Hanske Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 Når jeg sier tyskere, mener jeg den tyske stereotypen, sett med norske øyne. Gjerrige. For hvorfor er det slik at nordmenn nesten bare handler i kjipe butikker, og nær sagt aldri spiser ute? I Tyskland er matbutikkene små, billige og rotete. Discount er det store. Kjeder som Kaiser's, LIDL og Aldi er store. De to siste er forferdelige, mens den første kan minne litt om Rema. I tillegg har de butikker som Metro, som minner om Obs, ICA Maxi og Smart Club. For, i Norge har flere prøvd seg med store butikker, godt utvalg og fristende ferskvaredisker. Men det går ikke rundt. ICA Norge sliter, fordi de byttet ut kjedelige Rimi med sin egne ICA. ICA er ledende i Sverige, og har som regel store, oversiktlige butikker, med godt utvalg og flotte ferskvaredisker. I England er det Tesco som leder markedet, med lignede butikker. Jeg vil vel si at Tesco er hakket bedre enn ICA. I tillegg har engelskmennene Waitrose, som er enda bedre enn Tesco, og de litt billigere kjedene Sainsbury's og ASDA. Sistnevnte eies av Walmart, og har store likhetstrekk med den amerikanske kjeden. I Norge er det sånn at vi på død og liv må ha butikken i nærheten. Alikevel går vi aldri til butikken. Bilen brukes alltid. Hvorfor er det sånn i Norge at butikken må være i nærheten, hvilket gjør at Rimi, KIWI og Rema blir de ledende kjedene? Hvorfor verdsetter vi ikke kvalitet og utvalg, slik ICA, Ultra og Meny er så gode på? Nå vet jeg at mange kommer til å snakke om pris. Og ja, prisene på restauranter i Norge er høye, så den diskusjonen legger vi død før den har startet. Men på Meny, ICA og Ultra er ikke prisene veldig høye. Standardsortimentet har konkurrerende priser, mens andre varer er litt dyrere. Så, da vil jeg sette igang diskusjonen. Hvorfor er vi så kjedelige? Hvorfor handler vi bare på de dårlige butikkene, for å spare en 50-lapp på ukeshandelen? 1 Lenke til kommentar
Nedward Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 Så, da vil jeg sette igang diskusjonen. Hvorfor er vi så kjedelige? Hvorfor handler vi bare på de dårlige butikkene, for å spare en 50-lapp på ukeshandelen? Svaret er ganske enkelt. Alle butikker i Norge selger de samme produktene fra et veldig lite antall selskaper. Hadde Orkla, Rieber & Søn og Nortura med flere merket alle produktene sine egne navn istedet for flere dusin forskjellige merkenavn hadde det nok vært litt mer åpenbart. Men faktum er at det er 5-6 konserner som håver inn penger på å lage produkter som i liten grad konkurrerer med hverandre. De eneste forskjellene vi har mellom kjedene er stort sett kvaliteten på ferskvarer. Hva er da poenget med å gå på en dyr og/eller estetisk butikk, hvis alle selger de samme basisproduktene?. Kvaliteten på maten er jo den samme uansett hvor du går. Spørsmålet man burde stille seg er hvorvidt det er sunn konkurranse i grossistmarkedet. Personlig handler jeg det meste på to av kjedene du nevner, bortsett fra ferskvarer. Det handler jeg hos en kjede som er noe dyrere, men bedre på kvalitet. 2 Lenke til kommentar
Gjest member-101642 Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 (endret) Det er små variasjoner i utvalget. Varer kjøpt hos Kiwi eller Rema får du også kjøpt hos Ica, Meny og Mega, men til høyere priser. Den eneste forskjellen er at Ica, Meny og Mega har litt bredere utvalg. Kvaliteten på Tine melk og Gilde storefekjøtt er den samme uansett butikk, så jeg ser ikke poenget med å betale ekstra for nøyaktig samme vare. Kvaliteten er jeg generelt svært godt fornøyd med, så her må du spesifisere hva som ikke holder mål. I storbyene finnes spesialbutikker dersom man ønsker noe ekstraordinært. Helgø Matsenter kan nevnes. Beliggenheten til butikken er av åpenbare grunner svært viktig. Innkjøp av dagligvarer er ikke noe man gjør på grunn av lyst, men derimot behov. Derfor ønsker man å spare mest mulig tid, siden dette for de fleste ikke er annet enn et nødvendig gjøremål. At nordmenn aldri går til butikken når innkjøpene skal gjøres, ser jeg på som en overdrivelse. Hver dag ser jeg personer forlate dagligvarebutikker uten å sette seg i bilen. For øvrig er det forståelig at en flerbarnsmor velger bilen når handelen skal gjøres. Å bære med seg fire fulle bæreposer passer ikke for alle. Angående restauranter, så vet jeg ikke hvordan prisen er i forhold til lønnsnivået. Statistikk hadde vært interessant. Likevel vil jeg anta at for folk flest, så er det ikke økonomisk bærekraftig å spise ute flere ganger i uken. Et restaurantbesøk koster fort over 200 kroner per person. Til en fjerdedel av prisen kan man få en grei middag. Endret 30. juni 2011 av member-101642 Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 Sannheten er vel at nordmenn er redde for produkter med smak. Det har vel blitt litt bedre men fortsatt er nordmenn ekstremt konservative og redd for mye smak. Hva er toppselgerne på butikkene? Det er smaksløs ost, kjøttdeig, smaksløs ferdigpizza, og smaksløse melpølser. Nå om sommern ødelegges nest alt kjøtt med en kjedelig og altfor salt standard grillkryddermiks og vi bare fortsetter å kjøpe det. Hvis vi har et utvalg blir det ofte mellom produkter som er svært like i smaken. Det finnes f.eks et utall varianter av pølser men stort sett alle smaker alle likt. Det er derimot omtrent umulig å få kjøpt gode ferske pølser laget av kjøtt (istedenfor mel). Jeg finner sikkert 10 typer tomater, men ingen er spesielt gode på smak. Forbrukerne selv har mye av skylda, godt støttet opp av en matvarebransje med et ekstremt standardisert utvalg. Vi kan vel legge til prior og gilde som sørger for at kvaliteten holdes på et jevnt lavt nivå. Lenke til kommentar
Hanske Skrevet 30. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 30. juni 2011 Det er små variasjoner i utvalget. Varer kjøpt hos Kiwi eller Rema får du også kjøpt hos Ica, Meny og Mega, men til høyere priser. Den eneste forskjellen er at Ica, Meny og Mega har litt bredere utvalg. Kvaliteten på Tine melk og Gilde storefekjøtt er den samme uansett butikk, så jeg ser ikke poenget med å betale ekstra for nøyaktig samme vare. Kvaliteten er jeg generelt svært godt fornøyd med, så her må du spesifisere hva som ikke holder mål. I storbyene finnes spesialbutikker dersom man ønsker noe ekstraordinært. Helgø Matsenter kan nevnes. Beliggenheten til butikken er av åpenbare grunner svært viktig. Innkjøp av dagligvarer er ikke noe man gjør på grunn av lyst, men derimot behov. Derfor ønsker man å spare mest mulig tid, siden dette for de fleste ikke er annet enn et nødvendig gjøremål. At nordmenn aldri går til butikken når innkjøpene skal gjøres, ser jeg på som en overdrivelse. Hver dag ser jeg personer forlate dagligvarebutikker uten å sette seg i bilen. For øvrig er det forståelig at en flerbarnsmor velger bilen når handelen skal gjøres. Å bære med seg fire fulle bæreposer passer ikke for alle. Angående restauranter, så vet jeg ikke hvordan prisen er i forhold til lønnsnivået. Statistikk hadde vært interessant. Likevel vil jeg anta at for folk flest, så er det ikke økonomisk bærekraftig å spise ute flere ganger i uken. Et restaurantbesøk koster fort over 200 kroner per person. Til en fjerdedel av prisen kan man få en grei middag. Med kvalitet sikter jeg først og fremst til kjøtt. Vi spiser Gilde grillpølser, frossen laks, frossen biff, frossen kylling etc. Hvorfor verdsetter vi ikke det ferske i ferskvaredisken? Jeg skjønner det du mener med nærhet, samtidig som jeg ikke gjør det. Jeg har familie i England. De bor i bydelen Bromley, i London. Der de bor er det mange små lansbyer, med 3-4 minutters kjøreavstand. Men i deres landsby, med rundt 30 000 innbyggere, er det eneste handlealternativet en liten vinsjappe med litt potetgull og cola i tillegg til alkoholen. I nabolandsbyen er det en bensinstasjon, en pub og en fish & chipsbar. I tillegg til en kjip Iceland-butikk. For de som kjenner England, selger denne bare frossen mat. Den ses på som litt harry, sånn som Lidl ble i Norge. For det er nemlig ti min å kjøre til den nærmeste butikken. Dette er en Sainsbury's. Ti min i den andre retningen er det en Asda. Det er ti min til alt. 30 000 mennesker deler en butikk. Det har jeg aldri opplevd maken til i Norge, men jeg skulle ønske det var sånn her og. Lenke til kommentar
StormEagle Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 (endret) Sannheten er vel at nordmenn er redde for produkter med smak. Det har vel blitt litt bedre men fortsatt er nordmenn ekstremt konservative og redd for mye smak. Hva er toppselgerne på butikkene? Det er smaksløs ost, kjøttdeig, smaksløs ferdigpizza, og smaksløse melpølser. Nå om sommern ødelegges nest alt kjøtt med en kjedelig og altfor salt standard grillkryddermiks og vi bare fortsetter å kjøpe det. Hvis vi har et utvalg blir det ofte mellom produkter som er svært like i smaken. Det finnes f.eks et utall varianter av pølser men stort sett alle smaker alle likt. Det er derimot omtrent umulig å få kjøpt gode ferske pølser laget av kjøtt (istedenfor mel). Jeg finner sikkert 10 typer tomater, men ingen er spesielt gode på smak. Forbrukerne selv har mye av skylda, godt støttet opp av en matvarebransje med et ekstremt standardisert utvalg. Vi kan vel legge til prior og gilde som sørger for at kvaliteten holdes på et jevnt lavt nivå. Hvor har du dette fra? Melpølser. Hva er det? En helt standard grillpølse fra gilde f.eks er 55 % kjøttråvare og resten er stivelse, salt (1,8 %), løk, krydder, glukose, antioksidant E315, konserveringsmiddel E262, E325, E250, Også er det sikkert en del vann. Hvor er melet? Og hva mener du er bedre med å evt ha mer enn 55% kjøtt? konserveringsmiddel er jo bra, og krydderet lager jo smaken og stivelse må man jo ha. Hva er det som er så mye bedre med andre pølser mener du? Annet krydder? http://www.gilde.no/poelser/Gilde%20Grillpølse-article10850-10187.html Og hva er det som er smakløst med osten vår? Ikke mange land som spiser brunost/geitost f.eks. Og at noen land spiser mer av "råtnet" ost enn oss gjør vel ikke dem til noe særlig bedre enn oss. Og hva er det som er så smakløst med maten vår? Er det bedre å ha masser av krydder i maten som skjuler selve smaken av maten slik som i en del land nærmere equator har mener du? Du vet hva som er opprinnelsen til at de har en så krydret mat? Endret 30. juni 2011 av flesvik Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 Bare for å kommentere på sammenligningen med sverige. Jeg handler stort sett på willys, som er enorme billigbutikker. Likevel holder frukt/grønt bedre standard enn samtlige lokalbutikker i norge. Prisene er lavest på markedet. Dog så hender det at jeg drar til ica maxi, prisforskjellen er ikke stor, men kvaliteten er her enda bedre, som en stor luksusbutikk der spesielt poteter og grønt er som rett fra gården. En ren nytelse å handle der. Stor plass mellom hyllene og massevis av raske kasser. Der willys er litt trangere (men fortsatt mye bedre enn en norsk lokalbutikk). Hvorfor er en god grønt-avdeling vanskelig i norge? Samtlige Rema1000 jeg har vært borti har hatt en begredelig grøntavdeling som man blir lett dårlig av å se på. Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 Hvor har du dette fra? Melpølser. Hva er det? En helt standard grillpølse fra gilde f.eks er 55 % kjøttråvare og resten er stivelse, salt (1,8 %), løk, krydder, glukose, antioksidant E315, konserveringsmiddel E262, E325, E250, Også er det sikkert en del vann. Hvor er melet? Og hva mener du er bedre med å evt ha mer enn 55% kjøtt? konserveringsmiddel er jo bra, og krydderet lager jo smaken og stivelse må man jo ha. Hva er det som er så mye bedre med andre pølser mener du? Annet krydder? http://www.gilde.no/poelser/Gilde%20Grillpølse-article10850-10187.html Og hva er det som er smakløst med osten vår? Ikke mange land som spiser brunost/geitost f.eks. Og at noen land spiser mer av "råtnet" ost enn oss gjør vel ikke dem til noe særlig bedre enn oss. Og hva er det som er så smakløst med maten vår? Er det bedre å ha masser av krydder i maten som skjuler selve smaken av maten slik som i en del land nærmere equator har mener du? Du vet hva som er opprinnelsen til at de har en så krydret mat? Hvorfor MÅ man ha nærmere 40% "stivelse"? det kaller jeg absolutt melpølser, evt potetmelpølser om det er bedre for deg. Her selger de pølser med 95% kjøtt som et litt dyrere, og selv de billigste pølsene har 75% kjøtt. Her = sverige. Har du vært i sverige og sett i en osthylle noengang? Selv en lokalbutikk her har et dobbelt så stort osteutvalg som en hvilken som helst normal norsk kjede (unntatt kanskje ultra). Problemet er ikke at man bruker krydder, men at man bruker billig krydder der 80% er salt, og resten er paprikapulver. Selv bruker jeg stort sett aldri salt i maten jeg lager. Lenke til kommentar
Hanske Skrevet 30. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 30. juni 2011 Og hva er det som er smakløst med osten vår? Ikke mange land som spiser brunost/geitost f.eks. Og at noen land spiser mer av "råtnet" ost enn oss gjør vel ikke dem til noe særlig bedre enn oss. Og hva er det som er så smakløst med maten vår? Er det bedre å ha masser av krydder i maten som skjuler selve smaken av maten slik som i en del land nærmere equator har mener du? Du vet hva som er opprinnelsen til at de har en så krydret mat? Teknisk sett er ikke brunost en ost. Den kan ikke modnes, slik ost kan. Bare for å kommentere på sammenligningen med sverige. Jeg handler stort sett på willys, som er enorme billigbutikker. Likevel holder frukt/grønt bedre standard enn samtlige lokalbutikker i norge. Prisene er lavest på markedet. Dog så hender det at jeg drar til ica maxi, prisforskjellen er ikke stor, men kvaliteten er her enda bedre, som en stor luksusbutikk der spesielt poteter og grønt er som rett fra gården. En ren nytelse å handle der. Stor plass mellom hyllene og massevis av raske kasser. Der willys er litt trangere (men fortsatt mye bedre enn en norsk lokalbutikk). Hvorfor er en god grønt-avdeling vanskelig i norge? Samtlige Rema1000 jeg har vært borti har hatt en begredelig grøntavdeling som man blir lett dårlig av å se på. Jeg har vært på Willys. De er flotte. ICA Maxi har vi også her, og jeg har ikke merket noen forskjell mellom Norge og Sverige. Ultra, ICA, Meny, Centra, Smart Club og lignende, er gode butikker. For det finnes gode butikker i Norge. Det er bare det at folk ikke vil ha dem. De handler bare i nærbutikkens sine, som da er kjipe discount-butikker. Jeg er også enig i det du sier om Rema vs ICA Maxi, men den sammenligningen er "ikke gyldig". De opererer innenfor forskjellige markeder. Discount vs stormarked. Dere har vel Lidl også? Det er en bedre sammenligning enn ICA Maxi. Lenke til kommentar
