Gå til innhold

Hvorfor skummer det så fælt når potetbiter blir kokt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ellers er det jo slik at jo mere urenheter i vannet, jo mere bobler det når det koker. Prøv å vaske potetene bedre?

 

Hjelper ikke, er ikke bobler det er snakk om men skum-lignende ting, og det kommer kun når jeg kutter potetene i mindre biter, hele og halve poteter går så det suser uten nevneverdig med skum. Kunne kanskje gått til innkjøp av en sånn potetbørste, hvis jeg finner det!

Lenke til kommentar

Det er stivelsen som kommer ut av potetene. Er veldig lite du kan gjøre.

 

Om du skal lage potetmos bør du la alle potetbitene ligge i kaldt vann (bytt vannet hvert 5. min) i 10-15 minutter før du koker de. Da får du ut litt av stivelsen, som av og til kan gjøre mosen litt 'limete'.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

1: bruk stor nok kjele.

2: ikke ha i for mye vann, nok at potetene så vidt dekkes.

3: bruk kaldt vann i kjelen for koking, kaldt vann drar ut stivelsen.

4: for poteter med mye stivelse, så kan det være lurt å legge potetbiter i kaldt vann før de kokes.

5: ikke bruk for høy varme, kok opp og skru ned varmen. bruk lokk.

 

med de problemene som beskrives, så virker det for meg som om det kan være: for liten kjele og/eller for mye vann og/eller for høy varme.

 

helt naturlig at det blir trekt ut mer skum med poteter i biter og helt ufarlig, for potetmos er det en fordel at stivelsen blir trekt ut for at resultatet skal bli bra

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...