Gå til innhold

Skal jeg på tur eller ikke? - økonomi...sikkerhet


Anbefalte innlegg

Jeg har lyst å reise en tur på ferie i sommer. Føler jeg trenger det. Blir så tungt å gå i gang med vanlig liv etterpå da.

 

Tenker på å ta en helgetur en eller annen plass. Eller en tredagerstur i norge. Jeg har kun kapitalen min til å ta av til en reise, og den er på rundt 300 000 kroner. Er jo lurt å spare mest mulig av den med tanke på muligheter for boligkjøp i fremtiden, men må jo leve den dag i dag også. Jeg er singel, og har barn. Samtidig leier jeg leilighet. Ville dere unnet seg selv en tur og spart kapitalen eller brukt litt å reist en liten helgetur i Norge. Det koster meg en god del med en helgetur også, men vitsen er å få energi , og mulig orke å søke ny jobb siden jeg har for lav stillingsprosent i jobben min. Vil gjerne motta tips på hva dere ville gjort ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er slik jeg tenker også. Hvorfor bare spare når man er ung kun en gang.... Det er jo livet, og kunne leve. Eksen - far til barna, mener jeg sløser for mye penger bort med å reise en plass. Men jeg mener at en tur er sunt både for meg og barna. Spørsmålet er hvor mye penger jeg skal sitte av til en tur, kan gjøre det rimeligst mulig også, en kort og fin tur. Men livet er ikke bare å spare , men å leve også ja.

Lenke til kommentar

Det kommer litt an på hvor mye du klarer å spare til vanlig (altså økonomisk situasjon) og hvordan du ser for deg framtiden (som enslig forsørger altså - for med ny partner vet du jo ikke inntekt til hvis tilfelle) Så man må nesten planlegge utifra dagens situasjon og heller ta ekstra inntekt som bonus.

 

Far syns jeg ikke du skal bry deg så mye om i dette tilfellet. (er selv far)

Vanskelig å si summen for andre enn deg selv, da du kjenner din økonomiske situasjon, og ikke vi. Men tur syns jeg dere fortjener.

Lenke til kommentar

Spørs om du tjener så lite at det kanskje spiser på kapitalen til vanlig? (av og til?)

Prinsipielt så rører ikke jeg sparepengene uten at det er krise - skal jeg da unne meg en tur, så sparer jeg opp dette utenom. Hvis du har muligheten til dette med dagens lønn og/eller med å ta noen vakter ekstra, så hadde jeg heller gjort dette. Eventuelt fått ny jobb og så spart unna til en langhelg. Personlig hadde jeg da nytt turen bedre - ikke hatt dårlig samvittighet for å ha tatt av sparepengene jeg så bestemt ikke skulle røre.

 

men meg er meg og du er du. Nyt det hvis du bestemmer dere skal dra som sagt og som du sier så trenger du en pause nå - kall det krise ;)

Lenke til kommentar

Behøver ikke å være dyrt for å dra på ferie med barn. Hva med å leie en hytte for noen dager langt oppe på fjellet og gå noen turer her og der?

Norge er et fantastisk ferieland. Nå vet jeg ikke om du har bil da så kan bli komplisert uten. Alternativt har man Sverige som også er et forbanna vakkert land om sommeren.

Lenke til kommentar
Klarer du aldri ta egne valg?
Om ingen ønsket innspill til valg de ville gjøre så ville dette forumet vært tomt.

 

Folk er forskjellige og det er bra. Liker selv å reise og ligger for tiden kanskje i overkant av snittet for hvor mye jeg bruker på private reiser, men hvor mye jeg kan bruke varierer jo i perioder. Selv ville jeg ikke brukt av oppspart langsiktig kapital for å reise i perioder med lavere cash-flow. Da justerer jeg heller pengeforbruket og det er faktisk mye man kan få til med begrensede midler. Det er mye natur og unike muligheter i Norge om man klarer tenke alternativt.

 

Men folk er som sagt forskjellige og du må finne ut av hva du er komfortabel med. Om du foretar en reise, men kun blir sittende og tenke på at du bruker for mye penger så vil reisen ha den motsatte effekten av det du ønsker.

Lenke til kommentar

Om du er i situasjonen at du kan ta en hopp-på-tur når som helst, så ville jeg satset på å finne en restplass på en eller annen utenlandstur. Da kan du komme langt for lite penger.

 

Som de andre sier her ville jeg definitivt gått for "unne meg selv tur"-alternativet. Husk at du lever lenge på gode minner fra turen! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...