Gå til innhold

Finnes det studie som rettes mot fornybare energikilder?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan ønsker du å jobbe med fornybare energikilder? Hvis du vil jobbe med utvikling av fornybare energikilder på praktisk eller teoretisk nivå, må du nok bli ingeniør eller forsker. NTNU har et sivilingeniørprogram som heter Energi og miljø som handler om energiproduksjon, energilevering, osv. Tross navnet er det ikke særlig mange obligatoriske fag som har med "miljø" å gjøre, men du kan velge å rette deg inn mot produksjon av fornybar energi.

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale deg å se på UMB. Jeg er veldig fornøyd, og går indøk energi her nede. Det er gode forelesere i de fleste fag, et bra fagmiljø og ikke minst en fantastisk sosialt miljø! UMB vokser ekstremt mye i disse dager, så det vil bli en spennende tid framover.

Lenke til kommentar

Jeg sliter litt med forskjellen mellom studiene på NTNU og på UMB. Kan man si (i grove trekk selvfølgelig) at NTNU er for dem som vil drive med fornybar energi (utbygging, forbedring, forskning osv.) mens UMB er for dem som vil lære hva det er, for så å kunne ta en rådgiverjobb der de egentlig ikke jobber "praktisk" med fornybar energi?

 

(Lurer også litt på å studere dette)

Lenke til kommentar

Det er ekstremt vanlig for NTNU-studenter å gå inn i konsulentjobber, så jeg vil ikke tro at NTNU-studenter har noen mindre sjanse for å kunne få en "rådgiverjobb" enn UMB-studenter, selv om Energi og miljø på NTNU er mer teknisk rettet enn studiet på UMB. For å være ærlig tror jeg NTNU-studenter har bedre jobbmuligheter generelt enn UMB-studenter.

Lenke til kommentar

Gikk inn på ntnu.no sine sider og sjekket emneoppbygningen til energi og miljø. Og ærlig talt. Det har ingenting med fornybar energi å gjøre. Miljøyfysikk på umb har litt med fornybar energi å gjøre, så vidt jeg kunne se hadde de 30 poeng om fornybar energi. Men altså det er et ganske tungt studium, så med mindre du liker matte og fysikk skikkelig godt vil jeg ikke anbefale å søke til miljøfysikk og fornybar energi.

 

Jeg ville vurdert fornybar energi, på Institutt for Naturforvaltning. Sjekk opp emnestrukturen, les emnebeskrivelsene, se om de interesserer deg.

Lenke til kommentar

Det sier seg selv at ønsker man å jobbe med fornybar energi, må man først studere energi og energiproduksjon i all generalitet. Når man kan velge fag senere i studiet, velger man da fag som handler om fornybar energi og relaterte emner.

Lenke til kommentar

..... Er du seriøs? Har du lest emnestrukturen til studiumet?

 

På alle studieretningene er det ikke et eneste relevant kurs. Herregud, du vil vel at du skal ha relevante kurs inn i graden din ... Det er egentlig nesten bare kurs som handler om strøm. Det er ikke uten grunn at Energi og miljø het sterkstrømlinja før.

 

Selvfølgelig kan du velge kurs som handler om fornybar energi som de valgfrie emnene, men da hadde du ikke trengt å gått energi og miljø, da kunne du like gjerne gått lektor eller whatever. Pluss at du får mange emner du strengt tatt ikke trenger.

 

Seriøst, les i det minste emnestrukturen før du kommer med svar.

Lenke til kommentar

På alle studieretningene er det ikke et eneste relevant kurs. Herregud, du vil vel at du skal ha relevante kurs inn i graden din ... Det er egentlig nesten bare kurs som handler om strøm. Det er ikke uten grunn at Energi og miljø het sterkstrømlinja før.

 

Produksjon av fornybar energi handler jo nesten utelukkende om produksjon av sterkstrøm. :dontgetit: Selvsagt er fag som handler om strøm relevante. Det er jo akkurat det jeg sier; at man må ha det grunnlaget for å kunne utvikle nye, fornybare måter å produsere strøm på.

Lenke til kommentar

At det handler om produksjon om sterkstrøm er vel ingen som betviler, noen av fagene har kanskje litt relevanse, men i det store og det hele er det ikke relevant. Hvis jeg var interessert i fornybar energi ville jeg valgt et studium der fornybar energi går obligatorisk inn i graden. Stor sannsynlighet at de studiene som faktisk handler om fornybar energi har de relevant grunnleggende fagene, til forskjell fra energi og miljø som egentlig handler om sterkstrøm.

 

At energi og miljø er kraftig preget av å handle om energi i form av sterk strøm er ingen hemmelighet. Eneste grunnen til at de heter energi og miljø er for å lokke til seg studenter ( spesielt av den kvinnelige typen).

 

Hva som er grunnlaget for å kunne utvikle nye fornybare energikilder tror jeg ikke du har noen fasit på.

Endret av Kubjelle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...