Gå til innhold

Jeg utfordrer dere!


Anbefalte innlegg

{Jeg henviser deg til posten om Gud's eksistens, hvor beskrivelsen bruker kristendommen som et eksempel, disse opplysningene er felles for de fleste religionene i verden.}

 

{IllVit's tabloide overflate er til for at de som ikke helt har nådd det intellektuelle nivået som visse andre har oppnådd, skal forstå hvordan det står til med Gud's eksistens i forhold til Vitenskapens universielle forklaringer. Og husk; ingen spørsmål er for dumme. :)}

 

Du forstod ikke ironien min, gjorde du?

 

For det første kan du ikke sette Buddhismen på lik linje med resten av verdensrelgionene da denne skiller seg ganske kraftig ut, som alltvitende burde du vite dette. Så å henvise meg til et tidligere innlegg der du gjør rede for Guds eksistens som svar på et spørsmål jeg ikke stilte virker jo litt rart.

 

 

Ok, dette kan bli ett langt innlegg.. Men, here goes:

 

 

Buddisme er faktisk forfriskende annerledes(vekk fra hva jeg vil kalle de konservative religionene), fordi du ikke er dominert av en altvitende, allmektig og dømmende makt. Det er absolutt ikke forventet at du skal tro blindt på det du leser/studerer om/av Buddisme. Buddha spurte ofte folk om å gå ut selv, og finne ut om det Buddha tenkte var riktig. Buddha var ikke en Gud, men en historisk person, en opplyst lærer, den ultimate veilederen. Han trodde, som dagens sosiologer og psykologer, at idèen om Gud(er) sprang ut ifra frykt. "Grepet av frykt drar mennesket til hellige fjell, hellige huler, hellige trær og skrin," er Buddhas egne ord. Selv den dag i dag har folk en tendens til å bli mer religiøse i løpet av en krise.

 

Hvis en Buddhist gjør en feil, er det ingen Gud han kan spørre om tilgivelse, for så of fortsette med livet sitt som vanlig. Han må lære å stå på sine egne ben, og vil betale for feilen i enten hans nåværende liv, eller det neste. Dene fakta gjør det kanskje lettere for deg å forstå, hvorfor sannsynligvis uskyldige mennesker blir truffet av tragedier i livet sitt uten noen åpenbar grunn. Det forklarer også hvorfor to søsken, oppdratt på nøyaktig samme måte, blir to helt forskjellige karakterer. Det har alt røtter i den fjerne fortid og gjenfødelses-bevisstheten.

 

Buddha Skiftet oppmerksomheten fra himmelen til hjertet. Basert på sine egne opplevelser, forsto han at alle som en av oss har kapasitet til å rense sinnet, utvilke evig kjærlighet og medfølelse og perfekt forståelse, og å gjennom meditasjon finne løsninger til alle problemene våre.

 

 

For over 2500 år siden forklarte Buddha også opprinnelsen av universet, uten hjelp av overnaturlig kraft, en forklaring som er veldig lik dagens vitenskapelige teori(Big Bang)(Tro det eller ei!!). Det er slik Buddhismen er. Ingen tvinger ferdiglagde idèer på deg, og alle andre religioner er tolerert. Vedå vise respekt for en annen persons religion, demonstrerer Buddhisten sin tro/tillit til styrken i sin egen religion. Gjennom tidene er Buddhismen en av de få religionene som aldri har hatt noen religiøs krig. "Gjør en slutt på ondskap, oppfyll alt det gode, og rens sinnet". Det er et 2500 år gammelt råd fra Buddha, og er ennå så uendelig tidløst og universielt, at alle kan dra fordel av det, uansett om du er Kristen, Muslim, Hindu, Taoist eller Buddhist.

Skiltet mitt viser ikke veien noen plass. På mitt skilt står det "Følg nesen din, jeg kan peke ut hvilken retning den skal begynne med, men hvis den svinger, så følg etter."

