Gå til innhold

Ulemper ved kjøp av Ipad i USA


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg regner med at det er en del billigere i USA med tanke på Ipad 2. Men det jeg lurte på var hvordan garantien og alt det blir, hvis det skulle vise seg og f eks være en feil på den som ikke jeg som forbruker kan noe for(knuser jeg den er det jo greit, da er det min skyld, med mindre jeg kjøper sånn ekstra forsikring). Noen som vet noe om dette, og som anbefaler å kjøpe i utlandet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så hvis det skjer en mekanisk feil jeg ikke kan noe for etter 2 år ha gått, er eneste "tilfelle" hvor dette er negativt? Og den 5 års-reklamasjonen, hvor god er den? Er ikke Apple Norge(forsåvidt i hele verden) ganske kjipe på slikt uansett?

Lenke til kommentar

Mulighet for "forlenget" garanti på toalt 3 år fra kjøpsdato, hva vil det si? Og global 1-års garanti, må jeg da eventuelt sende den til USA, og vil ikke det koste masse penger?

 

Apple har vel worldwide support, så jeg er nogenlunde sikker på at det er ett fett om maskinen er kjøpt i statene eller ikke og du kan likevel levere den til Apple her i norge for garantiting. DU får naturligvis ikke reklamasjonsretten dog.

 

Dette er dog bare det jeg mener å huske - så dette burde du spørre Apple om før kjøp for å være sikker.

 

-Stigma

 

Det er vel ikke mulig å kjøpe iPAD med 3g uten abbonement i USA er det?

 

Jeg fannt dette raskt:

http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?t=259690

 

Det indikerer vel ihvertfall at det er mulig å kjøpe uten bindingstid.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Så hvis det skjer en mekanisk feil jeg ikke kan noe for etter 2 år ha gått, er eneste "tilfelle" hvor dette er negativt? Og den 5 års-reklamasjonen, hvor god er den? Er ikke Apple Norge(forsåvidt i hele verden) ganske kjipe på slikt uansett?

 

Jeg kan ikke komme på noe særlig annet nei. 110volt ladere og tastaturforskjeller er de andre tingene som pleier å være problemer med data fra USA, men dette gjelder vel i liten grad for IPAD for det meste, i og med at du kan lade via USB eller kjøpe bare det 230 stikkkontaktleddet ekstra, og tastaturet er touch på skjermen tross alt og jeg anntar du kan endre språk på det rimelig fritt.

 

5års reklamasjonsrett er norsk lov, så det er rimelig lite Apple kan gjøre for å være "kjip" i forhold til dette. Du har veldig klare (og gode) rettigheter i denne loven. Det dekker i praksis alt som ikke har oppstått som følge av misbruk fra din side. Skulle Apple sette seg på bakbena så sier også loven at det er dem som har beviskravet på sin side om å rimelig kunne vise at det er du som har forårsaket skaden. Kan de ikke det så har de ingen sak å komme med dersom det skulle gå til en tvist eller noe sånt (vi får jo håpe at det ikke skulle gå så langt). Batteri er eneste som normalt ikke dekkes på laptopper og denslags - men i og med at ipaden har innebygget batteri som ikke kan byttes så tror jeg faktisk det må gjelde batteriet i ipad tilfellet også i forhold til slik loven sier om slike enheter der batteriet ikke kan erstattes. Dette tar jeg dog bare fra hukommelsen så godt jeg kan huske så ikke ta det som noen garanti fra min side. Dobbeltsjekk selv :)

 

EDIT: Det er vel ikke teknisk sett loven som sier det om batteriet (den er langt mer generell naturligvis), men heller det er en "dom" fra forbrukerombudet i lignende saker de har tatt opp til tvist tidligere - og dermed noe levarndører i praksis må rette seg etter (selv om dette ikke teknisk sett gjør det til en direkte "lov")

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...