Gå til innhold

BK: Hvilket utsnitt? "Amatør-fashionshoot"


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg fortsetter med min K20D der K10D`en slapp, å prøve å få tatt high-key-portretter som imponerer, av min datter i badesituasjoner :!:

 

Her lurer jeg på om dere har et forslag til endelig utsnitt, dvs hvilken vei jeg skal ha bildet. Prøvde å snu det og har min favoritt. Men vil ikke ut med denne før jeg ser om jeg hadde rett i mine antakelser...

 

Bildet er tatt med DA 17-70 f/4 SDM påkoblet, på 70mm. (EXIF sier 43mm, men det er feil, objektivet "melder" 43 uansett...)

 

v.1

post-179066-0-40947000-1305841560_thumb.jpg

 

v.2

post-179066-0-78913900-1305841580_thumb.jpg

 

v.3

post-179066-0-86016900-1305841607_thumb.jpg

 

v.4 -Editor`s cut med Heggstads råd om forbedringer-:

post-179066-0-78970600-1306017988_thumb.jpg

1/60 sek lukkertid

f/9

70mm

ISO 100

 

Modell; eldstedatter Charlotte (du skal få betalt :w00t: ).

 

På forhånd takk for svar!

Endret av Larsenio
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+3124

Synes at bildene dine har et godt potensiale i seg. Meeen.. vet ikke om jeg liker den smale DOF'en her altså. Bildet blir for meg helt feil, nå man har et krispy øye og et øye som ikke er i fokus i det hele tatt. Neste gang kan du forsøke å legge fokuspunktet på neseryggen, og skarpe opp litt i LR/ACR/PS e.l. slik at øynene blir skarpe, eller at du står lengre unna motivet slik at DOF blir litt videre enn hva som er tilfellet her, så cropper inn til ønsket utsnitt tilslutt. :)

 

 

My two cent's.. :)

Lenke til kommentar

Heisann,

 

Enig med iStereo at begge øynene burde være i fokus, men synes kanskje ikke det blir "helt feil". Bare litt feil :) Hvis du skal gjøre et nytt forsøk så kan du kanskje ha det i tankene.

 

Sånn ellers så holder jeg en knapp på versjon 3, uten at jeg kan forklare hvorfor.

Mine 50 øre - god helg! :)

Lenke til kommentar

Hei! :)

 

Jeg vil ikke si at portrett, og i alle fall ikke highkey-portretter, er min sterke side, men våger meg uti det. For det første vil kreditere deg for å fange modellen i et fint øyeblikk. Selv ikke med direkte øyekontakt med kameraet, får en som titter en god kontakt med den avbildede. Dessuten liker jeg fargene, og da spesielt blåfargene på øynene, men samt som at jeg mener at den lyse veggen setter en fin ramme rundt det hele. Fargene på leppene står derimot som en sterk og god kontrast, med sin tydelige rosa farge. Skal jeg komme med smårusk, ville jeg kanskje dempet de rødlige nyansene i huden (men uten å få utbrente områder) for å skape et enda renere uttrykk. Apropos smårusk, kunne det også ha gjort seg med en liten klonerunde for å få vekk småbuser i nesen, samt som de to linjene i munnen ;)

 

Som nevnt hadde bildet hevet seg en hel del med mere dybdeskarphet. På den måten ville bildet få et litt mer naturlig hvilepunkt, som nå ligger på det skarpstilte øyet (høyt og sentralt plassert i bildeflaten), og gjør at resten av ansiktet blir mer til forstyrrelse enn nytelse. Og siden det er faktisk ansiktet, og ikke bare det ene øyet, vi vil se, fungerer det ikke helt slik som det er nå.

 

Helt til sist vil jeg si at uttrykket der hun er plassert til høyre i bildet, er min favoritt. Her ser bildet mere velbalansert ut, og uttrykker bedre det fine uttrykket du har klart å fange. Personlig mener jeg nemlig at du harlitt igjen, men er absolutt inne på noe. Stå på! :thumbup:

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hei igjen og takk for fine tilbakemeldinger :thumbup:

 

Ja, det er bare ene øyet som er i fokus. Dette var da meningen, for å prøve å få all oppmerksomhet til det ene øyet og "lese" bildet derfra. Mislyktes med den tanken, altså.

Først og fremst her i dette bildet, lurer jeg på selve utsnittet, altså det jeg spør om i første post. Men takk for deres ærlige meninger om resten av bildet også.