StormEagle Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 (endret) Hvor har du dette fra? Melpølser. Hva er det? En helt standard grillpølse fra gilde f.eks er 55 % kjøttråvare og resten er stivelse, salt (1,8 %), løk, krydder, glukose, antioksidant E315, konserveringsmiddel E262, E325, E250, Også er det sikkert en del vann. Hvor er melet? Og hva mener du er bedre med å evt ha mer enn 55% kjøtt? konserveringsmiddel er jo bra, og krydderet lager jo smaken og stivelse må man jo ha. Hva er det som er så mye bedre med andre pølser mener du? Annet krydder? http://www.gilde.no/poelser/Gilde%20Grillpølse-article10850-10187.html Og hva er det som er smakløst med osten vår? Ikke mange land som spiser brunost/geitost f.eks. Og at noen land spiser mer av "råtnet" ost enn oss gjør vel ikke dem til noe særlig bedre enn oss. Og hva er det som er så smakløst med maten vår? Er det bedre å ha masser av krydder i maten som skjuler selve smaken av maten slik som i en del land nærmere equator har mener du? Du vet hva som er opprinnelsen til at de har en så krydret mat? Hvorfor MÅ man ha nærmere 40% "stivelse"? det kaller jeg absolutt melpølser, evt potetmelpølser om det er bedre for deg. Her selger de pølser med 95% kjøtt som et litt dyrere, og selv de billigste pølsene har 75% kjøtt. Her = sverige. Har du vært i sverige og sett i en osthylle noengang? Selv en lokalbutikk her har et dobbelt så stort osteutvalg som en hvilken som helst normal norsk kjede (unntatt kanskje ultra). Problemet er ikke at man bruker krydder, men at man bruker billig krydder der 80% er salt, og resten er paprikapulver. Selv bruker jeg stort sett aldri salt i maten jeg lager. Bruker du potetsalat på pølsene dine? Hva er i såfall forskjllen på å ha det på utsiden eller inni pølsene? Jeg ser ikke problemet. Vi har et ganske godt utvalg av pølser fra f.eks gilde. Og jeg syns ihvertfall at det smaker ganske godt det meste av det (i motsettning til Bratwurst og en del andre gormet pølser). Man kan ikke objektivt si at slik svart seig engelsk øl er bedre enn lys pils når det er så mange flere som liker den lyse pilsen bedre. Selv om den lille gormeteliten vil ha det til at deres dyreste mat og drikke er den som smaker best så gjør ikke det det til en sannhet. Akkurat som at når hifi entusiastene påstår at rørforsterker og platespiller er bedre enn CD spiller og transistorforsterker så gjør heller ikke det det til en sannhet. Endret 30. juni 2011 av flesvik Lenke til kommentar
Flimzes Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 Lidl finnes noen få steder, men er ikke veldig populært her heller. Det jeg sammenlignet rema 1000 med var willys. Willys er sveriges billigste matbutikker, og har en frukt/grøntavdeling som er i like god stand som ica maxi sin. Det er alltid ferskt, alt er grønt og friskt, og selv om man finner flere "misdannede" grønnsaker som ikke er innenfor de perfekte rammene så er alltid smak helt på nivå med ica maxi. Selv min lille ica nærbutikk har en upåklagelig grøntavdeling. Sammenligner du her med Rema 1000 som _alltid_ har mye muggent, alt er dvassent, ingenting ser friskt ut eller har klare farger, så ser du hvordan selv billigbutikkene skiller seg stort over landegrensene. Selv ikke Meny eller Ultra har så gode frukt/grøntavdelinger i oslo-området som de som er her. Bruker du potetsalat i pølsene dine? Hva er i såfall forskjllen på å ha det på utsiden eller inni pølsene? Nei, jeg nyter pølsene mine au naturell. Sammen med et godt brød. Potetmel har btw lite til felles med potetsalat. Fog så skal jeg si at jeg liker både stabburet og leif vidar sine wienerpølser uten at jeg vet kjøttinnhold på dem i farta. Lenke til kommentar
Gjest member-101642 Skrevet 30. juni 2011 Del Skrevet 30. juni 2011 Dårlig kvalitet på frukt og grønt skyldes ikke kjedene alene. Her må butikksjefene ta et tak. Jeg ser store forskjeller hos butikker i samme kjede og område. Lenke til kommentar
Hanske Skrevet 30. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 30. juni 2011 Lidl finnes noen få steder, men er ikke veldig populært her heller. Det jeg sammenlignet rema 1000 med var willys. Willys er sveriges billigste matbutikker, og har en frukt/grøntavdeling som er i like god stand som ica maxi sin. Det er alltid ferskt, alt er grønt og friskt, og selv om man finner flere "misdannede" grønnsaker som ikke er innenfor de perfekte rammene så er alltid smak helt på nivå med ica maxi. Selv min lille ica nærbutikk har en upåklagelig grøntavdeling. Sammenligner du her med Rema 1000 som _alltid_ har mye muggent, alt er dvassent, ingenting ser friskt ut eller har klare farger, så ser du hvordan selv billigbutikkene skiller seg stort over landegrensene. Selv ikke Meny eller Ultra har så gode frukt/grøntavdelinger i oslo-området som de som er her. Jeg har selv vært en del i Sverige. Og jeg må si at butikkstandarden varierer veldig. De har noe helt topp, og noe rævva. Det er bare det at det er mest topp og lite ræva. I Norge er det omvendt. De beste butikkene i Norge og de beste butikkene i Sverige er veldig like. Men i Sverige er de gode kjedene større enn i Norge. Folk vil ha store butikker med godt utvalg. I Norge vil vi ha ting i nærheten. Det er det som betyr noe. Vi skal ikke gå, vi skal kjøre, men alikevel skal det være nærme. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324 Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 20 kr for en bunch raatne bananer....ligner ikke grisen. Lenke til kommentar
Euklid Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 (endret) Har nettopp kommet hjem etter å ha reist et drøyt år, mye i Tyskland. På begynnelsen av jordbærsesongen fant det sted høylytt klaging over at det ble forlangt 20 kroner per kurv med lokale bær, like før jeg kom hjem jublet lokalavisen i Tønsberg over at kurven nå kostet kun 40 kroner. På tirsdag kjøpte jeg agurk til 3 kroner i Tyskland, på onsdag til 13 kroner i Norge. Prisen på en øl i Norge er omtrent på linje med sekspakningen i Tyskland. Den gode parmaskinken jeg kjøper kostet €3.19 i Tyskland, 89 kroner på Meny. Nei, det er ingen umiddelbar fare for at norske forbrukere eller butikker ligner for meget på de tyske. For øvrig er det mye annet enn discount-sjapper tilgjengelig i Tyskland – selv om det er disse som får mye av oppmerksomheten. (Og Tesco > Sainsbury's? Her er det mange fronter vi ikke er på linje.) Men du ville ha en politisk diskusjon? Kutt tollmurene, bryt monopolene. End of problem, end of discussion. Endret 1. juli 2011 av Euklid 3 Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 Og hva er det som er så smakløst med maten vår? Er