Gå til innhold

Utholdenhetstest av SSDer


BAT

Anbefalte innlegg

Ser helt konge ut dette :D

 

Hvor lenge har du tenkt å holde på ? Noen barriere du har tenkt å komme over? 500TiB? Kanskje 1000TiB viss disken holder?

 

mvh

Sveibuen

 

Målet er å holde på den slutter å kunne skrives til. Dette har skjedd med Samsung 470 i XS testen i natt. Den nådde til slutt 477 TiB før den tok kvelden.

 

Om det blir 500 TiB eller 1 PiB det vil kun tiden vise.

 

Nå har testen kommet så langt at hele SSDen er fylt opp over 5000 ganger og det er ikke langt før BAT har skrevet over 6000 ganger også...

 

Det virker nesten som om jeg kommer til å dø av alder før min Corsair Force 60GB vil bli slitt ut, og jeg er bare 20 år.

Ja det siste folk trenger å tenke på er om de bruker opp P/E på sin SSD. Det er bare å skru på indexing og pagefile på en SSD. Disse funksjonene lager ikke en skrape i overflaten engang :)

 

Edit: Rettet en tallfeil

Endret av BAT
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

Artig prosjekt!

 

Har noen noengang gjort tilsvarende forsøk på en vanlig snurredisk ?

 

Jeg har alltid lurt på om mengden skriving kan slite på disse også eller om det kun er tiden som til slutt tar knekken på dem.

Lenke til kommentar

Produsentene gjør nok slik testing allerede, og oppgir vel allerede i spesifikasjonene sine hva man kan regne med.

 

At noen enheter vil gå langt over denne oppgitte levetiden, er ingen overraskelse. Heller ikke at noen vil dø lenge før.

Antallet P/E som produsentene oppgir er det minste felles antall som gjelder for nand i ssden de leverer. Jeg tror at i de fleste tilfeller så får man nok endel mer men det vanskelig er å tippe hvor mye mer det er å hente.

 

Nydelig initiativ.

 

Hadde vært interessant å lage en liste over resultater, og slenge inn listen i Benchetråden også etterhvert som forskjellige enheter kommer opp med resultater.

Etter hvert som flere ssd "dør" så kan jeg fint samle dette og poste det i benche tråden :)

 

Artig prosjekt!

 

Har noen noengang gjort tilsvarende forsøk på en vanlig snurredisk ?

 

Jeg har alltid lurt på om mengden skriving kan slite på disse også eller om det kun er tiden som til slutt tar knekken på dem.

Om ikke akkurat tilsvarende så har google gjenomført studie på slitasje av hdd i sine serverpark.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Man har nok holdt på en del overforsiktige holdninger fra SSDene hadde vesentlig dårligere kontrollere og håndtering av levetid. Eks. døde en Mtron Mobi 3200 etter bare 2 års bruk hos meg som OS disk, riktig nok kan strømbrudd 6 mnd i forveien ha vært en medvirkende årsaken der.

 

Men ja, godt å se at dette er et kapittel som definitivt tilhører historien :). Personlig har jeg dog vært tilhenger av å kjøre alt av temp, paging, index osv. på SSDen siden disse jo er lynraske på slik "ugunstig" drevaktivitet. Der hvor vi har installert SSDer som data-disk har vi flyttet alt slik til den siste par år.

 

Det hadde dog vært interessant å se tester av lit "eldre" modeller som eks. Intel G1, Vertex 1/2 mm. så man vet hva som er verdt å evt. ta en titt på i bruktmarkedet. Dette er nok ikke så enkelt å få til selv om det hadde vært fint.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Testen i XS kjøres også på en Corsair M225 (aka Vertex turbo) 30GB og en Sandforce 12xx. Uansett så er det å se smartverdiene av ssden før man kjøper noe brukt, en lur ting å gjøre. Da ser man hvor mye som den er skrevet til og vet hva man kjøper.

 

Det jeg liker best med utviklingen er at den som kjøper en SSD nå slipper å optimalisere masse for å bruke SSD med god ytelse over tid.

Det er bare å sette inn, velge AHCI og installere. Resten fikser trim og windows 7.

Lenke til kommentar

Kanskje Anvil kan levere programmet sitt til produsentene. Så kan dem gjøre inhouse testing av enhetene sine før dem slippes på markedet.

 

Så kan vi sluttbrukere få faktiske data på levetid :)

 

Det er allerede produsenter som kjører testen, det er selvsagt ingen som vil stå frem med dette :) (før testen er over og/eller resultatet er "godt nok")

 

Jeg er imidlertid svært sikker på at de hadde kommet godt ut av det da levetiden (P/E count) på NAND er satt svært lavt, de har mao en brukbar margin.

 

Ellers er det fritt frem for å kjøre en test med HDD :)

Jeg har vært fristet til å slenge i gang en test med HDD men jeg skal i gang med en ekstra SSD og det får holde.

Lenke til kommentar

Kveldens oppdatering:

 

354.9926 TiB skrevet 1167 timer med en snittfart på 89.60 MiB/s. MD5 sjekk OK.

 

post-140856-0-67571000-1314040358_thumb.png

 

post-140856-0-00834900-1314040358_thumb.png

 

SSDen har nå skrevet over dobbelt så mye som specen tilsier (6221 P/E)

 

Jeg har også anskaffet en Kingston V+ 100 64 GB som vil bli inkudert i testen. Jeg bruker kun denne tråden og oppdaterer tittelen og første post.

 

Skal først sette opp denne likt med m4 og så starter testen litt senere i kveld.

Endret av BAT
Lenke til kommentar

Jeg har ekstra rigger jeg kan sette opp 24/7 for testformålet men verre med SSDer eller HDDer å teste. Hvis noen har noe liggende og vil ha det testet kan jeg bistå, sender selvf. tilbake :).

 

Har i såfall en X3220 og en E8400 med alt tilhørende som kan settes opp til testing samt 2 ekstra X58 kort om noen har noen billige CPUer liggende å slenge. Ha vel også en E6750 rigg som kan settes til testformålet bare jeg får flyttet ting over til en annen maskin som venter. Alt kan stå 24/7 til formålet og har alt tilhørende. Ved nærmere ettertanke har jeg også en AM2+ X2-6000+ som brukes forsvinnende lite.

 

 

EDIT:

Skulle nesten hatt en live webfeed mot den M4en :p

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...