Datasmurf Skrevet 16. juni 2011 Del Skrevet 16. juni 2011 Heisann! Jeg skal lage middag for familien min i neste uke, sannsynligvis på fredag, og tenkte å gå for noe med kjøtt (storfe, svin eller kylling) og alkohol. Problemet er bare at jeg ikke vet hva jeg skal lage. Kunne alltids laget en biff med rødvinssaus, men det blir for simpelt, så da kommer jeg her i et håp om at noen av dere matglade mennesker har noen tips. Har dere? Mvh, Sjur "Datasmurf" Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 17. juni 2011 Del Skrevet 17. juni 2011 http://www.bbc.co.uk/food/recipes/beef_bourguignon_with_89401 Husk å bruke oksekjøtt som er tenkt for gryter eller suppe. Ikke bruk biff. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 17. juni 2011 Del Skrevet 17. juni 2011 (endret) Hva legger du i alkoholholdig? Vin i maten eller til maten? Rødvinsbraiserte oksekjaker (det går an å bruke andre stykningsdeler som høyrygg eller bryst hvis du ikke får tak i kjaker ) er fantastisk godt, men jeg synes det egner seg bedre på høsten og vinteren enn om sommeren. Det synes jeg om Boeuf bourguignon også, for den del. Hva med helgrillet entrecote med rødvinssmør, for eksempel? Endret 17. juni 2011 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 17. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 17. juni 2011 I maten ja, til også selvfølgelig, men i er det viktigste. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 17. juni 2011 Del Skrevet 17. juni 2011 Coq au vin? Bare du ikke blogger om det.. Jeg synes det også er mer høst-/vintermat, men kanskje det bare er meg. Blåskjell dampet i hvitvin/øl/tørr cider? Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 17. juni 2011 Del Skrevet 17. juni 2011 (endret) Passer kanskje bedre på høsten ja, tenkte på det etter at jeg postet, men tok meg ikke bryet med å slenge inn en edit. Blåskjell ser jo godt ut (har ikke smakt pga allergier), men jeg forstår ikke helt hvorfor du må lage mat med alkohol i. Blir den så vond? Endret 17. juni 2011 av Henrik C Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 17. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 17. juni 2011 Allergisk selv, så det går ut. Nei, den blir ikke så vond, men jeg går for smaken her. Rødvin og konjakk gjør seg godt i mat. Ditto whisky. Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 17. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 17. juni 2011 Coq au vin? Har vurdert det, eller å bare gjøre det enkelt og lage en fondue. Ostefondue hvor man dypper biter av surdeigsbrød, kjøtt og grønnsaker ... Høres digg ut, men så igjen ... Passer kanskje bedre på et keyparty enn familiemiddag. Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 20. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 20. juni 2011 Etter å ha vurdert mange fantastiske oppskrifter i Bølgen og Mois "Kjøtt & vin", har jeg kommet frem til at ingrediensene stort sett er for vanskelige å skaffe når man bor i gokk og ikke kommer seg inn til storbyen, så jeg antar jeg bare gjør det lett likevel. Regner med jeg går for en rødvinsmarinert indrefilet av okse med Jack Daniel's-saus og potetstappe med cheddar. Inspirert av et måltid jeg hadde på en T.G.I. Friday's for noen år siden og senere har laget noen ganger med stor suksess. 1 Lenke til kommentar
weebl Skrevet 21. juni 2011 Del Skrevet 21. juni 2011 grilla burgere med jack daniels grillsaus som jeg pensla på, var en stor suksess Lenke til kommentar
lilko Skrevet 21. juni 2011 Del Skrevet 21. juni 2011 Åssen type cheddar bruker du Datasmurf? Lenke til kommentar
Mr. Lurk Skrevet 21. juni 2011 Del Skrevet 21. juni 2011 http://www.youtube.com/watch?v=m9FRSghXhDM&feature=mfu_in_order&list= 2 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 21. juni 2011 Del Skrevet 21. juni 2011 Åssen type cheddar bruker du Datasmurf? Vet naturlig nok ikke hvilken han brukte, men jeg anbefaler Cathedral City Extra Mature til matlaging. Centra har en fabelaktig upasteurisert Farmhouse Cheddar, men den er for god til å bruke i mat, den er bedre å spise alene. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 (endret) ølmarinert "babyback" spareribs av svin , kan også bruke spareribs av bog , mye mer kjøtt men stykkene er tykke og marinaden klarer ikke å trekke så godt inn. babyback er det beste etter min mening tigersaus hermetiske tomater honning øl salt pepper marineres i 1-2 døgn kjøttet skal steke eller grilles på lav varme i 90min pensles med BBQ saus 4-5 ganger gjennom stekeprosessen potetpurre med cheddar i , Cole slaw , grillet maiskolbe , skikkelig grisemat men fantastisk nå om sommeren Endret 1. juli 2011 av toazty Lenke til kommentar
Endre Skrevet 1. juli 2011 Del Skrevet 1. juli 2011 For seint ute for forslag, men selv har jeg lyst til å prøve vodkamarinert entrecote, som Andreas Viestad skryter fælt av. Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 1. juli 2011 Forfatter Del Skrevet 1. juli 2011 Åssen type cheddar bruker du Datasmurf? Nå husker jeg ikke i farten hva den het, men jeg kjøpte den for noen og førti kroner på Mega. En britisk, sterk en. Pleier å kjøpe den eller extra vintage. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå