Gå til innhold

Regler for krydder og urter i oppskrifter?


Anbefalte innlegg

En ting som irriterer meg med oppskrifter er at de ikke nevner i hvilken stand urter og krydder skal være i (fersk/tørket)

 

Ta f.eks. denne:

 

http://www.centra.no/Diverse/Oppskrifter-fra-kolonialen/Grillsauser-og-dressinger/Verdens-nest-beste-BBQ-saus/

 

Hvor man skal ha

 

½ts koriander

 

Om det bare står ½ts koriander, er det noe regelverk rundt hva dette betyr? Skal den være fersk eller tørket? Skal den alltid være tørket så lenge det ikke står noe annet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+3165

Dagens lille irritasjoner, hva?

Er vel relativt logisk at det er snakk om tørket koriander, en halv teskje med fersk koriander tilsvarer ikke et halvt blad en gang.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Nå gjør du det vanskelig, det står tydelig at det er snakk om en halv teskje koriander og ikke noe frø.

Hadde du spekulert i hvorvidt du skulle hatt tørket koriander eller frø vist opp skriften sa "en halv teskje korianderfrø" ?

Lenke til kommentar

ok, en halv skje tørkede korianderblader, eller en halv skje korianderfrø.

 

Korianderfrø brukes oftere i matlagning en tørkede korianderblader.(er enig i antagelsen om at det ikke er snakk om ferske korianderblader)

Endret av Snobjorn
Lenke til kommentar

Kanskje ikke det beste eksempelet, men det går jo ann å kutte opp ett friskt korianderblad også?

 

Men regelen er altså at så lenge det ikke står "fersk" eller "frisk" eller noe lignende så er det snakk om tørket?

Endret av hvakrg
Lenke til kommentar

"Fersk koriander" er fersk koriander.

"Koriander" (i oppskriften) er tørkede og malte korianderfrø.

"Korianderfrø" er tørkede korianderfrø.

 

Ferske korianderfrø er temmelig vanskelig å oppdrive i Norge, så det trenger man ikke å tenke på.

 

Ellers er oppskrifter ofte skrevet for mannen i gaten og det de har tilgang til, og det er vanligvis krydderet som finnes på Rema.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vanskelig å oppdrive i Norge? Relativt lett å få tak i tørkede, hele korianderfrø i asiatiske foretninger.

Endring: Min feil.

 

Det går jo også an å tenke litt på hva en lager også. En bbq-saus skal selvfølgelig ikke ha hele frø i seg. Skal en være streng på det kan en jo si at det burde stått "1/2 teskje malt korianderfrø".

Endret av wingeer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...