Gå til innhold

Gifte seg med en som har stor gjeld


pakini

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om det virkelig er kjærlighet i bildet, så har da penger absolutt ingenting å si? Det er bare å bli enige når det gjelder gjelden :roll:

 

Hehe, joda, men vet ikke helt om jeg hadde ville gjort det :p Men går vel litt tid å betale 130 tusen i inkassogjeld... Skjønner ikke helt at det er mulig!

Lenke til kommentar

Det er generellt ikke lurte å gifte seg med folk som har inkassogjeld. Det varierer selvsagt hva omstendighetene rundt gjeldspådragelsen var og det finnes unntak. Men mine erfaringer er at folk med så mye inkassogjeld er innkompentene latsabber.

 

Klarte ikke la være. Men vi er en gjeng med moralhøner her på forumet serru.

 

Svar på spørsmålet ditt:

 

http://www.dinside.no/500418/se-opp-for-ekteskapet

  • Liker 2
Lenke til kommentar

http://www.brreg.no/tinglysing/ektepakt/

Tinglysing av ektepakt

 

Ekteskap innebærer at det økonomiske forholdet mellom ektefellene blir regulert av rettsregler. Blant annet krever ekteskapsloven at visse avtaler ektefellene imellom skal inngås i form av en ektepakt for å være gyldig. En ektepakt er en juridisk bindende avtale mellom ektefeller - inkludert avtaler om overføring av gaver mellom dem. Det stilles visse formkrav til ektepakten, blant annet skal den være skriftlig og undertegnes av vitner.

 

For å oppnå rettsvern overfor kreditorene, må ektepakten i tillegg tinglyses i Ektepaktregisteret i Brønnøysund. Ektepakt om gaver må alltid tinglyses i Ektepaktregisteret for å få rettsvern.

 

En ektepakt som skal tinglyses, må være skrevet på særskilt skjema. Skjemaet kan du laste ned herfra, eller du kan få det ved å henvende deg til Brønnøysundregistrene, Ektepaktregisteret, 8910 Brønnøysund.

 

Stortinget har bestemt at det skal betales gebyr for tinglysning av bl a ektepakter.

 

En ektepakt som overdrar fast eiendom fra den ene ektefellen til den andre, må for å få fullt rettsvern også tinglyses på eiendommens blad i grunnboka. Partene må selv sørge for tinglysing hos Statens Kartverk.

 

Skjema:

http://www.signform.no/dss/kundeweb/Blankettarkiv/vis/Download.asp?BlankettFilID=1762&KID=617&C=343219538

 

Koster ca 1300kr å få registrert, men det er vel verdt det hvis man blir sammen med noen som har så lite peil på penger at de har 130.000 i inkasso-gjeld.

 

Husk på at man på inkasso-gjeld fort betaler 20-30% rente, så reell belastning på økonomien blir omtrent som han har en million i sikret gjeld.

 

Alternativt kan man satse, hjelpe til å betale gjelden og satse på at man holder sammen videre og at han har skjerpet seg. Dette krever rosa briller og mengder med sukkerspinn for å være en god løsning.

Endret av blackbrrd
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan dei ikkje skrive under på ein avtale om at gjelda ikkje blir delt ved skilsmisse?

 

Det er ikke nødvendig med ektepakt, da hovedregelen er at den enkelte fortsetter å eie sine eiendeler/gjeld.

 

[i]"Kapittel 6. Ektefellenes råderett over eiendelene m v.

 

§ 31. Hovedregelen om ektefellers råderett.

 

Ekteskapet medfører ingen begrensning i en ektefelles rett til å råde over det han eller hun eier når ekteskapet blir inngått eller senere erverver, dersom ikke noe annet er bestemt. "[/i]

 

http://lovdata.no/all/tl-19910704-047-008.html

Lenke til kommentar

Problemet ligger på et annet nivå.

 

Ved at han har 130.000 i inkassogjeld (det vil si ekstremt dyr gjeld) vil han ikke kunne bidra til fellesskapet. Det blir hun som må betale alle utgifter til mat, hus, strøm, etc. etc. Han har via sin inkassogjeld vist at han ikke har muligheter til dekke sin del (og er økonomisk tulling). Hvis de skulle få barn uten å ha en god økonomisk styring vil økonomien gå nedemom og ekteskapte vakle.

 

La ham bevise at han kan endre sin økonomiske hånddtering. Ingen giftemål før all inkassogjeld er betalt (og ikke ved å trekke på kredittkort). Klipp i tilegg alle kreditkort (hvis det er på denne måten han har skaffet seg gjelden).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er vel ikke noen grunn til at de må gifte seg NÅ. Han får betale ned gjelda først, og med lavt forbruk og nok jobbing så tar ikke det veldig lang tid.

 

Men at han i det hele tatt har en inkassogjeld som er så høy, burde jo få alle varsellamper til å blinke hos søsteren din.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...