Reg2000 Skrevet 18. mai 2011 Del Skrevet 18. mai 2011 (endret) Økologisk mat er lite effektivt, krever større plass og er dyrere å lage. Med ikke økologisk mat gjærne "genmodifisert" og riktiggjødslet og skadedyrbehandlet blir det mye mer og dermed også mye bilgere mat. Og da er det flere av de som i dag sulter i hel som ikke trenger å dø lengere. Det er et faktum at matvareprisene i værden på veldig kort tid har blitt mer enn dobblet. Tror du dette er tillfeldig? Sammtidig som økologisk mat og biodrivstoff er blitt populært.... Det er totalt irrelevant spesielt sålenge det er massevis med ledig jordbruksareale som ingen bruker. Økologiske produkter er fortsatt kun et nisjeprodukt for de som har råd i de fleste tilfeller. Fortsatt er økologisk langt mer effektivt jordbruk enn f.eks produksjon av kjøtt som gjøres i langt større skala enn økologisk jordbruk. (dette nevner du selvsagt ikke med ett ord). Du er på villspor hvis du tror fjerning av økologisk landbruk vil gjøre noe for de fattige i verden. Nå er vel faktisk økologisk mat mer energikrevende totalt sett. Det er det ikke. Det finnes sikkert litt forskjellige beregninger avhengig av hva man tar med, men generelt regnes økologisk landbruk som mindre energikrevende. Dette vil også variere i forhold til land og hva man produserer. Endret 18. mai 2011 av Reg2000 Lenke til kommentar
cFc Skrevet 18. mai 2011 Del Skrevet 18. mai 2011 Økologisk mat er lite effektivt, krever større plass og er dyrere å lage. Med ikke økologisk mat gjærne "genmodifisert" og riktiggjødslet og skadedyrbehandlet blir det mye mer og dermed også mye bilgere mat. Og da er det flere av de som i dag sulter i hel som ikke trenger å dø lengere. Det er et faktum at matvareprisene i værden på veldig kort tid har blitt mer enn dobblet. Tror du dette er tillfeldig? Sammtidig som økologisk mat og biodrivstoff er blitt populært.... Det er totalt irrelevant spesielt sålenge det er massevis med ledig jordbruksareale som ingen bruker. Økologiske produkter er fortsatt kun et nisjeprodukt for de som har råd i de fleste tilfeller. Fortsatt er økologisk langt mer effektivt jordbruk enn f.eks produksjon av kjøtt som gjøres i langt større skala enn økologisk jordbruk. (dette nevner du selvsagt ikke med ett ord). Du er på villspor hvis du tror fjerning av økologisk landbruk vil gjøre noe for de fattige i verden. Nå er vel faktisk økologisk mat mer energikrevende totalt sett. Det er det ikke. Det finnes sikkert litt foreskjellige beregninger avhengig av hva man tar med, men generelt regnes økologisk landbruk som mindre energikrevende. Dette vil også variere i forhold til land og hva man produserer. Kilde på at det er mye ubrukte jordsbruksarealer? Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet 18. mai 2011 Del Skrevet 18. mai 2011 (endret) Kilde på at det er mye ubrukte jordsbruksarealer? http://news.stanford.edu/news/2008/july9/biofuel-070908.html Between 1- and 1.2-billion acres of abandoned agricultural land is lying fallow, according to the researchers. I tillegg er det mye areal som brukes svært ineffektivt (afrika). Endret 18. mai 2011 av Reg2000 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå