virker ikke som om de legge noe vekt på at denne hæren måtte reise rundt halve kloden for å kjempe for noe de ikke hadde ett forhold til, og var det hele den britiske hæren som var der? Ser for meg at britene hadde andre fronter de måtte passe på også.

 

Endret av hvakrg
Lenke til kommentar

Det jeg mener er at om en pirat blir stilt opp mot en moderne soldat vil han ikke ha en sjanse, fordi den moderne soldaten har mye bedre våpen og alt det der. Men hvordan vil det være rettferdig? På samme måte har det ganske ofte vært ganske åpenbart hvem som ville vinne. Eller er det tilfelldig at jeg har gjettet rett helt fra starten av et program i minst syv av ti tilfeller? ;)

Lenke til kommentar

Pirat mot soldat blir selvfølgelig ikke rettferdig, og er enig i at de nok er vel subjektive til tider, er litt derfor jeg startet denne tråden slik at vi kunne diskutere litt rundt det :)

 

Det som irriterte meg mest i sesong 2 var egentlig SWAT vs GSG-9 episoden når de skulle avgjøre hvem som hadde best automatvåpen.

 

GSG stilte med ett lite og lett våpen og SWAT stilte med ett større ett. Det er jo ingen tvil om att ett lite og lett våpen er en enorm fordel i SIBO. Å gi SWAT fordelen der pga at våpenet brukte ett større kaliber er jo bare tull.

Lenke til kommentar

Episode 2: Joan of Arc vs William the Conquerer

 

 

 

Her var jeg svært uenig i deres valg om at William sitt sverd var det beste sverdet, Joan of Arc sitt sverd gikk rett gjennom William sin chainmail, mens Williams sverd bare bulket Joan sin platemail, da er det jo åpenbart at Joan sitt sverd er bedre i en 1v1, nå rettet de opp noe av dette med å gi Joan fordelen på armor, men hun burde også hatt sverdfordelen.

 

 

Neste episode er forøvrig USA Army Rangers vs Nord Koreas spesialstyrker, det må bare bli en fet episode.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...