Gouldfan Skrevet 26. mai 2011 Del Skrevet 26. mai 2011 Er veldig glad i ost og vin som forrett til middagen.. Men lurer på om brød eller kjeks er best. Har prøvd så mange brødtyper, men synes de fleste smaker for tørt for fort og.. ikke bra nok. Har smakt et brød som jeg likte, men husker sef ikke hva det het. Noen brødtyper som egner seg mer? Selv har jeg funnet en svært god passende kjeks. Nemlig de små runde som heter Sætres Beste havsaltet kjeks. De er nydelige til ost. Noen som vet om noe brød som er bedre? Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 26. mai 2011 Del Skrevet 26. mai 2011 Jeg bruker ritz kjeks. Lenke til kommentar
weebl Skrevet 27. mai 2011 Del Skrevet 27. mai 2011 jeg tror nok kjeks gjør seg best til ost. men hvor kommer whisky delen av topic in her :S Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 27. mai 2011 Forfatter Del Skrevet 27. mai 2011 jeg tror nok kjeks gjør seg best til ost. men hvor kommer whisky delen av topic in her :S Fordi Single malt whisky også er nemlig veldig god sammen med eksklusive ostetyper. Så nå vet du det. Derfor jeg tok det med. Mildere whisky er god sammen med mildere oster. Blåmuggoster og sterkere oster er godt sammen med røykfylte og særlig Islay whiskyer. Noe jeg har lest meg opp til, men prøvde en blåmuggost og Laphroaig og Ardbeg, og det satt godt på tungen det.. Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 27. mai 2011 Del Skrevet 27. mai 2011 Men du burde skrive at det egentlig handler om brød og at Whisky/Vin ikke har noe med spørsmålet ditt å gjøre. Jeg har ikke peiling på brød og ost, men whisky og vin kan jeg. Lenke til kommentar
PerB Skrevet 27. mai 2011 Del Skrevet 27. mai 2011 (endret) Og ost kan fort ødelegge smaken i Whiskey og vin. EDIT: Men tilbake til det egentlige spørsmålet. Ta en vinflaske. Forsøk med salt mat og vin. derpå sur mat og samme vin , og til slutt søt mat og samme vin (skyll munnen med vann mellom). Vinen vil endre smak etter hva den serveres med. Personlig ville jeg foretrukket kjeks (ala Ritz eller "Tapini") Endret 27. mai 2011 av PerB Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. mai 2011 Forfatter Del Skrevet 29. mai 2011 Men du burde skrive at det egentlig handler om brød og at Whisky/Vin ikke har noe med spørsmålet ditt å gjøre. Jeg har ikke peiling på brød og ost, men whisky og vin kan jeg. Tråden handler om hva som er best til ost, vin og whisky. Jeg har selv funnet ut at kjeks slår alt annet jeg har funnet. Ekstremt godt. Synes ikke Ritz er så bra.. Havsalt kjeksen til Sætre er mye bedre. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 31. mai 2011 Del Skrevet 31. mai 2011 De salte kjeksene er gode til mange typer ost, men prøv også den usaltede kjekstypen "melba toast". Du finner den på butikken i kjekshylla. Smaker tørrstekt toast. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 31. mai 2011 Del Skrevet 31. mai 2011 Som så mye annet kommer det an på mange ting, først og fremst hva slags ost. Jeg synes et litt mørkt brød, gjerne med nøtter og/eller frukt passer godt til mange oster, pepperkake smaker veldig godt til Stilton, et hjemmelaget knekkebrød kan gå fantastisk. I tillegg kommer det an på hvilket annet tilbehør du har. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 1. juni 2011 Forfatter Del Skrevet 1. juni 2011 Som så mye annet kommer det an på mange ting, først og fremst hva slags ost. Jeg synes et litt mørkt brød, gjerne med nøtter og/eller frukt passer godt til mange oster, pepperkake smaker veldig godt til Stilton, et hjemmelaget knekkebrød kan gå fantastisk. I tillegg kommer det an på hvilket annet tilbehør du har. Jeg liker å prøve ut forskjellige oster, men til vin eller maltwhisky så synes jeg det er best med blåmuggoster... Iallefall til vin og whisky jeg drikker vanligvis.. går mye i Islay og viner med sterk smakspreg.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå