Baranladion Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Tine melk reklamerer hele tida med at de er så rike på proteiner. Er ikke dette egentlig litt missvisende reklame? Melka inneholder jo bare 3% protein. Potetgull har 5% protein, men er liksom ikke noe Maarud skryter av... Lenke til kommentar
DaddyYankee Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Tine melk reklamerer hele tida med at de er så rike på proteiner. Er ikke dette egentlig litt missvisende reklame? Melka inneholder jo bare 3% protein. Potetgull har 5% protein, men er liksom ikke noe Maarud skryter av... Hvis potetgull har proteiner, som må det finnes to forskjellige proteintyper Lenke til kommentar
CAT0 Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Det står også hos Tine hvorfor de mener de er høye på proteiner. Mange ulike proteintyperDet finnes utallige typer proteiner. Melk inneholder flere typer, blant annet kasein, myse, laktoferrin og laktoglobulin. Proteiner er bygget opp av aminosyrer. Det finnes 20 ulike aminosyrer, og mengden av de ulike aminosyrene varierer i forskjellige proteiner. Kroppen vår kan selv lage 11 av aminosyrene, mens 9 er essensielle. Det vil si at vi må få dem fra kosten. De fleste proteinene er satt sammen av både essensielle og ikke-essensielle aminosyrer. De proteinene som inneholder mye av de essensielle aminosyrer omtales ofte som høy-kvalitetsproteiner, mens proteiner som har lav andel av de essensielle aminosyrene er av lavere kvalitet. Melkeprotein er av høy kvalitet Melk, kjøtt, fisk og egg inneholder mye protein med høy kvalitet, mens mat fra planteriket (vegetabilske matvarer) inneholder protein med lavere kvalitet. For å få alle de essensielle aminosyrene fra vegetabilske matvarer, må man blande flere vegetabilske proteinkilder i samme måltid. For å vurdere kvaliteten på proteinene tar man utgangspunkt i hvor stor andel av proteinet som kroppen kan utnytte til å bygge eller vedlikeholde muskler. Egg har svørt god kvalitetet, hele 94 % kan utnyttes til muskler. Melk kommer på en god annenplass, med 85 %, mens rundt 75 % av proteinet i kjøtt og fisk kan utnyttes til muskler. 2 Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 20. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 20. juni 2011 Uansett hvor god kvalitet den har så er det jo ikke mye, eller rikt på det i den forstand? Lenke til kommentar
DaddyYankee Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 prøver du å si at potetgull = muskler? Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 20. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 20. juni 2011 prøver du å si at potetgull = muskler? Haha, må bare spise mye.... Kan hende det får noen uheldige bieffekter da. Lenke til kommentar
CAT0 Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Melk er rik på protein av høy kvalitet. Sånn er det. Det er jo ikke noe å diskutere? Proteinene i potetgull er ikke verdt mer enn kaloriene de inneholder (kroppen kan ikke bygge muskler med dem). 1 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Står det ikke bak på melken til Tine nå, at én kartong ekstra lett melk, inneholder 33 gram proteiner? Lenke til kommentar
CAT0 Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Vi får nå håper det. For 1 liter melk = ca. 1 kg 3% av 1 kg er ca 33 gram 1 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Vi får nå håper det. For 1 liter melk = ca. 1 kg 3% av 1 kg er ca 33 gram Så hvis du deler en kartong inn i fem glass for du i underkant av 7 gram proteiner. Det er ikke mye akkurat... helt greit bare. Vil ikke kalle det _rikt_. 1 Lenke til kommentar
CAT0 Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Når egg er det eneste du kan fylle det samme glasset med for å få mer essensielle aminosyrer, så er melk rik på proteiner. 1 Lenke til kommentar
