Gå til innhold

Den beste makrolinsa for Canon kameraer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mange synes at ca 100mm er et passe kompromiss, jeg syntes det ble for langt for blomster og for kort for insekter og kjøpte 60mm fordi jeg tok mest blomsterbilder. Vurderer det samme 150mm-objektivet RandiA har til insekter, men det får komme senere.

 

Men hvis du vil ha rundt 100mm er Canons nye 100mm F/2.8L IS USM fabelaktig, utgaven deres uten IS nesten like bra (men uten bildestabilisering) til ca halve prisen og Sigmas 105mm bra. Det finnes knapt dårlige makroobjektiv, men USM er fint hvis du skal bruke det til andre ting, f.eks portretter.

Lenke til kommentar

Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro er et fantastisk objektiv. Bildestabilisatoren gjør det etter min mening mye morsommere å fotografere. Jeg slipper i stor grad å bruke stativ til makrofotografering. I hvert fall ute i dagslys. Fokusmotoren er også særdeles rask til makro-objektiv å være. Muligens den raskeste fokusmotoren på noe makroobjektiv?

 

Dette gjør objektivet til noe mer enn et makroobjektiv. Du får også et meget godt medium teleobjektiv til f.eks. portretter og fotografering i dårlige lysforhold.

 

Anbefales!

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...