 

Denne posten ble heldigvis ikke så lang som jeg hadde fryktet. :wink:

 

Er du fremdeles villedet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg ser det har blitt en del spørsmål du må svare på, O allvitende, og her har du enda et:

 

Hva mente egentlig Kubrick med den siste delen av 2001: En Romodyssè?  

Er det Einsteins relativitetsteori i ytterste konsekvens? Er det en kulminasjon av Kubricks gale innfall? Er det bare sludder og pølsevev?

 

Jeg bare spør..

 

 

Vel. det er noe tilfeldig ved hvordan ve er akkurat nå. Når vi ser på et menneske, ser vi resultatet av talløse evolusjonære avgjørelser. Men "The Star child" er universielt -for hele jorda- fordi det forstår vilkårligheten og er ikke lurt av den. Monolitten symboliserer at et viktig skritt er i ferd medå bli tatt. Det er noe som kanskje har lugget i kortene siden apestadiet - og mye, mye tidligere enn det. Vår helt er annerledes fra de andre utforskerne fordi han er villig til å gi opp livet sitt for monolittens mysterie. De 3 eller 4(?) aldrings stadiene symboliserer hans voksende visdom og forståelse av dette mysteriet. Legg merke til hvordan livet hans blir enklerem roligere, mindre avledet. Og hele tiden bor han i ett sted passende for en konge - den mektigste av alle mennesker - og det er alt det betyr.

...Helt til han er klar til å ta det endelige skrittet, og blir mer enn ett menneske -"sønn av menneskeheten", ett nytt evolusjonært produkt, hvis du vil.

 

Personlig synes jeg dette er en utrolig bra film.

Visste du at like etter at Charlie Chaplin hadde sett denne filmen; så brast han i tårer?

Lenke til kommentar
Isolert sett gode grunner. Du vinner igjen. Men jeg er selv klart for EU-medlemskap. Ny utfordring (dette er gøy  :p  ):

 

Hvilket Emperor-album er i dine øyne/ører det beste? Hvorfor? Og hvilken sang synes du er best?

 

Det er selvfølgelig unødvendig å si at Emperor er Norges black metal-band nr. 1 (selv om de har splittet opp) og en av landets største eksportartikler. Dette vet du selvfølgelig allerede! noel.gif

 

Beste plata er vel Anthems To The Welkings At Dust.. -Eller kanskje The Nightside Eclipse? ;) (Decisions, decisions..)

 

Beste sangen er vel Inno A Satana eller With Strength I Burn. Begge gir meg gåsehud. :)

Lenke til kommentar

Bra svar gir du!

 

Og da er det vel på tide å parkere deg, målbinde ditt intellekt.

I mangel av energi til å gå løs på store, eksistensielle spørsmål stiller jeg derfor dette simple spørsmålet:

 

Har du adresser til noen gode DC-hublister med masse piratvarer, og kan du i så fall legge de ut i klartekst i denne tråden?

 

:)

Lenke til kommentar
Er du fremdeles villedet?

 

Vel, nå var det vel heller du som var villedet. Men det gjør ingenting, ved å utrykke meg som han mannen av lav kaste fra La Mancha kan dette skje med de beste.... :wink:

(nå kan du fortelle resten av folket her inne hva i all verden jeg mener med det skrevet over, altså hvem jeg utrykkte meg som)

Lenke til kommentar
Vel, nå var det vel heller du som var villedet. Men det gjør ingenting, ved å utrykke meg som han mannen av lav kaste fra La Mancha kan dette skje med de beste....  :wink:  

(nå kan du fortelle resten av folket her inne hva i all verden jeg mener med det skrevet over, altså hvem jeg utrykkte meg som)

 

Ett navn hoppa fram med en gang: Don Quixote

Har akkurat stått opp før min tilegna sovetid var over, for å se på starten av ett seilbåt-race, så jeg er ennå ikke i form til å finne ut om innskytelsen min var korrekt, men jeg tror den var det :wink:

Lenke til kommentar
Ett navn hoppa fram med en gang: Don Quixote

Har akkurat stått opp før min tilegna sovetid var over, for å se på starten av ett seilbåt-race, så jeg er ennå ikke i form til å finne ut om innskytelsen min var korrekt  :wink:

 

Dette har jo sin naturlige forklaring av at bare de største og mest kommerse utenlandske artistene blir anmeldt og deres materiale er heller dårlig.(du har jo untak: Tomahawk 6 i dagbladet, Blood Brothers osv) Mens når det gjelder norske artister så blir det meste lovende anmeldt, også de sære og spesielle artistene. Derfor får disse generelt bedre anmeldelser en de mer komersielle utenlandske artistene.