DaddyYankee Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 hva annet finner vi som er rikt på proteiner, men samtidig sunt? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 hva annet finner vi som er rikt på proteiner, men samtidig sunt? Kjøtt, fisk, cottage cheese, Skyr, proteinpulver, egg. 1 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 hva annet finner vi som er rikt på proteiner, men samtidig sunt? Masse! Dette har jeg utforsket de siste månedene nå. Pistasjnøtter har 20 prosent protein. Gojibær har 7,5 prosent protein Høykonsentrert sjokolade har bortimot 10-15 prosent protein Så har du kjøtt selvfølgelig. Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 20. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 20. juni 2011 (endret) Spiser du en kg biff får du i deg 260g proteiner... Det vil jeg kalle rikt. Jeg synes det blir feil å kalle melka rik, selvom proteinene er av bra kvalitet. Eller for å si det på en annen måte, du må drikke 1 liter melk for å få deg like mange proteiner som en liten porsjon biff. Endret 20. juni 2011 av McHalvorsen Lenke til kommentar
CAT0 Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Tydelig at det er vanskelig å forstå at protein er bygget opp av aminosyrer, og at det finnes mange forskjellige aminosyrer. Kroppen vår kan selv lage 11 av aminosyrene, mens 9 er essensielle. Man kan ikke spise 1kg kjøtt for å få i seg kroppens behov for protein, men kroppen trenger variert kost for å få de proteinene (aminosyrene) den trenger. Det var elementær heimkunnskaplærdom i 9. klasse, mulig de har kuttet det ut fra pensum for å gi McDonalds flere kunder ... 6 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 20. juni 2011 Del Skrevet 20. juni 2011 Tydelig at det er vanskelig å forstå at protein er bygget opp av aminosyrer, og at det finnes mange forskjellige aminosyrer. Kroppen vår kan selv lage 11 av aminosyrene, mens 9 er essensielle. Man kan ikke spise 1kg kjøtt for å få i seg kroppens behov for protein, men kroppen trenger variert kost for å få de proteinene (aminosyrene) den trenger. Det var elementær heimkunnskaplærdom i 9. klasse, mulig de har kuttet det ut fra pensum for å gi McDonalds flere kunder ... Dette lærte jeg ikke i niende klasse. Lærte det ikke før ti år etterpå jeg. Svar: Proteinpulver med aminosyrer. Huihuihui Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 21. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 21. juni 2011 Tydelig at det er vanskelig å forstå at protein er bygget opp av aminosyrer, og at det finnes mange forskjellige aminosyrer. Kroppen vår kan selv lage 11 av aminosyrene, mens 9 er essensielle. Man kan ikke spise 1kg kjøtt for å få i seg kroppens behov for protein, men kroppen trenger variert kost for å få de proteinene (aminosyrene) den trenger. Det var elementær heimkunnskaplærdom i 9. klasse, mulig de har kuttet det ut fra pensum for å gi McDonalds flere kunder ... Variert kost ja, og i den varierte kosten er det så mange kilder som har mye større innhold av proteiner enn det melk har. Tine kan godt reklamere med at de har gode proteiner, men å si at de er rike på det blir bom. Kan jeg ordne noen skikkelig høykvalitets appelsiner, og lage juice av dette med ett innhold på 3% appelsin og kalle det rikt på appelsin? Kun fordi appelsinene er av høy kvalitet? Litt søkt eksempel, men er slik jeg ser på dette. Lenke til kommentar
CAT0 Skrevet 21. juni 2011 Del Skrevet 21. juni 2011 Jeg tror vi skal slå opp ordet 'rik' i ordboka. Oppslagsord Ordbokartikkelrikrik a1 (norr ríkr 'mektig') som eier mye, som har rikelig av noe en r- og mektig mann / landet er r-t på vannkraft / r-e malmleier / ha en r- fantasi / bli en erfaring r-ere ta lærdom av noe / god en r- frukthøst / mangeartet en r- fauna / leve et r-t liv få mye ut av livet 2 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 22. juni 2011 Del Skrevet 22. juni 2011 Ein produsent overdriv litt i ein reklame for å få solgt fleire produkter, er nokon overraska? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå