Gå til innhold

Internet Explorer dominerer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror at Opera vil komme sterkere nå i tiden fremover. Mange begynner sikkert å bli lei av den nå sterkt aldrende IE. Opera ligger milevis foran i funksjonalitet. Problemet for Opera kan bli dersom nå engang MS faktisk oppgraderer IE til å bli en brukbar browser igjen....

 

Dessuten er det jo også interessant å vite hvordan disse undersøkelsene blir gjort. Det er vel feks. umulig å vite hvor mange brukere som besøker en site som har Opera i forhold til IE.(Med mindre man spør brukeren direkte selvsagt).

Lenke til kommentar

Flesteparten har vel opera som identifiserer seg som IE6.0, ellers kan det bli ganske vanskelig å sufe rundt... Jeg bruker Opera og selvfølgelig er identifisert som IE6.0. Testen har sikkert ikke klart å skille identifikasjonen som IE6.0 fra real IE6.0 ...... this test sux!

Lenke til kommentar

Heh, det var en ganske ræva test ja. Og det skal visstnok være mulig å finne ut at nettlesern er Opera selv om den kamuflerer seg som IE. Det viser de jo et eksempel på hos Opera.

 

Men men. En kan ikke stole 100% på slike tester heller vel. Kommer ann på hvor i verden den ble holdt, hvilke sider og hvilke dager og slt der der også. Men at IE kan ha rundt 90% av brukerene er noe jeg ikke er i tvil om. Blir herlig hvis Longhorn blir sluppet uten fast nettleser og en kan velge å få med Opera som standard :D

Lenke til kommentar

Brukte opera før på skolen, men har gått over til IE igjen. Likte at alle vindua var samlet i et (i selve browseren) og pop-up stopperen var meget kjekk. Nå bruker jeg ikke nettleseren til noe serlig annet en surfing og har linker i favoritter.

 

Har i tilegg lagt inn googlebar som gjør at jeg for opp søkefelt i IE (Samme som i Opera). Det følger også med en pop-up stopper, men den tar ikke alt.

Lenke til kommentar

raskere også, bare så det er sagt.

 

hos meg er Opera ti ganger raskere enn treeeege IE.

 

Må si meg enig i psilocybe, hos meg går IE også raskere. Har prøvd alle versjoner av Opera, men likte ingen av dem noe særlig. Mouse gestures har jeg ikke bruk for, siden jeg har ørti knapper på mx700 musa mi. I tillegg krasjer Opera ofte på maskinen min, noe IE ikke gjør.

 

Har også testa endel Mozilla, og den jeg likte best av dem, var MozillaFirebird (som er en rask liten ******).

Lenke til kommentar

For de som har god tid er IE sikkert helt fortreffelig. jeg er altfor utålmodig for den nettleseren. Ser frem til en rivende utvikling i browsermarkedet de neste årene for det er en masse funksjonalitet jeg kunne hatt bruk for som ikke er innført ennå.

Lenke til kommentar

Under windoze er opera mye raskere enn ie, til tross for at windoze cacher ie i memory når det booter, slik at det allerede er startet når man logger inn. ie er svært, programmet i seg selv tar vel rundt 50-60MB mens opera tar usle 3-4MB. Det er svært raskt å starte opp, spesielt andre gang når det ligger i ram (før windoze manisk page'er det ned da...). Rendremotoren i opera er mange ganger så rask som ie, og det samme er ip-koblingene. Noe som er mye raskere under linux. Jeg kan ikke forstå hvordan noen folk kan si at ie er raskere en opera.

 

Folk som sier opera er knotete har bare ikke giddet å sette seg inn i opera. Man må bruke opera litt for å forstå opera. Mange surfere tror rask surfing har direkte sammenheng med superrask internettlinje. Dette er bare sant opp til en viss hastighet, etter den er nådd er det rendremotoren og maskina di og ikke minst surfeverktøyet som er avgjørende for effektiv surfing. Der kommer opera inn med tabbed windows, pop-up stopper, mouse gestures og superrask rendring. Mousegestures krever innlæring, men når man først har lært seg det er det et must.

 

Grunnen til at IE er så populært er at M$ har levert windoze ferdiginstallert med ie, og windoze har vel over 90% av desktopmarkedet. Folk flest gidder ikke å laste ned å installere en ny internettbrowser uten å virkelig brenne for det. Folk flest er heller ikke klar over at opera finnes, eller at det har masse funksjoner og er raskere. På jobben har man heller ikke mulighet til å installere opera uten å be driftsansvarlig om det spesifikt, og det er ikke alltid sikkert han har lyst til å få mer å holde ved like.

 

Denne undersøkelsen har garantert ikke tatt hensyn til identifiseringen. Jeg har sett andre undersøkelser hvor opera har hatt mye større tall, oppe i 3% faktisk. Problemet er at mange nettsider som er laget med M$-webverktøy mistenker jeg også for å ha også sperrer for opera, men det blir ren spekulasjon. Og at disse webutviklingsverktøyene bevisst lager "skitten" html-kode som er laget for å bli feil i opera. Men det er vel en del av konspirasjonsteoriene mot M$.

 

Go opera! :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...