 

Og som vanlig, Heggstad-kritikker er Konge.

 

Jeg skal få fjernet rusket, og bestemme meg for èn av forslagene her, personlig mener jeg v.2 -som Heggstad også liker best- er den versjonen som er lettest lest og mest naturlig for vestlige øyne; altså å se bildet fra venstre til høyre og da starte med å se på øyet som er i fokus. Som også var hele tanken bak dette.

 

Igjen; takk.

 

P.s, jeg har selvfølgelig masse bilder med begge øyne i fokus, dette var altså en idè jeg ville prøve ut :ph34r:

 

post-179066-0-58157500-1305934897_thumb.jpg

 

P.s.s Det er ikke pga smal DOF, brukte som nevnt innledningsvis f/9, så fokuset er bare rett og slett fra øyet og bakover i "ingenmannsland" :)

Endret av Larsenio
Lenke til kommentar

Hei igjen.

 

Da har jeg lagt til v.4, med Heggstads forbedringstips; fjernet buser, slim i munnen, dempet den rødlige hudtonen (med hvitbalanseforskyvning -tint- litt mer mot grønt, samt de-saturert rød- og oransj-kanalene) og brukt versjonen han likte best som utgangspunkt.

 

Noen som har oppdaterte eller nye formeninger nå?

 

Takk igjen :thumbup:

Lenke til kommentar

P.s.s Det er ikke pga smal DOF, brukte som nevnt innledningsvis f/9, så fokuset er bare rett og slett fra øyet og bakover i "ingenmannsland" :)

Test igjen - på så korte fokusavstander har ikke f/9 så veldig mye dybdeskarphet.

 

Likte best første utsnitt.

 

Ellers usikker på hva slags "fashionshoot" det er når det ikke er noen "fashion" med i bildet - dette er et ansikt - ikke klær.. ;)

 

Synes lyset/behandlingen var litt hard, men her var du vel ute etter et spesielt uttrykk, så.

 

Ville selv hatt litt lenger fokusavstand for "riktige" proposjoner - men igjen - du var jo ute etter et spesielt uttrykk..

Lenke til kommentar

Takk til nye,flotte svar :)

 

Ok,du har vel rett ang. dof her, Trondster. At det blir forvrengte proposjoner vet jeg ikke helt om jeg ser, men det er vel sikkert slik da. Er der en gyllen regel ang. Nærgrense på 70mm før ting blir fordratt e.l?

Når det gjelder eksponeringen er det intensjonen at det skal være på grensen til "i lyseste laget" :)

Jeg skjønner at v.4 ble for kald, tok nok bort for mye rødt, gitt!

Lenke til kommentar

Den Gyldne Regelen om proporsjoner er at et passe hodeportrett av voksen person på 85-135 mm på fullframe er passe avstand. Har ikke målt hva for en avstand det blir, men har sett "2-4m" bli nevnt. Barn litt tettere på - vi er vant til å se barn på en kortere avstand.

 

Poenget er ikke brennvidde, men avstand - det er det som gir perspektivet.

 

Den egentlige gyldne regelen er dermed: Velg først avstand for å få ønsket perspektiv, og velg deretter brennvidde for å få ønsket utsnitt.

 

 

 

 

Meeen: alt dette er egentlig poengløst å diskutere, for Ken har befalt at Riktig Avstand Er Femten Fot, eller vel fem meter.

 

 

Edit: om det blir "feil" proporsjoner på bildet ditt får betrakteren avgjøre, men det er i alle fall så man føler man står veldig tett oppe i barneansiktet. Men - det var da også det du var ute etter her, antar jeg. ;)

Endret av Trondster
Lenke til kommentar

 

 

Poenget er ikke brennvidde, men avstand - det er det som gir perspektivet.

 

 

 

Det var derfor jeg lurte på hva som var passende avstand på brennvidden jeg spurte om. 70mm på crop.

Men enn så lenge kommer jeg da til å ignorere disse "reglene" på et avslappet vis. Disse bildene er nemlig tatt i badekaret til dattera mi, og da er jeg vel... 50-100cm unna for å få det lyset jeg liker og da får lyset bouncet rundt i dusjkabinettet slik at det ikke blir så innmari mye skygger.

Får heller ta denne regelen seriøst ute :!:

 

Takk for alle svarene :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...