Gå til innhold

Har du noen reisetips?


Anbefalte innlegg

Jeg og sussebassen skal denne sommeren på vår første felles utenlandstur, men vi blir ikke enige om hvor vi skal dra. Derfor, kjære forummedlem, kom med dine tips.

 

Jeg liker: varme, ikke turistfeller, men helst et sted hvor man gjør seg enkelt forstått og kulturforskjellene ikke er for store. Ikke fyll og fanteri, men gjerne kultur, historie, og mye å se og gjøre.

 

Han liker: varme, strender, avslapning, folk.

 

Litt vanskelig å kombinere? Ja, det er derfor vi ikke blir enige.

 

Vet du om et sted som kan passe for oss?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt vanskelig å kombinere? Ja, det er derfor vi ikke blir enige.

 

Vet du om et sted som kan passe for oss?

 

Jordan.

 

Kultur i form av Wadi Rum og Petra.

 

Bading og avslapping i Aqaba.

 

 

Det spørs om dere tør å dra til et land i midtøsten nå, men det har vel ikke vært noen opptøyer i Jordan og det er regnet som mer stabilt enn de fleste landene der nede.

 

Hit it.

Lenke til kommentar

Aqaba anbefales og jeg ville ikke vært redd for å reise dit pga. uroligheter. Problemet med Aqaba er at det er altfor varmt der på sommeren, ta det heller senhøstes.

 

Hawaii er bra, men det er lite av (fin)kultur der og det er et stykke unna.

 

Barcelona er en bra kombinasjon, men jeg er ikke så sikker på hvor tilgjengelig strandområdene er der. Det blir vel lett til en ren byferie.

 

Jeg vil slå et slag for Juan les Pins som er vokst sammen med Antibes på den franske rivieraen, men dere må komme dere dit selv. Enten med fly tur/retur nice eller først en tur til Paris, TGV til Juan les Pins og fly tilbake fra Nice. Med tog drar dere raskt derifra til andre severdigheter langs kysten. Det burde ikke være noe problem med språk der, var engang der sammen med en fransk dama og hun ble sur fordi de så mange svarte henne på engelsk når hun spurte på fransk.

 

Om dere er litt engstelig for å klare dere på egen hånd og trenger reiseledere som passer på dere så kan dere reise til ett litt mindre sted på Rhodos eller Kreta. De øyene er store og har mye gammel kultur. Dere kan både finne fullt party, roligere steder og mye "historisk stein".

Lenke til kommentar

Istanbul har mye historie og kultur, super mat, bra uteliv, strender (Florya og Ataköy ved Marmarahavet, Sile og Agva i Svartehavet). Gode shoppingmulogheter, vestlig atmosfære blandet med tyrkisk. Dere bor billigst i Sultanahmet, men best i Beyoglu /Taksim

 

Ungarn er også en mulighet, Balatonsjøen er et populær sted å bade om sommeren, ogBudapest er visst en fin by

 

Beklager ræva skriving, er på telefonen.

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale Kroatia, Hvar. Er en øy utenfor Split.

Det er varmt, men ikke for varmt, ikke den største kulturforskjellen, nyyydelig hav og maten er som den pleier i syden i Europa (min mening i alle fall) helt okei.

 

Personlig så haaaater jeg turistfeller med neonlys og innkastere, så reiseselskapet sendte oss til Hvar og jeg elsket det. Derfor tenker jeg at jeg har lyst å dra til Brac i år :)

 

Det er også en god del historie i området, hvis man f.eks. drar til Dubrovnik som skal være en veldig fin by.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...