RamGuy Skrevet 9. juni 2011 Del Skrevet 9. juni 2011 Vi har tenkt å gå over til litt sunnere olje i frityrkokeren og siden vi for det meste lager oss hjemmelagde vårruller så har vi forhørt oss med noen asiatere og de anbefaler Rice Bran Oil som visstnok heter riskli olje på norsk som er en av de sunneste oljene som er, som er relativt anonym i smak og som tåler frityrkoking. Alternativ nummer to ble sufflower oil kjent som saflor olje som ikke er like sund men også er anonym og tåler frityrkoken. Greia er jo at begge disse er en god del sunnere enn vanlig frityrolje som du får kjøpt på Mega osv.. Men det store spørsmålet er hvor vi kan få kjøpte dette i Oslo området. Er det noen som har peiling? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 9. juni 2011 Del Skrevet 9. juni 2011 Det er kanskje "sunflower oil" du snakker om? Enhver innvandrerbutikk har alskens oljer i alt fra 1-5l-dunker, enkelte i 10-25l. Lenke til kommentar
RamGuy Skrevet 9. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 9. juni 2011 Nei sunflower oil er noe helt annet med for lavt røykpunkt som gjør at det ikke egner seg noe særlig til frityrkoking, sufflower oil stammer fra mye av det samme men har høyere røykpunkt. Lenke til kommentar
uruvon Skrevet 9. juni 2011 Del Skrevet 9. juni 2011 Det er kanskje "sunflower oil" du snakker om?Han snakker tydeligvis om olje fra saflor, en urt som på engelsk heter safflower. Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 27. januar 2012 Del Skrevet 27. januar 2012 Nå, har du funnet noe safflower oil/saflorolje i butikkene? Har ikke letet selv men kom akkurat på at det skulle jeg ha. Hvis ikke de har her så har jo iHerb uansett, men det veier jo endel. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 27. januar 2012 Del Skrevet 27. januar 2012 Nei sunflower oil er noe helt annet med for lavt røykpunkt som gjør at det ikke egner seg noe særlig til frityrkoking, sufflower oil stammer fra mye av det samme men har høyere røykpunkt. wat? Siden når egner ikke solsikkeolje seg til fritering? Husker jeg ikke helt feil har solsikkeolje et røykepunkt på over 200 grader, og hvis frityren din holder over 200 grader tror jeg den bør justeres ned før du brenner ned kåken. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå