Gå til innhold

Trenger Hjelp - Hund som Leketøy


Anbefalte innlegg

Ok, trenger litt seriøs hjelp her. Morra mi hører ikke på ren fornuft uansett hva. Bursdagen til lillebror kommer opp snart, å han maser om å få en hundevalp. Han har fått dyr som gave tidligere, blant annet hamstere, marsvin og til å med en hund. Det har gått galt hver eneste gang.

 

Morra mi kjøper dyr til han som om hvis de skulle være leketøy. Han får en stor interesse i dem når de er nye, men etter en par uker mister han alt av interesse. Da er det alle andre som skal gå tur med dem.

 

Å det verste er, er at morra mi godtar det. Men til slutt, blir ho kvitt dem fordi hu selv har vanskligheter med å gå pga. hofte operasjon. Dette er jo traumatisk for en liten hund. Som forrige gang, kjøpte ho en ganske aktivt hunde rase som skulle ha hatt masse fri luft å turer. Lille broderen sitter helst på PC'en eller Xbox en å gå en tur. Det ble til at andre måtte gjøre det, men siden det er ikke dems oppgave ble det slutt på. Til slutt, etter ett par måneder ble den gitt bort.

 

Hvis jeg prøver å si at ho ikke kan kjøpe dyr til lille bror blir ho bare forbanna. Er det noe annet jeg kan gjøre til å passe på at andre dyr ikke ender opp som en leketøy som blir fort gammelt?

 

Er bare så jævlig trist å se det. I ti korte år har hu hatt to eller tre katter, en hund, seks hamstere å to marsviner. Ingen av dem varte lenger en 4 måneder før de ble gitt bort. Å det verste er, er at hvis ikke morra mi kan finne noen å gi dem bort på, så kommer ho til å avlive dyra. :mad:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville tatt fram Lov om dyrevelferd, og sagt at her brytes den sannsynligvis på flere punkter. Det er straffbart, og kriminelt. Alternativt er det alltids noen i nærmiljøet med kontakt i dyrebeskyttelsen som kanskje vil ta den praten med henne. Moren din trenger åpenbart at noen prater med henne om dette, om forholdene faktisk er som du beskriver. Det er i beste fall respektløst overfor dyrene å holde på slikt, i verste fall straffbart.

 

I første omgang kan dere i alle fall snakke om paragraf 3, 6, 23 og 24 - og potensielt paragraf 12?

Lenke til kommentar

Nei, Hvis ikke mora di vil høre så snakk med broren din og la han forstå, snakk om dyr som blir kastet i bekken når eieren ikke vil ha de lengre, at dyrene blir avlivet hvis ingen vil ha de og som han at folk vil ha unge dyr og de mister "verdi" så snart de blir eldre.

 

Dyr er ikke leketøy og hvis ikke moren deres forstår så kanskje han vil?

Endret av papirkutt
Lenke til kommentar

Milde måne! Nei, du får sette mora di ned på en stol og ta en alvorsprat med henne! Jeg er helt forskrekka over bruk-og-kast-holdningen. Jeg sitter i styret i Dyrebeskyttelsen Sør-Rogaland, og situasjoner prikklike som denne får vi på telefon hver dag! Jeg blir så j*vla forbanna! Gjør som overnevnte, henvis til dyrevernsloven, få gjerne ditt lokale DB-lag til å prate fornuft til henne, og om hun mot all fornuft skaffer seg hundevalp til guttungen, så kidnapp den lille stakkaren og gi den et godt hjem :thumbup: Nei ærlig talt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...