Gå til innhold

Formatere maskin for første gang


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg har en bærbar maskin fra Acer, som jeg har hatt i snaue to år nå, og har igrunn hatt tenkt til å formatere en god stund nå. Det jeg lurer på er framgangsmåten. Sånn jeg har forstått det putter man i Windows-CDen (har Windows Vista) og tar det derfra når man starter opp maskinen?

Det fulgte ikke med noen Windows-CD med maskinen når jeg kjøpte den. Men Vista maste om å kopiere ett eller annet recovery system på CDer, hvilket jeg gjorde (endte opp med to av de).

Er det disse jeg skal bruke til formatering av systemet, eller er det noen annen måte å gjøre dette på? Og når man formaterer, har det noe å si at man har en dual-boot (har også Ubuntu)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være at de cd'ene du kopierte er bare for filer fra pcn og ikke en recovery cd, men det er enkelt å sjekke. Bare ta cdn inn i pc så ser du fort hva som er på den.

 

Når du formaterer vil du få et alternativ om hvor du skal plassere det nye systemet, så lenge du velger det riktige vil du fortsatt ha ubuntu etterpå.

Lenke til kommentar

Ok. Har ikke CDene tilgjengelig før i august, så får ikke prøvd før det. Men får se da. Så kort sagt, dersom det kun er snakk om noen filer, og ikke heile operasjonssystemet, vil det si at jeg ikke har noen mulighet til å formatere, med mindre jeg kjøper ny systemcd?

Lenke til kommentar

Du kan alltids laste ned fra f.eks isohunt.com. Søk på det operativ systemet du vil ha og last ned, deretter brenn den på cd. Det gjør jeg hele tiden(selv om det egentlig er ulovlig) men de aller fleste gjør det, det er bedre enn å bruke flere 1000 kr(overpriset!) på et OS.

Lenke til kommentar

Er det noe man enkelt kan gjøre, man trenger ikke noen produktnøkler eller noe? Og man kan gjøre det uten at det er noen sjanser for at det blir oppdaga? Og kan jeg i såfall, istedenfor å brenne Vista så jeg kan formatere, heller laste ned Windows 7, som jo skal være bedre?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...