det bedre å ha masser av krydder i maten som skjuler selve smaken av maten slik som i en del land nærmere equator har mener du? Du vet hva som er opprinnelsen til at de har en så krydret mat? Smaksløsheten trenger ikke ha noe med krydder å gjøre. Det handler om å behandle råvarene riktig slik at smaken blir god. I norge blir råvarene behandlet dårlig hos produsent og i butikken. Vi ønsker å få fram produkter med lite smak fordi det er det forbrukerne vil ha. Hvis vi bruker krydder er det grillkrydder med en overdose salt og paprika som bare ødelegger smaken av kjøtt. Norge har ingen matkultur. Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 Norsk mat er konge på smak og kvalitet. Det jeg har smakt i utlandet har vært horribelt. Og når det er snakk om pris, klag på matkjedene. Spise ute gjør vi heldigvis ikke ofte her i landet, for fytti grisen så kjedelig det er. Lenke til kommentar
Prusk Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 ... sier Charter-Svein og setter kursen mot Restaurant Nordiska kjöttkakor 2 Lenke til kommentar
Nedward Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 (endret) 20 kr for en bunch raatne bananer....ligner ikke grisen. Råtene bananer i Norge?!. Bananene er langt i fra moden (i retning umoden) når dem selges i Norge. Har du sett bananene i andre land?. Prøv å dra til Kanariøyene og se på de lokaldyrkede bananene der. Hvis du tror en banan med sorte flekker er råtten tar du grundig feil. Hva prisen angår så må jeg bare si at vi har alle forskjellige smertegrenser. Men hvor ofte ser du egentlig bananer til over 10,- kr pr. kg.? Norsk mat er konge på smak og kvalitet. Det jeg har smakt i utlandet har vært horribelt. Og når det er snakk om pris, klag på matkjedene. Spise ute gjør vi heldigvis ikke ofte her i landet, for fytti grisen så kjedelig det er. Jeg innser at å diskutere hva man liker og ikke liker er bortkastet. Alt jeg kan si er at jeg har kjøpt både god og dårlig mat på butikker i utlandet. Men jevnt over er det meste jeg har kjøpt vært greit. Men det kan tenkes at man ofte ender med dårlig mat fordi man ikke vet hva man kjøper, i motsetning til her hjemme. Hva prisen angår er ikke Norge så ille når man ser på inntekten til folk her. Men det er helt sikkert mulighet for å presse ned prisene med litt mer konkurranse i markedet. Som jeg har påpekt tidligere er det noen få konsern som eier de mest kjøpte matvaremerkene. Orkla eier f.eks. Stabburet, Nortura eier Gilde og Prior. Melk er det defacto monopol på. Rieber & Søn eier bla. Toro og Denja. Det er fire konserner som dekker kjernebehovet for mat i Norge, så det er jo ikke så rart at prisene er som de er. At du sier at det er kjedelig å spise ute i Norge skjønner jeg ikke helt. Mener du at den gastronomiske opplevelsen er kjedelig, eller at restaurantene er kjedelige?. Endret 1. juli 2011 av Dj_eLmO Lenke til kommentar
Zaftig Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 Det at de fleste Nordmenn er gjerrige når det kommer til mat er heldigvis ikke noe problem for meg, da jeg fortsatt kan dra til steder som Ultra eller Meny, selv om det er relativt få av dem i forhold til de andre stedene. Det som irriterer meg mest er hvordan nye produkter blir fryktet av Nordmenn hvis ikke de er "god gammeldags" Gilde, Freia eller Tine. Dette gjør at nye og spennende produkter praktisk talt ikke finnes i Norge, hvis ikke du vil bruke 30 kroner på en Mountain Dew på Ultra da. De har bedre mat utvalg og større mat utvalg på Island enn på Norge. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå