Gå til innhold

To skjermer på en laptop?


Anbefalte innlegg

En stund nå har jeg hatt lyst til å koble en ekstra skjerm til laptopen min. Jeg tenker ikke på en stasjonær skjerm som kobles til 230V, men en gammel laptop-skjerm. Jeg vil koble den til laptopen min, så jeg dermed kan benytte to skjermer.

 

I prinsippet er jeg ute etter en slik løsning, bare med en større sideskjerm.

w700ds2.jpg

 

Om det er så enkelt som å lodde fast ledningene fra en gammel laptop-skjerm til en VGA-kontakt, tar jeg meg gjerne tid til det, men jeg er redd jeg må benytte meg av en eller annen adapter for at dette skal funke som det skal.

 

Jeg har søkt litt rundt på nettet uten å finne noen veldig gode løsninger, så jeg håper dere kanskje har noen forslag som kan funke.

 

Jeg vil foretrekke å kunne koble til skjermen med VGA eller S-video, men om dere vet noe om hvordan den kan kobles til DVI, vil det også være kjekt å finne ut av.

 

Håper noen har testet dette før, eller på annen måte vet hvordan dette kan gjøres.

 

Jeg setter pris på all hjelp jeg kan få! :)

Endret av Meh.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

På hvilken måte skal det hjelpe meg? Jeg skal ikke koble til en DVI-skjerm, jeg skal gjøre det mulig å koble en laptop-skjerm, som den under, til VGA.

 

 

Fordi da jeg svarte på posten din hadde den ikke et bilde som beskrev hva du mente. Jeg trodde du ville ha 2 skjermer koblet til laptopen.

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

Mest sansynelig mangler den skjermen den delen av elektronikken som gjør som signaler fra vga/HDMI/dvi om til et signal skjermen klarer å vise. Den ligger oftest på hoevkortet til bærbarpc'en du hentet skjermen fra.

 

Jeg har en hel laptop her som jeg vurderer å plukke fra hverandre om jeg er sikker på at jeg klarer å koble skjermen til en annen maskin. Så om det f.eks. vil være mulig å benytte en del av hovedkortet fra den gamle laptopen for å koble den til en annen laptop, ville det jo vært en mulighet.

Endret av Meh.
Lenke til kommentar

Mulig det er vanskelig å skaffe en kontroller som passer til et gitt panel. Dyrt kan det også bli, slike kontrollere er ikke i vanlig salg.

 

For å snu litt på flisa - hvis du plukker fra hverandre en vanlig skjerm, så finner du alle delene som trengs. Og det kan bli billigere.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Kankje sent svar, men de fleste skjermer som har 230V inn har 12V på innsiden, altså en intergrert strømforskyning, så ja, du kan vel klare å dra deler fra en vanlig skjerm med laptopens batteri. :)

 

Takk for at du sa i fra. Om jeg får en LCD-skjerm til overs, skal jeg se hva jeg får gjort :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...