Gå til innhold

Den store Nintendokaféen


Anbefalte innlegg

Det kommer noe an på hvilke sjangere man liker. Jeg ville ikke vært en gamer var det ikke for rollespillene, og for rollespill-fansen var N64 den mørke middelalder mens SNES var den desiderte gullalderen. Jeg var også irritert på N64 fordi den tilsynelatende tok livet av en av mine andre favorittsjangere, nemlig sidescrollende plattformspill i 2D.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

N64 bedre enn NES og SNES? Jesus.

heldigvis er det smak og behag. jeg hadde nes, hoppet over snes og gikk rett på n64. har aldri vært den store fansen av 2d scrollere med unntaket av smb1 og 3. begynte med pc i 94, og var da frelst på 3d opplevelser.

 

der av min mening at n64 er gull alderen i form av kvalitetsspill fra nintendo selv. men minner i seg selv kan jo tåkelegge litt...

Enig med deg der. Alle mine favoritt-nintendospill er fra N64. Har ikke kost meg så mye med noen nintendo-maskin, hverken før eller siden. Andreplassen i den kåringen tror jeg går til Game Boy Colour, veldig mye pga Pokemon Gold/Silver. :wee:

Lenke til kommentar

Synes New Super Mario Bros ser ganske så elendig ut, Rayman Origins synes jeg har lagt lista og det bare oser gøy gøy i motsetning til hva en fks ser på klippet over.

 

Synes ikke det ser elendig ut, men det ser jo klin likt ut som alle de andre. Planen var å kjøpe NSMB og ZombiU på release, men spørs om jeg ikke velger et annet spill i stedet for. Epic Mickey 2 kanskje.

 

 

Fant et klipp med 23 min gameplay fra Bravely Default: Flying Fairy.

http://www.youtube.com/watch?v=GpCDGScBvHE

Lenke til kommentar

New Super Mario Bros er jo nettopp det; alt det gamle om igjen. Oppskriften er god men har man spilt Mario siden SMB til NES så føles det fantastisk lite inspirert. Jeg tenker at disse spillene først og fremst skal gjøre sjangeren tilgjengelig for nye gamere. Tidsalderen til 2D-Mario endte med Yoshi's Island på SNES.

Lenke til kommentar

Kanskje greit at nye gamere kan få spille litt god gammeldags 2D-Mario og Mario Kart. For dem har det ikke noe å si om det fantes et likt spill for 20 år siden eller til Wii. Jeg tror noen forventer 2D Mario når de kjøper en Nintendo konsoll.

 

Hvis jeg kjøper et Donaldblad er forventer jeg at Skrue fortsatt er gjerrig og at Anton fortsatt er heldig. Vil jeg ha noe annet finnes det tusenvis av mer nyskapende serier. Disney selv skaper nye figurer hele tiden, så hvorfor tukle med akkurat Donald? Jeg forventer at historiene er inspirerte, men ikke at universet og tegnestilen snus opp ned hver gang.

 

Egentlig et dilemma for de som skal anmelde slike spill. Skal man virkelig kreve at alle grunnoppskrifter skal utvikle seg?

Lenke til kommentar

Jeg er ganske uenig i denne karakteristikken av New Super Mario Bros-serien som helhet. Det vil si, etter min mening er det relativt stor variasjon i kvaliteten på de ulike titlene. New Super Mario Bros 2 har jeg riktignok ikke spilt da det overdrevne fokuset på unødvendig samling er nettopp det jeg liker dårligst med plattformspill (og også grunnen til at jeg synes Yoshis Island når det kommer til stykket, er et kreativt, men ganske kjedelig spill.)

 

Uansett, det orginale New Super Mario Bros til DS var veldig slik som Spartapus og de andre beskriver, laget 100% for å se seg tilbake, men jeg mener at Wii-spillet faktisk tilbyr veldig mye mer enn det, og mistenker at mye av kritikken mot dette skyldes at utseendet er veldig lite imaginativt.

 

I New Super Mario Bros Wii er grafikken og musikken forferdelig kjedelig, men selve brettene er til tider bedre enn i noe annet Mario-spill, og utrolig mye mer kreative enn både presentasjonen og spillets rykte fortjener etter min mening. Håpet må være at det kommende New Super Mario Bros U er mer som Wii-spillet - i så fall blir det et av årets spill - og mindre som de håndholdte spillene. Så langt synes jeg faktisk det meste tyder på dette.

 

(Og seriøst, Rayman Origins ser fantastisk ut, men selve spillet er et høyst middels plattformspill milevis bak de virkelig gode fra de siste årene som Donkey Kong Country Returns og VVVVVV).

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

(Og seriøst, Rayman Origins ser fantastisk ut, men selve spillet er et høyst middels plattformspill milevis bak de virkelig gode fra de siste årene som Donkey Kong Country Returns og VVVVVV).

