PerB Skrevet 3. juni 2011 Del Skrevet 3. juni 2011 (endret) Kommer nok litt ann på men de aller fleste er med ost. Og da helst med mozzarella laget av vannbøffelmelk. Det er vel egentlig bare vannbøffelmelkmozzarella som er ekte mozzarella. Stemmer ikke helt (fra Wikipedia): Mozzarella di Bufala (buffalo mozzarella), made from domesticated water buffalo milk mozzarella fior di latte, made from fresh pasteurized or unpasteurized cow's milk low-moisture mozzarella, which is made from whole or part skimmed milk, and widely used in the foodservice industry smoked mozzarella Endret 3. juni 2011 av PerB Lenke til kommentar
PerB Skrevet 3. juni 2011 Del Skrevet 3. juni 2011 Hei! har en kompis som påstår at de ikke bruker ost på pizzaen i italia. Og av hvis du bestiller ost med pizzaen får du den i en skål uten om. Kan dette virkelig stemme? eller er det bare tull? Wikipedia er greit som oppslagsverk: The Ancient Greeks covered their bread with oils, herbs and cheese. In Byzantine Greek the word was spelled πίτα or pita, meaning pie. The word has now spread to Turkish as pide,[2] in Balkan languages: Serbo-Croatian pita, Albanian pite, Bulgarian pita, Modern Hebrew pittāh via the Judaeo-Spanish pita. Though the Hebrew word pittāh is spelled like the Aramaic pittəṭā/pittā, which is related to Levantine Arabic fatteh, they are not connected historically.[3] The Romans developed placenta, a sheet of flour topped with cheese and honey and flavored with bay leaves. Modern pizza originated in Italy as the Neapolitan pie with tomato. In 1889, cheese was added.[4] King Ferdinand I (1751–1825) is said to have disguised himself as a commoner and, in clandestine fashion, visited a poor neighborhood in Naples. One story has it that he wanted to sink his teeth into a food that the queen had banned from the royal court—pizza.[5] In 1889, during a visit in Naples, Queen Margherita of Savoy was served a pizza resembling the colors of the Italian flag, red (tomato), white (mozzarella) and green (basil). This kind of pizza has been named after the Queen as Pizza Margherita. Den Pizzaen vi kjenner her i Norge er American style, hvor det viktigste er hva du har på (og mengden), mens i Italia vil Pizzabunnen være viktig og man er mer moderat mht til det som er på. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 9. juni 2011 Del Skrevet 9. juni 2011 De bruker ikke ost som vi kjenner til. I norsk matkultur er fersk ost totalt fraværende, hvis jeg ikke tar feil. Vi forbinder altså ost med tørkede, lagrede og gule oster. Men mozarellaen lages på en helt annen måte, og er ferskvare, nesten på samme linje som grønnsaker. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå