Gå til innhold

Er jakt greit?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@ vidarkri

 

Kom med noen eksempler.

 

Jeg stiller for det meste spørsmål og svarer på innlegg, jeg ser ikke noe galt jeg har gjort.

Du prøver å trashe tråder i jaktseksjonen, ikke bare denne men andre tråder også fordi du ikke liker jakt.

 

Det er helt greit for meg at du ikke liker jakt/slakt/fangst men når du poster slik du gjør så fremstår det som provoserende og ødeleggende i forhold til de orginale trådenes emne/intensjoner.

Alle innleggene i denne tråden ble flyttet pga at de ikke hadde noe i orginaltråden å gjøre nettopp av denne årsak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@ Flimznes

 

Da kan du du vel legge tilbake innlegget jeg kommenterte (mitt første post her) og endre navn til

"Er jakt greit?" feks.

Innlegget du kommenterte var on-topic, ditt innlegg var ikke, originalinnlegget står og ditt blir flyttet. Trådtittel endrer du lettest selv ved å trykke på rediger knappen i førsteposten. Men jeg skifter det for deg nå. Om du synes at innlegget du kommenterte er off-topic og burde være i denne tråden, eller at ditt innlegg var on-topic og burde være i den andre tråden så rapporterer du innlegget så tar jeg den diskusjonen internt i rapportsenteret.

Lenke til kommentar

Jeg spiser ikke kjøtt eller fisk.

Da synes jeg synd i deg om du noen ganger blir strandet i vinterfjellet selv om du har hagle eller rifle med deg...

 

Om du da ikke syns jakt er greit er det kanskje like greit at vi mister deg fra samfunnet, selvoppholdelsesdrift er fundamentalt for produktive mennesker!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@ Flimznes

 

Ja takk, vil gjerne ha det innlegget jeg kommenterte tilbake som post nr. 1 ;)

Den er ikke off-topic i sin tråd.

 

Originaltråden var en tråd der man etter en suksessfull jakt kunne dele bilder av det.

 

Ditt innlegg, og diskusjonen den startet, var utenfor topic. Det du derimot kan gjøre er å inkludere et sitat fra den andre tråden inn i denne tråden, jeg sender deg et forslag på hvordan et slikt innlegg ville sett ut på PM. Bare trykk på redigerknappen i førsteposten her og lim inn det fra PM'et.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@ vidarkri

 

Tråden dreide seg om stoltheten rundt det å jakte, så vidt jeg fårstod. Jeg stilte et spørsmål rundt dette temaet.

 

Jeg prøver ikke å "trashe" noe som helst. Dersom du mener det, kom gjerne med eksempler :)

Hvis du ikke prøver å trashe noe så bør du lære deg å formulere deg bedre da innlegget ditt klart hadde kritiske intensjoner overfor karen som postet bilde av 2 felte hjorter og tydelig var stolt av dette.

 

Jeg og andre fulgte opp med innlegg om hvorfor vi jakter, men etter det jeg kan skjønne så har du ikke lest et eneste av dem da du fortsetter å repetere samme uforståenhet til emnet.

 

Kveruler så mye du vil, jeg har forklart etter beste evne og føler ikke noe sterkt behov for å repetere meg selv mer enn det jeg har gjort. Les innleggene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@ Hunterz

 

Det er omvendt.

 

Ale opp dyr til mat krever enorme mengder jord, mat, energi og vann.

 

Ifølge FN, å avle dyr til mat (inkludert land som brukes til beite og jord brukes til å dyrke fôr avlinger) bruker nå 30 prosent av jordens landmasse.

 

Husdyrbeite er grunn nr 1. til at plantearter i USA blitt truet og utryddet, og det fører til jorderosjon og eventuell forørkning som gjengir engang-fruktbar jord ufruktbar.

 

Å ale opp dyr til mat er grovt ineffektivt, fordi mens dyrene spiser store mengder korn, soyabønner, havre og mais, de bare produserer forholdsvis små mengder kjøtt, melkeprodukter eller egg i retur. Mer enn 70 prosent av korn som dyrkes i USA fôres til produksjonsdyr.

 

;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enten vil dyrene dø av underernæring, ellers så vil avlingene bli ødelagte og de fattigste dø av underernæring, eller hva?

Populasjonseksplosjoner hos visse arter vil vel dessuten kunne føre til mye sykdom?

 

Da er det vel bedre at vi forvalter bestandene og bruker overskuddet som næringsressurser?

Lenke til kommentar

@ Hunterz

 

Populasjonseksplosjoner er vel egentlig bare et problem hos en art; Homo Sapiens Sapiens.

 

Hvis vi tar naturen i Norge bør vi skaffe mer data, etter min mening, før vi bestemmer oss for at det vi gjør i dag er det beste alternativet.

 

Jeg har forslag.

Lenke til kommentar

@ Hunterz

 

Jeg tror ikke jakt er det beste alternativet.

 

Vi mennesker bør la dyr få være i fred så mye som mulig. Men feks. dersom vi vet at det ligger en rev et sted og lider bør vi gjøre det vi kan for å hjelpe.

 

«Hvis man ikke driver forvaltning så vil noen arter dø ut.» Kan du forklare litt nærmere?

Lenke til kommentar

MrBadger - Kan ikke du svare på punktene mine?

 

"Vi mennesker bør la dyr få være i fred så mye som mulig. Men feks. dersom vi vet at det ligger en rev et sted og lider bør vi gjøre det vi kan for å hjelpe."

 

Ved regulering av bestander vil man kanskje SLIPPE å ha et sånt problem fra før av? Det er snakk om å ta hånd av problemene før det er er et problem. Hvordan skal man ellers hindre skabb, hjortelus, sult og andre sykdommer? Klappe dyrene, ønske dem lykke til og si vi er glad i dem?

 

Og angående "«Hvis man ikke driver forvaltning så vil noen arter dø ut.» Kan du forklare litt nærmere?"

 

Nå skal ikke jeg legge ord i munn - men min mening angående dette er som sagt at sykdommer vil kunne klare å ta knekken på arter. Jeg viser til reveskabben igjen; hvorfor la unødvendig mange dyr dø dersom man kan ordne det med å ta skuddpremie på rever med skabb? Min fjerner dermed de de individene som har sykdommen og dermed hindre videre smitte.

 

Og overpopulasjon vil gå hardt utover andre arter. Se for deg en overpopulasjon av elg i hjorteområdene som spiser opp all maten, og utkonkurrerer hjorten. Dette kan virke som et usannsynlig scenario, men teorien stemmer.

Endret av Quote
  • Liker 2
Lenke til kommentar

@ Quote

 

* Vi mennesker har et ansvar til å ta vare på naturen. Vi har et ansvar å ta vare på dyrene vi deler Jorda med. Her i Norge må vi derfor få Ulv og Bjørn tilbake. Å drepe bør alltid være siste løsning.

 

* Hvorvidt kjøtt fra hjort er sunt kan diskuteres. Uansett, skulle det være sunt, mener du virkelig at det er et argument for å drepe hjort? Sex er sunt det også, rettferdiggjør det pedofili? Nei. På lik linje som sex med barn ikke er greit, bør heller ikke konsum av kjøtt være greit. Jeg kan ha sex med voksne og du kan spise annet.

 

* Å bevege seg er vel alltid sunt. Såvidt jeg vet trenger en ikke drepe hverken for å trene eller være ute i naturen.

 

* Etikk ja! Å drepe et individ som har det godt og som vil leve videre er vel ikke akkurat det jeg vil definere som etisk korrekt.

;)

Endret av MrBadger
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...