Gå til innhold

Automatisk speiling av NAS mellom to lokasjoner


Anbefalte innlegg

Vet ikke helt om dette temaet er relevant under Hjemmenettverk, men prøver...

 

Jeg har en del data som bilder, hjemmevideo og generell data som jeg har produsert gjennom tidene. Jeg begynner å bli litt bekymret for dem, ettersom jeg ikke har backup av noe, pluss at jeg ikke har noen form for failsafe a la RAID...

 

Spørsmålet mitt er: Kan jeg ha en NAS hjemme hos meg, og en NAS hos mine foreldre, og så få en slags speiling av disse gjennom internett? Vi har begge fiber, så hastigheten her det ikke noe å si på. Jeg tenker først og fremst prinsippet. Er det noen NASer som har støtte for dette? I så fall, hva skal jeg se etter?

 

Setter stor pris på din hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

I prinsippet er det mulig å få speiling mellom NAS-bokser. Dog, jeg kjenner ikke til noen NAS-bokser som har dette innebygd.

 

Dersom NAS-boksen din kjører et fornuftig os i bånn (les: Linux eller unix-basert) og du kan installer software på den, så har du mange muligheter i forhold til backup.

Eksempel: noe basert på rsync, det finnes en bråte av dem: rsyncbackup, Dirvish, bontmia, automatic backups with rsync, Time Machine for every Unix out there,

eller tilsvarende systemer: boxbackup,

 

Denne er sikkert av interesse: how to backup NAS to NAS,

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...