 

Tull. Vet ikke hvilken versjon du har spilt, men både PS3 og Vita-versjonen av Origins er fantastiske plattformspill etter min mening. Veldig varierte nivåer, ekstremt tight kontroll og fine bosser gjør dette til det beste plattformspillet i 2D siden Super Mario World, spør du meg, og jeg har spilt det meste.

 

Klarer ikke spille New Super Mario lenger etter å ha sett hvor gode plattformspill kan være.

 

New Super Mario begynner rett og slett å bli uinteressant. Og nå som de slipper 2 spill så tett oppi hverandre er jeg ikke sikker på at begge spillene vil selge like mye heller. Men suksess blir det nok uansett for Nintendo.

 

Jeg gleder meg heller til det neste 3D Mario-spillet.

Endret av Jakoozie
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er enig i at New Super Mario Bros Wii var et godt spill; selvfølgelig nok, i og med det følger en oppskrift vi vet virker til punkt og prikke. Jeg koste meg med det, men jeg kom ikke unna den følelsen jeg hadde da jeg spilte det ørtende Mega Man eller Street Fighter; kaka er god, men faen så ofte jeg har spist den nå. Jeg tror det er uunngåelig med en viss blaserthet når man har spilt i tyve år og det flunkende nye spillet man setter i konsollen følger det eksakt samme mønsteret som de spillene man begynte med. Jeg husker da jeg spilte Ocarina of Time for første gang og tenkte at "hm, dette er i grunn det eksakt samme spillet jeg spilte på NES, bare i 3D".

 

Jeg tror det er naturlig at man faller av franchiser etterhvert og plukker opp nye.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvor mye vits det er å diskutere hva som gjør et såpass gameplay-basert spill som New Super Mario Bros Wii bra, vi kunne kanskje postet youtube-videoer av interessante brett og slikt, men når det kommer til stykket, handler vel dette også om smak, og den kan jo variere. Jeg synes uansett det er veldig rart å lempe alle disse "New Mario"-spillene i samme kategori, da kvaliteten - ihvertfall så vidt jeg kan bedømme - er ekstremt varierende.

 

Jakoozie: Jeg overdrev litt i det jeg skrev, men jeg mener at det ikke holder samme nivå som eksempelvis de spillene jeg nevnte, og heller ikke New Super Mario Bros Wii (ligger milevis over DS-spillet dog). Det er uansett et gøy spill, vel verdt å spille, skal ikke være uenig i det :)

 

Ellers er det åpenbart problem at disse to spillene kommer tett oppi hverandre - spesielt hvis man har tenkt å kjøpe begge. Dog er ikke Mario den eneste synderen her, og de kommer faktisk på to ulike plattformer, så hvor viktig dette egentlig er, er jeg usikker på. Er mange på nettet som klager over det, javel, men hvor mange av disse er i målgruppen uansett? Og det gikk da ganske greit da Sony ga ut to Uncharted-spill innen noen få måneder for under et år siden (igjen, på to ulike plattformer)?

 

Sist, at man faller av serier etterhvert er naturlig, spesielt med de som ikke er så flinke til å fornye seg. Hadde vi fått så hyppige 2D-Mario spill de siste 20 årene som vi har fått de siste 6, så ville nok nesten alle vært falt av der for lengst, men siden dette fremdeles er en relativt ny trend, så er det ihvertfall nok til at jeg og forhåpentligvis flere henger med enda :) Ellers er vel dette nettopp noe av det jeg liker best med Nintendo - de resirkulerer karakterer og verdener, men de passer på at opplevelsene er ganske ulike fra gang til gang. Zelda er selvsagt kjerneeksempelet her, men også Metroid, og Mario har om en ser bort fra de snart fire nye 2D-spillene også gjort en god jobb her. Selv begrensede spill som Mario Kart er ofte ganske ulike fra versjon til versjon, så er det vel bare å håpe at de fortsetter i dette sporet. Synes forresten litt synd på Capcom her, de har gjort en glimrende jobb med å stadig fornye Resident Evil, men fansen bare sutrer over at spillet er i endring. Kan de egentlig vinne?

Lenke til kommentar

Hvor har du dette fra? Så vidt jeg vet er MoH: Warfighter ikke bekreftet for Wii U. Det gikk noen rykter om det tidligere i år, men med tanke på hvor kjølig forholdet mellom EA og Nintendo etterhvert ble i løpet av våren, så tviler jeg meget sterkt på at dette stemmer.

Lenke til kommentar

Send en mail til artikkelforfatter og forsøk å få han til å oppgi kilde. Det har han ikke.

 

Det kan godt hende at MoH:Warfighter vil komme til Wii U, men det er foreløpig ikke annonsert, og siden spillet slippes ganske snart, tviler jeg som sagt meget sterkt på at det kommer. Men man skal aldri si aldri.

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...