Gå til innhold

[Løst] Spm ang. kosthold, spising, trening og høy forbrenning.


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har lyst å begynne å trene, og iallefall få et sunnere kosthold. Jeg har høy forbrenning og stor magesekk så jeg kan spise mye av gangen før jeg blir mett. Jeg spiser vær 2 time for å ikke bli dårlig eller få lavt blodsukker (jeg har ikke diabetes, men står i fare for å få både type 1 og 2 pga det ligger i familien osv.. )

 

En vanlig dag for meg er:

Frokost: 0-2 brødskive (eller bare noe raskt i munnen.

Mellomlunch klokka 10.00: 1-2 brødskiver (kanskje frukt i tillegg)

Lunch 12.00: 2-4 brødskiver (kanskje frukt i tillegg)

Mellomlunch 14.00: 2 brødskiver / knekkebrød (kanskje frukt i tillegg)

En gang før 16.00: to knekkebrød eller en brødskive (med kanskje frukt)

Middag en gang mellom 16.00-17.00: er middagen senere spiser jeg som regel noe mellom 16.00-17.00.

Spiser et eller annet mellom 19.00 - 20.00.

Så spiser jeg enten brødskrive, knekkebrød, frukt eller det jeg finner mellom 22.00-23.00. Hvis jeg er lengre oppe enn 02.00 spiser jeg ikke før jeg våkner igjen etter jeg har sove.

 

Jeg drikker for det meste 2-4 små flasker med vann og hjemme kan det hende jeg tar meg et glass brus.

 

I helgene er det bare middag som måltid, ellers går jeg bare å små spiser på alt som er å fine. Hvis jeg finner usunt hjemme i hverdagen eller er alene hjemme spiser jeg usunt, får jeg penger for å dra å handle mat fordi foreldrene mine ikke er hjemme kjøper jeg masse usunt. Er jeg hos typen og drar på butikken blir det ofte frukt som blir kjøpt.

 

Middagene spiser jeg mye. Jeg kan eks. dra på Orion (en pizzaresturant) og spise en helt stor pizza alene. Jeg kan lage en middag til 3 personer og spise 2 av de porsjonene helt alene. Griller vi pølse har jeg nylig funnet ut at jeg spiser 7 pølse med brød og da er jeg sånn høvelig mett.

 

Da jeg gikk på ungdomskolen spiste jeg ingenting, bare middag om jeg måtte. Jeg veide da 45 kg og var 157cm høy. Da jeg begynte å spise igjen spiste jeg 8 brødskiver på skolen til lunch. Nå er jeg ca 165cm høy og ligger på 58 kg. Jeg klarer ikke å legge på meg mer uansett hvor mye jeg spiser pga forbrenningen. (som egentlig er litt positivt.)

 

Jeg skal kanskje flytte sammen med kjæresten om ikke så lenge, men ønsker å få en sunnere kosthold enn det jeg har. Men siden jeg spiser så mye har jeg stor magesekk og lurer på om den forsvinner litt hvis jeg trener magen elr noe slikt?

Så lurer jeg også på hvordan jeg kan få et sunnere og bedre kosthold når jeg har så stor matlyst og høy forbrenning?

Bør jeg rett og slett ta kontakt med legen siden jeg har så høy forbrenning?

Og hvordan utvikler forbrenningen seg når man begynner å trene?

 

NB: Den eneste treningen jeg har i året er gym på skolen, turgåing 1-2 timer ca 2 ganger i uka. Snowboard om vinteren og kanskje zumba innimellom når jeg føler for det. (Derfor kunne jeg ha trengt noen tips på trening også.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, altså jeg ønsket bare et bedre kost, slik at utgiftene ikke blir så mye og at jeg kan ballangsere mellom kosthold og trening får å eventuelt droppe små spisingen i helgene. I tillegg var jeg nyskjerrig på om noen viste noe om hva som ville skje med magesekken osv osv.. les spm helst nederst :)

Lenke til kommentar

Om du har noe særlig høyere forbrenning enn hva som er normalt for en gutt i din alder, er du i så fall syk. Du tror kanskje du spiser mye, men totalt sett spiser du ikke nok. Energi inn - energi ut = vektendring. For å LEVE trenger du 1550 kalorier per dag. Det er over 15 knekkebrød med ost hver dag.

 

Denne artikkelen er ålreit å henvise til.

Endret av Fredrik
Lenke til kommentar

1. Du spiser ikke mye.

2. Du har ikke høy forbrenning.

3. Du har ikke stor magesekk.

 

Sånn, da har vi fått unna de verste faktafeilene i denne tråden.

 

Har du vurdert å prøve spise noe annet enn bare brødskiver? Du har ikke akkurat det man kaller et balansert kosthold. Spis mer variert og gjerne med en litt større andel proteiner enn det du gjør nå.

 

Når det gjelder magesekken så vil ikke den forsvinne ved trening, heldigvis. Du trenger magesekken for å fordøye maten du putter i deg. Men hvis målet er å fjerne fettet i magereginonen så vil trening og et balansert kosthold være veien og gå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...