Gå til innhold

[Løst] Tine melk, rik på proteiner?


Anbefalte innlegg

Ein produsent overdriv litt i ein reklame for å få solgt fleire produkter, er nokon overraska?

Ja for det er ikke lov.

Du kan ikke hevde produktet har egenskaper, som det i virkeligheten ikke har.

Hvis det bare er 5-6 gram proteiner i et glass melk, så er det ikke "rikt på protein". Da er det faktisk så fattig på protein at det ligger nederst på rangstigen over produkter som inneholder protein. Da har den faktisk nesten like lite protein som enkelte grønnsaker, eller melkesjokolade. Og du hører ikke Freia si at "Freia Melkesjokolade er naturlig rikt på prytejin"

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror vi skal slå opp ordet 'rik' i ordboka.

 

Oppslagsord

Ordbokartikkelrikrik a1 (norr ríkr 'mektig') som eier mye, som har rikelig av noe en r- og mektig mann / landet er r-t på vannkraft / r-e malmleier / ha en r- fantasi / bli en erfaring r-ere ta lærdom av noe / god en r- frukthøst / mangeartet en r- fauna / leve et r-t liv få mye ut av livet

 

Og dette viser at Tine med god grunn kan skryte av at de er rike på proteiner? Det jeg uthevet i teksten din er nok det eneste som stemmer.

 

 

Selvom proteinene i melka er super duper fantastiske så er det fortsatt ikke mange av dem.

Endret av McHalvorsen
Lenke til kommentar

Gud i himmelen for en kunnskapsløs gjeng dere er...

 

Melk inneholder en bortimot perfekt aminosyreprofil, på høyde med egg.

Opptaket av proteinene i melk er tilnærmet 100% kontra kylling som ligger rundt 70% (ca)...

 

De proteinene som finnes i sjokolade, grønnsaker o.s.v. er IKKE sammensatte proteiner... De er enkeltstående aminosyrer...

 

DERFOR er melk "rik på prytejiner"...

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Neida, jeg drikker 2 liter tine melk hver dag. Bare stusser på hvorfor de skryter på seg rikdom når melka inneholder 3% protein.

 

Spiser du 100g kyllingfilet får du ideg 16gr proteiner kroppen kan bygge muskler av

Drikker du 100g melk får du i deg 3,9gr proteiner kroppen kan bygge muskler av

 

4 ganger så mye på samme mengden altså, hvorfor er melka rik?

Lenke til kommentar

Gud i himmelen for en kunnskapsløs gjeng dere er...

 

Melk inneholder en bortimot perfekt aminosyreprofil, på høyde med egg.

Opptaket av proteinene i melk er tilnærmet 100% kontra kylling som ligger rundt 70% (ca)...

 

De proteinene som finnes i sjokolade, grønnsaker o.s.v. er IKKE sammensatte proteiner... De er enkeltstående aminosyrer...

 

DERFOR er melk "rik på prytejiner"...

Men det blir jo ikke noe mer proteiner i melka, selv om den har en god aminosyre? Innholdet av proteiner er fortsatt det samme, og det er ekstremt lavt.

Det hjelper ikke om aminosyren er kjempebra, hvis du fortsatt bare får i deg noen få gram proteiner.

 

Da får Tine heller skryte på seg en god aminosyre, fremfor å si at den er proteinrik - som er feil.

 

Samtidig må man huske på at opptaket av proteiner er variabelt, både genetisk og situasjonsavhengig.

Lenke til kommentar

Gud i himmelen for en kunnskapsløs gjeng dere er...

 

Melk inneholder en bortimot perfekt aminosyreprofil, på høyde med egg.

Opptaket av proteinene i melk er tilnærmet 100% kontra kylling som ligger rundt 70% (ca)...

 

De proteinene som finnes i sjokolade, grønnsaker o.s.v. er IKKE sammensatte proteiner... De er enkeltstående aminosyrer...

 

DERFOR er melk "rik på prytejiner"...

Men det blir jo ikke noe mer proteiner i melka, selv om den har en god aminosyre? Innholdet av proteiner er fortsatt det samme, og det er ekstremt lavt.

Det hjelper ikke om aminosyren er kjempebra, hvis du fortsatt bare får i deg noen få gram proteiner.

 

Da får Tine heller skryte på seg en god aminosyre, fremfor å si at den er proteinrik - som er feil.

 

Samtidig må man huske på at opptaket av proteiner er variabelt, både genetisk og situasjonsavhengig.

Tenk på aminosyrer som atomer og proteiner som et molekyl, det er samme måte å omtale disse på...

Aminosyrer satt sammen kalles da et protein... Det er ikke forskjell på en aminosyre og et protein på den måten du fremstiller det...

 

 

At opptaket av proteiner er variabelt, både genetisk og situasjonsavhengig må du nesten forklare nærmere...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...