Gå til innhold

Trenger hjelp: GPS valg


BrorBsd

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Her om dagen ble jeg vinket inn til siden av en høflig politimann som sente meg videre 2600 kroner fattigere. Etter dette så har jeg kommet frem til at det hadde vært kjekt med en GPS som stort sett forteller meg fartsgrensen på stedet jeg er, og gjerne sier fra om jeg kjører mye for fort. Jeg har en 2 år gammel TomTom XL One (ikke oppdatert) og denne forteller meg kun fartsgrense på noen utvalgte hovedveier og fartsgrense ved fotoboks. Er det noen som vet om en oppdatering av kart / software vil hjelpe, om ikke hvilken GPS burde jeg kjøpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oppdatering av kart vil gi deg samme fartsgrenser som en ny TomTom, fartsgrensene ligger i kartmaterialet. Det er fortsatt store mangler, stort sett bare hovedveier og det er mye feil. Det beste er å holde seg til hva skiltingen på veien sier.

Fotobokser kan du selv holde noenlunde oppdatert gratis ved å bruke fotoboksbasen (for Norge og Sverige) på det norske TomTom forumet. Enklest er det å abonnere på TomTom sin fotobokstjeneste (hele Europa untatt Sveits/Lichtenstein) som oppdateres stort sett to ganger i uken. En fordel med TomTom sin egen tjeneste er at den er retningsbestemt. Hvilken som er mest oppdatert for norske forhold vil jeg ikke uttale meg noe om.

Lenke til kommentar

Takker for svar. Belnix du har helt rett at det beste er å følge ed på skiltene på veien, men i tilfeller en har oversett et skilt så er det grit å ha en form for backup :)

 

Ettersom at det er samme kartdata for alle tomtom's så vil ikke oppgradering til en nyere model hjelpe meg. Hvordan er det med konkurerende merker, er for eksempel garmin bedre på fartsgrenser?

Lenke til kommentar

Men backup'en kan du ikke stole på 100%.

TomTom har 4 kartoppdateringer i året så en viss forbedring skjer jo gradvis.

TomTom har jo en gratis tjeneste, Map Share, og QuickGPSfix så det kan lønne seg å koble opp din enhet en gang i uken via TomTom Home for å få disse gratis tjenestene.

 

Det er to hovedleverandører av kart i Europa, TeleAtlas (TomTom) og NAVTEQ, brukes av Garmin og Navigon. Hvilken som er best på fartsgrenser er litt vanskelig å gi noe klart svar på, men Navigon har vel den beste presentasjonen, fartsgrenseskilt oppe i øvre, venstre hjørne. Garmin har en liten "plakat" nede til høyre.

 

http://www.navigon.com/portal/no/produkte/navigationssysteme/navigon-premium/navigon_70_premium_navi_vom_testsieger.html

 

https://buy.garmin.com/shop/alt-image.do?pID=63940&img=productImageLarge

Endret av belenix
Lenke til kommentar

TomTom har jo en gratis tjeneste, Map Share, ...

 

Det er visst populært å melde inn feil fartsgrenser via MapShare. Jeg har en TomTom XL 340, og har slått av alt av MapShare. Det fungerte overhodet ikke for et par år siden, og jeg gidder ikke klusse mere med det.

Lenke til kommentar

Du kan jo velge om du vil ha med bare oppdateringer kontrollert, godkjent av TomTom, rapportert av mange brukere, eller rapportert av få brukere.

Så jeg vil si at det er jo litt "dumt" å ikke benytte seg av tjenesten.

 

Kanskje. Det siste jeg hørte om MapShare var at det ikke fungerte. Selv på høyeste kontrollnivå var det sabotasje.

 

Tråd om MapShare sabotasje: http://tomtom.nystul.no/forum/viewtopic.php?f=46&t=10363 (krever registrering)

Da har jeg også mottatt disse sperringene, selv med nivå HØY. Jeg har akkurat sendt en skarp e-post til mine kontakter hos TomTom og spurt hvordan dette kan skje enda en gang.
Lenke til kommentar

Da har jeg oppdatert den gamle sliteren og satt map share på høy sikkerhet; får se om dette gjør susen :) Det virker litt dårlig at det er så lite fartsgrense registrert og at det må overlates til brukerene å fylle i data. Hovedveier mellom byer og tettsteder burde de klare (og heller belage seg på hjelp for å rette opp endringer).

Lenke til kommentar

De fleste større veier pleier å være registrert med hastighet, men ikke mindre veier eller private veier.

 

Uansett, dette vil være som å spille bingo. Følger du konsekvent hastigheten som er angitt på GPS'en(når den er tilstede) så risikerer du bøter selv om denne er feil. Da er det nesten bedre å gjette og følge øvrig trafikk.

 

40, 60 og 80 bør være rimelig kurrante å gjette seg frem til ut i fra hvordan det ser ut rundt deg.

 

Dvs, det vil ikke være 80 i tettbebygd strøk og det vil ikke være 40 på øde veier uten tydelige årsaker til det.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Jeg har kun erfaring med Navigator 6.x og 7.x på Windows Mobile-telefoner, som jeg har brukt i 5 år, og her må man slå på om fartsgrenser skal vises ved siden av egen hastighet. Dersom man kjører mer enn 4 kmh over grensen i mer enn noen sekunder, bytter bakgrunnen for dette feltet til rødt. Det er ikke alltid kartene viser riktig fartsgrense, så man må følge med selv. Radar/laser-varsler er et greit supplement for å unngå samtaler med disse hyggelige (som regel) mennene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...