Gå til innhold

Hvorfor er bruk av kjøttdeig så uglesett blant kokker.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Konseptet kjøttdeig er det ingenting galt med, men skal jeg bruke det på jobb, skal jeg helst kverne den selv slik at jeg vet nøyaktig hva som går i deigen. Fortrinnsvis kjøtt og fett (kjøttdeig uten fett er triste greier). Problemet er bindevevet som kvernes inn for å spe deigen.

 

Det er mange kokker som fint bruker kjøttdeig når de lager sine egne pølser, burgere og tilsvarende, men det er ikke akkurat det fineste produktet å jobbe med. Folk er veldig på indrefilet, ytrefilet og entrecôte av "okse", laks og steinbit, og resten av stykningsdeler og dyr kan bare dra til helvete.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå spiser jeg stort sett kun kyllingkjøttdeig og karbonadedeig men det er enkel og rask mat som er nesten umulig å feile på, samt at det er mye billigere enn det meste annet kjøtt som finnes på markedet. Så selv om det raskt mat kan man jo lage bra mat ut av det.

Lenke til kommentar

70% av kaloriene kommer ifra fett. Noe de har skrapt av fra flere produksjoner, malt opp og selger til gjerrige normenn.

Jeg spiser det ikke.

Nå avhenger dette veldig av kjøttdeigen, i butikkene her kan jeg velge mellom forskjellige typer av kvernet kjøtt, der du kan velge etter fettprosent i steg på 5%, der laveste er 5%.

5%, 10%, 15%, 20%, 25% fett vet jeg finns, 30, 40, og 50% finnes også. De fineste er naturligvis dyrere også, men inneholder i stort sett kun kjøtt, ikke renner det noe nevnbart med vann ut fra dem, og det smaker enormt godt. Stor forskjell fra 35% fett "kjøttdeigen" som er ren søppel.

Lenke til kommentar

Hva snakker du om? Jeg sa at kjøtt uten fett smaker som kjøtt. Og at kjøttdeig med lite fett og mye kjøtt smaker bedre.

Det er da alvorlig talt ikke mitt problem hva folk bruker kjøttet sitt til. Bruk det til dyrefor for alt jeg bryr meg.

Lenke til kommentar

Hvor har jeg nevnt ernæring? Snakker du med noen andre enn meg her, som sier ting jeg ikke kan se?

 

Kjøttdeig med mer enn 35% fett smaker forferdelig.

Kjøttdeig med 5% fett smaker fortreffelig.

 

Jeg har til gode å møte noen som har sammenlignet dem side ved side og vært uenig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...