Gå til innhold

Mops Valp i Borettslag?


Anbefalte innlegg

Flyttet i fjor høst inn i min egenkjøpte leilighet i ett Borettslag,beståendes av 5.Blokker stablet ved siden av hverandre.Da jeg har 2 undulater ifra før,så ringte jeg daværende styreleder og spurte hva reglene var om dyrehold i blokka.

Han sa at det ville ikke være noe problem,da dette var mest for de som hadde Hund/Katt og da gjaldt det bjeffing/høy lyd som kunne plage naboene,så jeg fikk de med meg når jeg flyttet inn.

 

Har i ettertid sett at det er flere enn meg som har dyr her,kan da nevne:

-En som hadde 2 Nymfeparakitter.

-En familie med en gutt som hadde med seg ett bur inn med noe som antagelig var enten Hamster eller Marsvin,noe i den størrelsen der.

-Har sett tre forskjellige Hunder som folk har tatt med seg inn/ut av 2 av blokkene,den ene tok med seg en svær hund ut på do nede på en gressplen her,før han gikk inn igjen.

(Vet ikke om disse tilhører beboerne eller kun var på besøk,men i min mening så synes jeg det er rart at man tar med seg en bikkje når man besøker en som bor i borettslag..?)

-Det er ihvertfall en som har Katt her,den er innekatt som jeg ser sitter i ett vindu og har også sett en som hadde en annen katt i bånd og var ute og gikk tur med den.

 

Jeg har fremdeles Undulatene mine,men da den ene ikke er 100% i form,så vet jeg ikke hvor lenge jeg får beholde hun og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med den andre,da jeg ikke skal ha flere fugl nå.

 

Jeg går derfor med tanken om og skaffe meg en bikkje,nærmerer bestemt en Mops valp.Kom fram til denne da jeg er ute etter en liten bikkje,men samtidig en som ikke bedriver dagen med og gneldre/bjeffe på alt og da virket denne perfekt.

Er bare i tvil på hvordan jeg skal gå frem,da vi nå har fått en ny styreleder,men jeg vet ikke hvordan hun er og er derfor skeptisk til om jeg tør og spørre.

 

En annen grunn er at jeg av forskjellige grunner er 100% Uføretrygded og jeg er til vanlig ikke noen menneskeperson,så jeg tilbringer en god del tid i leiligheten min alene,med unntak av undulatene jeg nå eier,men jeg føler selv at det og bo helt alene uten dyr,bare vil føre til at jeg vil isolere meg enda mer enn det jeg gjør nå.

Jeg skal som sagt ikke ha flere fugler og katt er heller ikke noe alternativ,da jeg foretrekker at katten kan gå fritt ut og inn som han vil.

 

Ved anskaffelse av en hund så føler jeg at det vil hjelpe meg,da jeg også har ett behov for og gå ned i vekt,men jeg hater og gå alene så det blir liksom aldri noe av nå.Med en hund,så må den luftes og gå tur med og jeg får da det lille ekstra puffet jeg trenger for og komme meg ut av leiligheten.Samtidig er den såpass liten at den ikke vil vokse seg ut av leiligheten min heller,da jeg regner med og bli boendes her flere år fremover.

Jeg har kun en nabo ved siden av meg,men han har jeg kun sett ca.3 ganger etter at jeg flyttet inn og gjør ikke noe ut av seg.Ellers har jeg nabo over meg,2.trapper opp,men da bygget leilighetene ligger i er av mur/betong,så skal det veldig mye til før du faktisk hører noe.Jeg bor i tillegg helt i bunnen av bygget,så jeg hører ikke noe til faktisk bråk før jeg åpner døra og går ut i ganga.

 

Når det gjelder det praktiske med hundehold,så har jeg vokst opp med både hund,katt og diverse andre smådyr hjemme og mine foreldre har til enver tid hatt 2.hunder,blandingshunder i størrelsen Medium,så jeg føler at jeg er godt vant med de.

Det er også ett større område med gress rett nedenfor den siste blokka hvor hunden kan gå på do,uten at det vil føre til noen sjenanse,da denne plassen ikke brukes.

 

Er det noen der ute som har erfaring med denne rasen i Borettslag,eller har hatt andre små bikkjer i borettslag før og som kunne tenke seg og dele sine erfaringer?Kunne også gjerne tenke meg tips/erfaringer fra folk som har erfaring med rasen og hva de synes.

Hvis det skal bli aktuelt,så blir det ikke nå,da jeg må få lagt av penger til en Valp og få kommet i kontakt med en seriøs oppdretter som jeg kan handle fra.Bor i Arendal By og så vidt jeg vet er det ingen som driver med Mops i nærheten,som jeg vet om...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bor i blokk har hund ( labrador)

Styret kan si nei til dyr om ingen har det fra før, men kan en ha kan alle ha.

Så går det an å søke selv om de sier nei pga de grunner du nevner.

 

Men bjeffehund kan du ikke ha, er kun betong der jeg bor og det hjelper ikke noe, har en bjeffende liten hund under meg og den kunne like godt bjeffe i stua mi.

Bjeffer denne til alle døgnets tider osv så gjelder vanlige regler for borettslag, 3 klager og du må flytte eller selge hunden.

Lenke til kommentar

Selv om det er regler der du bor om at f.eks dyrehold ikke er tillatt så har du fremdeles lov til å ha dyr der hvis det er en god grunn som taler for at du skal få lov til det, og jeg mener nå at hvis man f.eks er deprimert eller mye alene så er det jo en god grunn!

 

Bare husk å spare bort en tusen eller to ekstra i måneden for hunden din, for hvis uhellet er ute så kan det blitt skrekkelig dyrt med veterinær. Katter er mye ''billigere'' sånn sett.

Lenke til kommentar

Man kan vel overgå reglene med div grunner, men den kan fortsatt ikke bjeffe og det kan ikke bo noen med allergi der. ( typisk totalt dyreforbud når du flytter inn)

 

Om naboen er allergisk har lite å si, så lenge man ikke gnir hunden sin i fjeset til naboen som er allergisk :p Hvis noen er allergisk i naboleiligheten så merker de det ikke hvis jeg har hund/katt. Det er som regel bjeffing, plukking av hundebæsj, kattebæsj i beddene, tissing opp etter veggen og hvis det er så ille at man kan lukte kattepiss fra leiligheten ''sjensanse'' går ut på.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...