Gå til innhold

Hvordan forbrede seg før VG1 studiespesialisering?


Fredtu24

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg syns VGS på mange måter er lettere enn på ungdomsskolen, men tviler på alle er enige. Det har noe med å gjøre at på ungdomsskolen blir det alt for mye barnehage. Kos og moro er viktigere enn å faktisk lære noe, noe som gjorde at jeg måtte lese mer på egen hånd. Lærerne er også MYE flinkere på VGS og de kan faktisk svare hvis du spør om noe utenom pensum. Syns også ungdomsskolen har altfor mange unødvendige fag (musikk, kunst, matlaging er vel de verste).

 

Ut fra ungdomsskolen hadde jeg 5,17 såvidt jeg husker.

Ut fra VG1 hadde jeg 5,17 der og. Fucka til en eksamen, så den trakk ned masse (fikk 3).

Ut fra VG2 hadde jeg (inkl karakterer fra VG1) 5,54 i snitt (5,85 uten VG1-karakterer).

 

Så nå må jeg bare jobbe på neste år også, så kommer jeg vel inn på det meste av studier.

 

Jeg husker ikke mye av ungdomsskole-tida, men overgangen var mindre enn jeg trodde når det kommer til vanskelighetsgrad. Det beste med VGS er friheten du får. I stedet for at læreren skal stå og forklare ut og inn i en evighet, så forklarer læreren kjapt og så gjør du som du vil. Er du litt lur da så jobber du med stoffet. Dette gjelder kanskje mest matte og naturfag.

 

Får overraskende lite lekser, mye mindre enn på ungdomsskolen. I tillegg gidder de færreste lærere å sjekke leksene. Gjennom VG1 og VG2 har jeg stort sett bare gjort lekser i fag der jeg vet at lærere sjekker eller gir lekseprøver. Fritida mi har gått til litt av hvert. I VG1 jobba jeg 2,5 dag i uka (kun ukedager, forøvrig) ca halve skoleåret. I tillegg var jeg mye med venner, fordi jeg går på internatskole. Det er vanskelig å sette seg ned og gjøre lekser når bestekameraten bor på rommet ved siden av, liksom. I slutten av VG1 og hele VG2 har jeg spilt i band ved siden av skolen, 2 band faktisk. Til sammen har dette tatt 3 kvelder i uka, men det har gått veldig greit. På skolen vår har vi 2 faste prøvetimer i uka (det er alltid prøve 2 siste på torsdag, med mindre det er i et fag du ikke har). Dette er veldig kjekt, fordi jeg da kan ha faste fritidsaktiviteter eller jobb uten å være redd for at det ødelegger prøvelesing. Så lenge jeg ordner meg så jeg ikke jobber på onsdag er det ikke noe problem. Onsdager blir stort sett brukt til prøvelesing. I tyngre fag hendte det at jeg satt en 5-6-7 timer på onsdag med øving (til tider ganske ueffektiv, skal nevnes).

 

Generelt vil jeg si at overgangen til VGS har vært veldig positiv. Arbeidsmengden er mindre og resultatene høyere (for min del). Neste år må jeg nok ta et tak og jobbe mer med R2 og Fysikk 2, men det skal da gå greit det og.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Min erfaring er at fremføringer og gruppearbeider generelt forsvinner mer og mer (heldigvis). Det blir litt prosjekter og fremføringer mot slutten av hvert semester. Hos oss har vi forøvrig noen muntlige prøver, der du bare blir stilt spørsmål og skal svare.

 

Men som du sier, det varierer sikkert fra skole til skole og lærer til lærer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...