Gå til innhold

tegning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sjekk deviantart, mange med talent der som ofte legger ut tutorials. Zindy-zone Dette er også et hjelpsomt forum hvor folk legger ut sine tegninger, får tilbakemeldinger, råd og tips. Som brann96 sa, youtube. Jeg har tegnet hele livet selv, og en blir aldri fullt utlært. Er selv aktiv på disse sidene og sjekker ofte hvilke teknikker som brukes av andre kunstnere.

 

Skal du tegne eksisterende biler eller designe selv? Uansett finn bilder av bilen du skal tegne, ordne de om til svart-hvitt, med mindre du skal tegne med farger, og skriv det ut. Ihvertfall i starten er det greit å "kopiere", bare for å få teknikken på plass.

 

Lån eller kjøp en bok som beskriver det å tegne 3d, skygger og lys er utrolig viktig. Første boka jeg hadde var "Å tegne er å se", hjalp meg ihvertfall. Øv masse på enkle objekter. Legg gjerne ting foran deg, ha en lampe du kan flytte på og tegn det samme objektet flere ganger hvor du flytter på lampa for å øve deg på skyggelegging.

 

Av utstyr, så anbefaler jeg:

- Tuff Stuff Eraser(viskelær i "pennform" - utrolig grei for små detaljer)

- Knettgummi(mykt, kan formes som du vil. Visker ikke bort, men tar vekk lag for lag med bly/kull, så veldig kjekk for å lage "lys")

- Tegnestubber (sånne pinner i papp som en kan presse bly/kull mer ned i papiret evt dra det utover, veldig kjekk for skyggelegging)

- Sandpapir eller blyantslipper i tilegg til spisser (for en spissere spiss)

- Ark er viktig, men i starten blir det nok mye kasting så ikke invester i et for dyrt et, det du bør tenke på er hvor grovt eller glatt du vil ha det. Kull egner seg ikke for veldig glatt papir da det ikke er nok "tagger" for at det kan sette seg fast.(Bruker selv Canson og fornøyd med det.)

- Uparfymert kleenex (ikke bruk fingrene for å skyggelegge, ikke ha fingrene på papiret i det hele tatt, det vil bli fettflekker og når du da tegner over senere vil fingeravtrykket ditt komme fram. Legg et annet ark under hånden du tegner med for å unngå dette)

- Blyanter er en smakssak. Lite utvalg i Norge desverre, men Derwent er helt kurrante. Kjøp gjerne et sett med både B og H. 9B-2B, hvor 9 er mykest og mørkest, lettere å dra utover for å ordne skygger. Så har du HB som er ideel for skissering. 2H-9H, hvor 9 er hardest og lysest, vanskelig å viske bort og vanskelig å gni utover, H-blyanter brukes som regel til teknisk tegning, B-blyanter til portretter og lignende. (Bruker selv som regel HB-2B-4B-6B og 9B)

 

Kommer ikke på mer i farta :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for et meget godt svar :thumbup: .

 

tror jeg skal tegne eksisterende biler :D

 

Bare hyggelig :) Syns tegning er undervurdert og er veldig gira på å hjelpe andre. Jobber frivillig på både SFO'er og ungdomshuset her i kommunen, dvs at de ringer meg når de har fokus på tegning/maling, og er utrolig gøy å få andre interessert i tegning. Ikke at jeg er proff eller en anerkjent kunstner, er bare en hobby, men liker å lære bort :) Bare å sende en pm om du har noen spm. Dersom du bor i en større by så har de sikkert noen kurs også. Evt en kunstnerbutikk hvor du kan få tips.

Lenke til kommentar

Tar til meg disse tipsene jeg også, har lenge misunt de som kan å tegne og ville lært meg det selv. Nå skal jeg sette av sommeren til å begynne å få inn noen grunnteknikker, strekmennene mine ligner ikke på strekmenn engang, for å si det på den måten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...