Gå til innhold

Hvem har skyld?


Anbefalte innlegg

Hei, fikk en mld fra en kompis i stad, som lurte på om jeg ville kjøre en tur. Vi har begge lett motorsykkel, men bare jeg har lappen. Støtter ikke det at han kjører rundt uten lappen, men bryr meg lite siden han snart har oppkjøring og det bare er i nærområde.

 

Dette skjedde.

 

Vi skjørte ut av en sving, han forran og jeg bak. Etter noen meter ut av svingen, begynner han plutselig og bremse og kjører bare kjempe sagte bortover. Jeg går utifra at han bare skal stoppe og si noe til meg, men plutselig, uten varsel uten og blinke og uten å se i speilet drar han plutselig ut til venstre for å snu. Jeg er på dette tidspunket ca en meter bak han, litt til venstre og i gangfart. Jeg må selvsagt bremse som helvette, men jeg treffer likevell han i siden, dette fører til at jeg velter. Han fikk ingen skader på sykkelen. Hos meg ser det ut som at girspaken har fucka seg, den står liksom lenger ned enn det den skal. Det ble heldigvis ikke noe riper til tross for at det er en yzf og jeg fikk bare litt vond i kneet. Nå sitter jeg her, vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det med girspaken til pappa, for det må jo fikses. Vi avtalte også å holde dette mellom oss siden han ikke har lappen.

 

Hvar det jeg som dreit meg ut eller han? Har hørt at den som treffer han skyld, men han gjorde jo ikke alt etter boka han eller, han kan ikke ha sett i speilet, noe man helt klart bør gjøre når man skal over i andre felt og snu. Han blinka heller ikke. Han bare dro den kjapt til siden.

 

Er jævlig fortvila nå, trenger virkelig ikke dette å tenke på nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Joa, men vil helst ikke at det skal bli noe konflikt ut av det. Vet ikke hvor lett/vanskelig det er å fikse girapaken jeg. Virker ikke som at girkassa er ødelagt eller noe, er bare spaken som har blitt flyttet lenger ned, kåpa under sykkelen er liksom i veien når jeg setter den i 1 gir. Aahhh, vet ikke om jeg skal tørre å fortelle dette til foreldra mine eller ikke jeg ass.

Lenke til kommentar

Har han kamerat. Fikser han sykkelen din for deg. Siden han verken har lappen og han ikke fulgte trafikk regler ved å gi tegn og plassering. Avstanden er din feil. Men han brude være redd for politiet sin side/sak her. Hadde det vært meg, hadde jeg fikset sykkelen din gratis/svart.

Lenke til kommentar

Fått med deg at han ikke har lappen eller?

 

Irrelevant i et forsikringsspørsmål. Du skal holde god nok avstand til den kjørende foran deg at du skal klare å stoppe hvis vedkommede bremser for egen hjelp. I henhold til din forklaring har ikke du holdt tilstrekkelig avstand og vil få tildelt skyld i en forsikringssak.

Lenke til kommentar

Men uansett, hvis dette hadde blitt noe problem, burde nok fyren betalt. Ikke latt det gå så langt som en rettsak. Skal han liksom stå forran en dommer å fortelle at han kjørte ulovlig på veien uten lappen?

Kan også nevne at de som skal foreta feltbytte ALLTID har vikeplikt. Har man en bak seg så må man enten stoppe og slippe forbi, eller forvisse seg om at den bak har gitt klar bane (stoppet). Punkt to: man har plikt til å gi tegn og vise kva man har til hensikt å gjøre.

 

Kan godt akseptere delt skyld, men hadde jeg tatt dette videre er det han som hadde sliti.

Lenke til kommentar

Har ingen planer om det. Ingen ting som trenger og betales :thumbup:

 

Nå viser det seg at du har dobbel griseflaks;

 

Trafikkreglene §8-1 sier: "1. Kjørende som vil skifte kjørefelt, har vikeplikt for kjørende som befinner seg i det felt det skal kjøres inn i eller som først må krysses.

 

Tilsvarende gjelder den som vil kjøre ut fra vegkant eller på annen måte endre kjøretøyets plass i sideretning."

 

Legg spesielt merke til andre ledd: "Tilsvarende gjelder den som vil kjøre ut fra vegkant eller på annen måte endre kjøretøyets plass i sideretning."

 

Om din forklaring stemmer, og dere to er enige om hendelsesforløpet, så er det slik at han som kjørte først har skylden.

Lenke til kommentar

Korte, unødvendige innlegg kun egnet til å øke brukerens antall poster regnes som spam, og er derfor slettet. Vennligst ikke skriv i tråden med mindre det er relevant til trådens tema. Les gjerne punkt 1 i retningslinjene.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...