Gå til innhold

"Per stykk pris vs pakke


Anbefalte innlegg

Hei, må si jeg irriterer meg grønn over butikkens (Per stykk pris) altså reglene er enkle, hvis produktet ikke kan deles (ta i fra hverandre) uten å ødlegge forsegling så et dette 1 produkt.

 

146372226.JPG

 

Bilde overdriver nok i større grad, men dere forstår hva jeg mener, altså at pakken ikke kan deles uten å ødlegge forseglingen uavhenging om pakken er i papir, plast, eller alminiumsfoilje.

 

Men det jeg lurer på, har butikkene lov å si denne pakken kostet 50 kr/stk (Men i virkeligheten blir dette 50x 24 = 1200 kr?)

 

Er det lov?

 

Nå overdriver jeg kanskje litt her, men er så utrolig lei over at varer selgers på de vilkårede der, muligens flere vil mene jeg mist må ha alzheimer eller noen i den dyren siden jeg ikke forstår dette.

 

Men blir jo som å selge en kiwi i kurv med 20 stk med netting og si 20 kr/stk (Når varen kostet 400 kr).

 

Flere ville mene disse prisene er helt urimlige.

Flere forstår ikke at varer som er pakket sammen i et produkt flere varer?

 

Selv om jeg retter til priser som virker ut som varen er satt ned til halv pris, på grunn av opprydding, sier butikkansatte at disse varene er pris per stk (Fysisk vare inne i esken).

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rimi, Ica, Ultra, og diverse matbutikker har jeg opplevet dette.

 

Det er spessielt irriterende når det ikke står "Totalpris" isteden for stk pris.

 

Da 1 vare kan her mistolkes.

 

Ofte er det enten i kjøttavdelingen der de har rester som butikkene selger ut billig, men også opplevet gotteri som selges f.eks Påskeegg selges i stk pris når varene har forsegling rundt.

Lenke til kommentar

Butikkene er forpliktet til å oppgi prisen på det de selger som enhetspris (stk. pris, pris pr. kilo og lignende) for at det skal være enklere for kundene å orientere seg om pakken med 20 epler til 25 kroner er mer lønnsom å kjøpe enn pakken med 10 epler til 15 kroner.

 

Prisen for pakken du skal kjøpe, står med stor skrift.

Enhetsprisen for sammenligning står under med liten skrift.

 

 

Hvis du derimot snakker om et skilt med kun én pris: Epler: 2 kroner pr stk uten noen mer informasjon, og eplene kommer i pakker á 5 stykker, så tror jeg ikke det er lovlig uten at de med større tydelighet også skriver prisen for hele pakken. Men det kan jeg ikke si jeg har merket meg på noen av butikkene jeg normalt handler hos (2 Kiwi butikker og 1 Rimi butikk).

Endret av Marekatten
Lenke til kommentar

I forbindelse med prising på varer pleier det å stå pr. kilo, pr. stk, pr pk. og lignende. Da refereres det som regel til en forbrukerpakning (f-pak). Forbrukerpakningene kommer som regel i en kartong/eske kjent som d-pak.

 

Kiwi som du bruker som eksempel har jeg sett i ulike salgsforpakninger til forbruker. De selges stykkvis, og i 2 pk, 6 pk eller lignende. Prisen på de ulike pakkestørrelsene gjenspeiles selvsagt hvor mange kiwi det er i den. Selv om varen selges i 2 pk eller 6 pk, vil det ofte være notert på plakaten/prislappen hva det utgjør i stykkpris eller eventuelt kilopris (tror det er offentlig krav om dette, men vet ikke hvor det står). Dette for at det skal være enkelt for deg som forbruker å sammenligne priser på varer fra ulike produsenter som opererer med ulike pakkestørrelser.

 

 

Ta for deg syltetøy f. eks. Den ene leverandøren selger sin 480g pakke for 28 kroner. Den andre leverandøren selger sin pakke på 620 gram for 40 kroner. Hvor lett er dette å sammenligne når du står i butikken (uten å regne på kalkulator) å skal vurdere hvilken som er billigst?

Endret av valentino
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Se Forskrift om prisopplysning for varer: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19991206-1256.html .

 

I korte trekk er butikken pålagt å opplyse om både salgspris (prisen for varen i den emballasjen den selges i, f.eks en pose med hamburgere) og enhetspris (pris per stk, per liter, per kg). Enhetsprisen er ment å f.eks gjøre det enklere å sammenligne priser på tvers av pakkestørrelse.

Endret av what_no2000
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så det er ikke lov å vise:

 

hamburger_sommer_159px.jpg

 

Si denne hamburgeren koster 20 kr stk (Uten å oppgi hva STK pris/totalpris eller hvor mange hamburgere som er i en pakke.)

 

Når pakken ser slik ut (Uten det står noe steder). Butikken bekrefter at hamburgerne er helt like i katalog som her, bilde i katalog er bare eksempel.

97271.gif

 

Blir 8x20 Kr = 160 kr (Siden det er halv pris så blir prisen 80 kr)

Jeg forstår at slik blir det lett forvirring av, flere tror dette er så mye bedre kjøp en varen virkelig er, og butikken kan ikke vise til at varen er billigere en andre steder. Men mener at prisen er konkuransedyktig.

 

Regner med icas egenproduserte tacoburgere ikke kommer som unntak her.Selv så jeg senere at disse hamburgerne selges i 4 pakking, men som ikke heller stemmer, siden pakken er 2 stk.

 

Så jeg lurer på hvor mye avik må det være før man kan kreve varen selges som stykk pris? (Per pakke)

Jeg syns det virker ut som de fleste kataloger, er meningen å villeide kunder inn i butikken, for å tro at de gjør et knallkjøp, men personene vet ikke de både må passe på at både informasjonen, prisene og varen er riktig.

 

Noen tilfeller finnes ikke varen på lager, og man må betale en dyrere variant, hvis man ikke gidder å reise til en annen butikk.

 

Vet at flere er misførnøyde her, men det virker ut som butikkene tar dette seriøst.

Nevner man forbrukerloven eller kjøpsloven her, ler butikkansatte nesten av deg.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Problemet var altså når jeg var i butikken solgte de 2 stk i en pakke som de påsto kostet 10 kr per pakke. (STK pris) siden jeg spurte en av kokkene der. Som mente det fordi en av fryserne der hadde gått i stykker.

Men kom jeg til kassen hadde de en annen mening.

 

Og de hadde større 10 kr marked, og det var ikke opplyst om det var (satt ned av normalt eller om prisene var per hamburger.).

 

Nå sjekket jeg ikke katalogen før jeg kom hjem, så jeg regnet med prisen var riktig.

Men opplever stadig problemer med tilbudpriser. Er ofte dyrere en hva man tror.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Så det er ikke lov å vise:

 

hamburger_sommer_159px.jpg

 

Si denne hamburgeren koster 20 kr stk (Uten å oppgi hva STK pris/totalpris eller hvor mange hamburgere som er i en pakke.)

 

 

På denne ser ikke jeg at det er noe misvisende reklame. Det står helt tydelig at tilbudet på 19.90 er for en rå hamburger på ca 200 gram fra kjøledisken. Det står også at det ugjør 99.50 kr/kg. Hva er uklart?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så dere mener ikke at disse punkene er missledene reklame:

 

Villeildene bilder (Ser bedre ut en virkeligheten)

Skjult/liten skrift om hva man fysisk får.

Prisene virker ut som billige (Sommertilbud, salg, Vintersalg etc) når prisene er normale?

Ofte er kiloprisen godt gjemt, men stk prisen er tydlig oppgitt, når det ikke er mulig å kjøpe 1 stk produkt.

 

Er dette vanlig salgstriks, å få kjøper?

Vil nok anta noen av dere er selgere/butikkmedarbeidere.

 

Kan amrikanske hamburger, faktisk stamme fra gilde? Jeg syns det høres litt misvisende ut.

 

Omtrent å si at microsoft stammer fra Norge.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

For å være ærlig, nei klager ikke for morro skyld.

 

Men grei for meg, hvis du klarer lett å se om det er snakk om "lureri" eller ikke. Så gjerne for meg. Verden blir jo bedre med selgere som jobber for penger/privisjon per salg, en å selge noe med ærlighet og fornuft.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-IBL5Pam9QB

Skjønner ikke helt hva du vil frem til her. De som sitter i kassa på Rema får ikke akkurat provisjon per solgte hamburger...

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke helt hva trådstarter egentlig er ute etter her. Er det klaging bare for klagingens skyld, eller er det ønsket en endring i de illustrasjoner som blir brukt i forbindelse med reklame? For min del er det nok pålegg om merking av prislappene slik at jeg vet hva jeg betaler og prisene lett kan sammenlignes på tvers av produsenter. Dersom dette går på illustrasjonene mener jeg det ville vært synd å begrense kreativiteten i markedsføringen ved å ikke tillate illustrasjoner med det aktuelle produktet i bruk. Alternativet er dødskjedelig markedsføring med kun sort tekst og et bilde av selve produktet.

 

Jeg tenker tilbake på mine turer på burgersjappene som er rundt om kring. Der er det gjerne et bilde av den aktuelle burgeren de ønsker å selge over disken. Når jeg får burgeren ser den overhodet ikke ut som på bildet, men det er noe jeg har lært meg å leve med. Mulig det er en svakhet fra min side.

 

Hva blir det neste? Forbud mot bruk av illustrasjoner på innpakningen? Hvor spennende synes du det hadde vært om ditt neste skjermkort kom i en pakke med kun et bilde av kortet som er på innsiden? Et printkort med noen kretser og en kjøler er ikke det kuleste i hele verden. Jeg synes i stedet det er greit å få noen spenstige bilder på utsiden av esken når jeg kjøper skjermkort.

 

Denne tråden går mer og mer i retning av trolling, for ingen av argumentene som blir presentert ser ut til å være akseptabel for trådstarter, og spørsmål blir ikke besvart. Når man ikke er enige med trådstarters synspunkt er man etter sigende "selgere/butikkmedarbeidere", underforstått med at man i så tilfelle ikke bør ytre sin mening. Det fremstår som temmelig usaklig.

 

Dersom det mot formodning er en reell misnøye med dagens situasjon anbefaler jeg at det sendes en klage til forbrukerombudet. De kan i neste runde påvirke lovgiver for å endre markedsføringsloven eller annet aktuelt lovverk.Forbrukerombudet - klager, tips og spørsmål

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Verden blir jo bedre med selgere som jobber for penger/privisjon per salg, en å selge noe med ærlighet og fornuft.

Hvorfor er det så mange som er overbevist om at alle som selger et eller annet får provisjon for hvert eneste salg?

 

Det er faktisk svært få selgeryrker i Norge der selgerne får provisjon (bortsett fra telefonsalg). Jeg jobber i en fotobutikk, og selger ganske mye kamera pr. dag. Men jeg får betalt nøyaktig det samme om jeg selger for 0 kroner eller 200.000 kroner. Jeg tviler sterkt på at de som jobber i dagligvarebutikker jobber på provisjon da de stort sett kun sitter i kassen og ikke veileder kunder på hva de skal kjøpe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...