Gå til innhold

Lønner det seg å betale restskatt for 2010 nå?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg mener at rentesatsen hos staten er blitt mere humane i år. Tar jeg feil? Når er det de regner fra egentlig (rentedager)?

Skatteetaten.no viser klart og tydelig at det er snakk om 1,44 prosent pro anno fra 1. juli 2010 til 7. september 2011.

 

Ok! Klar tekst. Fant ikke noe om hvordan man evt. kunne forskuddsbetalte dette. Har jo ingen giroer nå. Må vel ta kontakt med kemneren da pr. tlf / brev?

Lenke til kommentar

Må vel ta kontakt med kemneren da pr. tlf / brev?

Du kan generere KID-nummer for innbetaling av tilleggsforskudd her.

 

Forøvrig trodde jeg fristen både for levering av selvangivelse for næringsdrivende, og betaling av tilleggsforskudd var 31. mai?! :whistle:

 

Frist for betaling er vel aldri over vel :tease: ?

 

Det som skjer er vel da renter på 20 dager.......

 

Ellers så hadde jeg frist til 20 juni da jeg fikk utsatt :w00t:

Lenke til kommentar

Det som skjer er vel da renter på 20 dager.......

Nja, det ville jo vært det korrekte, men jeg tror ikke Staten gjør så nøyaktige regnestykker; enten betaler du restskatten innen 31/05, rentefritt, eller så regner de renter etter den fastsatte satsen frem til forfallsdato på restskatten når skatteoppgjøret ditt er ferdig.

 

Lette litt på Skatteetaten, og fant dette:

 

31. mai er fristen for betaling av tilleggsforskudd for å unngå restskatt og rentetillegg på restskatt. Fristen for innbetaling av tilleggsforskudd påvirkes ikke av utsatt selvangivelsesfrist etter søknad. Betaling etter fristen blir ikke tatt hensyn til ved endelig skatteavregning.

 

Det med "blir ikke tatt hensyn til" kan vel mest sannsynlig bety at du får baksmell (med renter) beregnet som om du ikke hadde betalt inn tilleggsforskudd, og på en eller annen måte og tidspunkt får det innbetalte beløpet tilbake...

 

Logisk nok egentlig; har du levert selvangivelsen innen fristen, og betalt tilleggsforskudd en måned senere, så har de kanskje allerede behandlet selvangivelsen din, og regnet ut restskatten, før betalingen blir registrert.. Det blir omtrent på samme måte som om man betaler en faktura for sent, etter at kreditor har sendt ut purring/inkassovarsel, og disse "krysser" hverandre.

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...