Lenke til kommentar

 

Beste plata er vel Anthems To The Welkings At Dust.. -Eller kanskje The Nightside Eclipse? ;)  (Decisions, decisions..)

 

Beste sangen er vel Inno A Satana eller With Strength I Burn. Begge gir meg gåsehud. :)

 

En del skrivefeil snek seg inn i ditt innlegg ;) Men jeg er enig, Anthems To The Welkin At Dusk og In The Nightside Eclipse er helt klart de beste (umulig å velge mellom de to, egentlig!). Bra sangvalg hadde du også. Allikevel mistenker jeg deg for å ha smugtittet på Emperors hjemmeside/forum og gjettet vilt :p

Lenke til kommentar

 

Beste plata er vel Anthems To The Welkings At Dust.. -Eller kanskje The Nightside Eclipse? ;)  (Decisions, decisions..)

 

Beste sangen er vel Inno A Satana eller With Strength I Burn. Begge gir meg gåsehud. :)

 

En del skrivefeil snek seg inn i ditt innlegg ;) Men jeg er enig, Anthems To The Welkin At Dusk og In The Nightside Eclipse er helt klart de beste (umulig å velge mellom de to, egentlig!). Bra sangvalg hadde du også. Allikevel mistenker jeg deg for å ha smugtittet på Emperors hjemmeside/forum og gjettet vilt :p

 

Da hadde jeg vel bare klippa ut en anmeldelse eller noe sånt? :wink:

Emperor er jo faktisk ett av de få black-metal banda som skiller seg ut med sin egen spesielle "sound".. Er ikke helt det samme som de standart black metal banda som det til tider florerer av :woot:

Lenke til kommentar

JEg inrømmer gladlig at Emperor er et av de bedre black metal banda men som de fleste andre band driter de seg når de skal gjøre intervjuer. Da finner ve ut at de er noen sjenerte femigutter med langt hår og liten tiss. Det er jo drit kjedelig å høre et intervju dem, det er som å høre ari behn. Noen som er barske på plate må være det på ordentlig óg. Godt eksempel er mike patton(Faith no more mfl) i et intervju sier han ting på barske måter.

 

"Insted of using a lot of money on videos, we use the money to pay bands big fat royalty cheques, and get hookers and steaks."

 

Mens han bruker penger på biff og knull bruker emperor pengene på hårfarge og neglelakk.

Tjukke rappere ville kalt black metal folket for studiogangstas(leste dagbla på lørdag)

Men på en annen side beholder de sitt skumle image på ordentlig, femigutter er skumle som f*** (her skulle det stå f-ordet men det ble til kjøss og femigutter er ikke skumle som kjøss, de er skumle som gamle folk i bar overkropp.)

 

P.s JEG KAN IKKE SKRIVE!

Lenke til kommentar
Prometheus er bra den, bevares, men langt i fra den beste. Synes faktisk det er det svakeste Emperor-albumet! (Regner ikke med Wrath Of The Tyrant). Har du forresten navnet ditt fra Enslaved-skiva med samme navn, Blodhemn?

 

Ja, jeg har faktisk det. Mer eller mindre. Men er ikke så overvettes begeistra for bandet, liker bare navnene de deler ut ;)

 

Musikalskt sett er Prometheus den beste i mine ører, den er ikke like "kjedelig" som de andre platene og det er tatt i bruk litt spesielle lyder her og der som appelerer veldig for meg. Bare det "vikinghornet" på "In the Wordless Chamber" er nok til å gi meg gåsehud.

Og si det er den svakeste plata til Emperor er jo latterlig, selv om det er en personlig mening ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...