operg Skrevet 4. mai 2011 Del Skrevet 4. mai 2011 Jeg hadde planer om å lage den kanadiske retten poutine, men en viktig ingrediens i oppskriften er såkalte "cheese curds". Jeg kunne selvsagt erstatte den ingrediensen med vanlig ost, men det blir ikke det samme. Er det noen som vet om/hvor jeg kan få tak i "cheese curds" i Norge? (Har det et norsk navn?) Jeg bor i Trondheim, så det bør helst være mulig å få tak i et annet sted enn én spesiell innvandrerbutikk i Oslo eller lignende. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 4. mai 2011 Del Skrevet 4. mai 2011 (endret) Et kjapt google-søk ga meg oppskriften på å lage det selv. Det ser ut som om du trenger upasteurisert melk, så du må skaffe deg en ku.. Eller spørre pent på en gård, men det er jo kjedeligere.. Endret 4. mai 2011 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
vidarkri Skrevet 4. mai 2011 Del Skrevet 4. mai 2011 Etter det jeg vet så er dette en utpreget ferskvare som bør spises innen få timer etter at de er lagd, det er antagelig derfor de er vanskelige å få tak i da holdbarheten sikkert er et stort problem. Det er vel også et slags bi-produkt av osteproduksjon?? Så muligens er det størst sjanse å finne det hos mindre lokale osteprodusenter. Lenke til kommentar
operg Skrevet 4. mai 2011 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2011 Hmm, takk for svar. Får vel heller prøve å lage noe lignende med vanlig ost, og hvis jeg skulle få veldig lyst på ekte poutine en gang får jeg heller prøve å lage selv/ta turen til Canada. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 5. mai 2011 Del Skrevet 5. mai 2011 den retten der så spesiell ut, brun saus, pommes og cheese curds.. men der fikk jeg en åpenbaring også.. bare må prøves, nesten så jeg lurer på om dette hadde gjort seg på bar/cafe i norge.. cheese curds blir kanskje litt vanskelig å finne, iallefall den "rette" sorten.. Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 10. mai 2011 Del Skrevet 10. mai 2011 Det er viktig med råferske cheese curds i poutine. De skal knirke i munnen når man tygger dem. Da skal de helst ikke være mer enn fem seks timer gamle. Det er mulig at det går å avtale med et lokalt ysteri, hvis man er heldig nok til å bo i nærheten. Jeg er interessert i å finne en god cheese-curd erstatning, så si fra hvis dere har noen idéer. Her er min tolkning av på liksom-poutine --> https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1082968&view=findpost&p=16504804 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå