Orjan-90 Skrevet 5. juni 2011 Del Skrevet 5. juni 2011 Hei, jeg har den siste tiden prøvd flere forskjellige oppskrifter på sjokolademouse, og jeg har avkjølt dem i kjøleskap i opptil ett døgn for og få de stive nok til og stå selv på fat. Det har jeg ikke fått til hittil. Noen som vet hvordan de gjør det på restauranter, der du får servert sjokolademouse som står selv på fatet? Lenke til kommentar
Karina Hulesangerhule Skrevet 5. juni 2011 Del Skrevet 5. juni 2011 Den funker kjempefint :) Lenke til kommentar
Orjan-90 Skrevet 5. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 5. juni 2011 Den der blir jo altfor kremaktig til at den kan tas ut av formen og stå på ett fat? Lenke til kommentar
Karina Hulesangerhule Skrevet 5. juni 2011 Del Skrevet 5. juni 2011 Vet ikke. Spiser bare rett fra bollen, jeg. Men den blir stiv når den har stått et døgn, det er alt jeg vet. Og at den er god. Unnskyld for dårlig hjelp. Lenke til kommentar
Orjan-90 Skrevet 5. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 5. juni 2011 hehe, takk for hjelpen, men jeg så for meg noe litt mer gourmet enn "toro-pose" Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 5. juni 2011 Del Skrevet 5. juni 2011 Toro sin mousse er jo dødsgod! Flere egg? Piske den i hjel? Lenke til kommentar
lillepy Skrevet 5. juni 2011 Del Skrevet 5. juni 2011 hvordan lager du sjokolademoussen? har du prøvd med stivpiska eggehvite? (kast eggeplommen). usikker på om det holder, men eggehvite hjelper jo til stivelsen. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 6. juni 2011 Del Skrevet 6. juni 2011 Gelatin. Oppskriften ligger på jobb nå, og vi bruker gelatinplater, ikke pulver, så jeg er usikker på hvor mange gram en plate tilsvarer. Men, gelatin er trikset, iallefall. Du pisker kremen passe fluffy, varmer opp en liten mengde fløte og blander i gelatinen til det er løst opp. Dette kjøler du ned, og vender inn i kremen. Det setter seg på et par timer i kjøleskap. Pass på at du ikke bruker for mye gelatin, mousse med gelé-konsistens er ikke digg. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 6. juni 2011 Del Skrevet 6. juni 2011 (endret) Eventuelt kan du tilsette den magiske ingrediensen vann.. http://www.youtube.com/watch?v=g28-9NVUHj0 Edit: Dette er en ganske annerledes sjokolademousse med en veldig intens sjokoladesmak. Bruk den beste sjokoladen du får tak i og server små porsjoner. Endret 6. juni 2011 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. juni 2011 Del Skrevet 8. juni 2011 1ts tilsvarer 1 plate gelantin som du får på butikken. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 8. juni 2011 Del Skrevet 8. juni 2011 Jo, men jeg mener bladene vi bruker på jobb er 2 eller 3 ganger større enn de man får i butikken. Skal veie et i morgen. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå