Gå til innhold

Bordplates treningslogg - Fallskjermjegeropptaket


Anbefalte innlegg

Kjølige høstturer med treingskamerat.

 

Ute og gikk i dag med kamerat som også har jeger-ambisjoner. Den vanlige turen så ellers lite å meddele annet enn at turen ikke virker så lang lengre, til tross for at den er hele 10km.

 

En annen positiv ting er at jeg kjenner sekkegåingen går svært lett nå! 10kg er mye lettere enn før og om kun et par-tre turer vil jeg være i stand til å øke tyngden til 15kg. Også svært nærme målet mitt som jeg har skrevt i 1. post.

 

2) Gå så mye med sekken at den nærmest blir en del av meg. I løpet av vinteren skal jeg klare å gå med 15kg's sekk som jeg går med 0kg i dag.

 

Dette blir altså min 5. gang med ordentlig sekk (10kg) etter sommeren som betyr at jeg nå skal øke til 15kg i følge Forsvarets treningsprogram.. Velger likevel å utsette progresjonen en tur eller to av da 10kg ikke her "helt borte enda".

 

Fikk sesjonsbrevet mitt i dag også. Allerede sendt inn skjemaet på nettet og regner med at med opplysningene jeg har fylt ut gjør meg Forsvars-kvalifisert. Motivasjonen til topps! :new_woot:

Endret av Bordplate
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svømmingen begynner...

 

Opprettet medlemmskap på lokale svømmehallen, 12 måneder :) Ser frem til dette.

 

Åpnet med litt stupetrening og morro sammen med 3 andre kamerater som var med. Fulgt av 750 meter med svømming. Ikke den beste svømmeren kan jeg raskt si sammenlignet med de andre :whistle:

 

Var litt forkjølet i dag også og måtte ta hensyn til noe lekser så gav meg på slitsomme 750, får være greit får å være så tidlig i min Dhale-Oen-karriere.

Lenke til kommentar

Svarte natta! Nattøvelse på G.

 

Ja, var altså ute og gikk i kvellinga i dag, men må si det med en gang: dreit med rett ut!

 

La ut på tur med 12kg i sekken og marsjstøvler, virkelig fin kveldssol. Typisk sånn høstaktig, blodrød himmel bak fjellene osv. Kjølig og deilig. Utmarsjen skjedde vel en plass rundt 1930. Midtveis (og det betyr bokstavlig talt midt i løypa) sier det pang og det er mørkt som natta. Feilvurdering av proposjoner!

 

Heldigvis tipset mamma om at en lommelykt var nødvendig. Vel, jeg er rimelig glad for at jeg tok den med for jeg har ikke peiling på hva jeg skulle gjort uten den. Å legge ut på en såpass lang tur så sent på dagen og på året er noe av det dummeste jeg har gjort.

 

Skummelt var det også, er ikke vant til å gå i sånn mørket og det var ikke akkurat MYE lys den lille pingla av en lommelykt tilbydde, men den gav da noe komfort og trygghet.

 

Nye regler for Bordplates treningsturer.

 

-Legg ALDRI ut på turer som ikke når hjemmet før kl 19.00.

-Lommelykt + hodelykt skal medbringes enhver tur Bordplate måtte legge utpå heretter.

Endret av Bordplate
Lenke til kommentar

Vil nå si at det å gå ute alene i mørket kan være god trening for psyken mot et fallskjermjegeropptak ;) Så lenge det ikke er direkte farlig å gå der uten lys, så ville jeg bare sagt kjør på med nattmarsjer og det som verre er! (Bruk vett såklart, alltid sørg for at noen vet hvor du går når du går aleine, ha med deg mobil, førstehjelpssutstyr, lys, og gjerne noen ekstra varme klær mot vinterstider).

Lenke til kommentar

Tja vet nå ikke jeg. Ser ikke helt relevansen i forhold til å gå i mørket. Bedre å gå i dagslys. Hadde jeg ikke hatt med lykta hadde sansyneligheten vært overhengende stor for at jeg hadde gått meg bort.

 

Men kan legge til en positiv ting, neste tur vil bli med 15kg i sekken! :) På tide å progressere på fallskjermjegerstigen min.

Lenke til kommentar

Tja vet nå ikke jeg. Ser ikke helt relevansen i forhold til å gå i mørket. Bedre å gå i dagslys. Hadde jeg ikke hatt med lykta hadde sansyneligheten vært overhengende stor for at jeg hadde gått meg bort.

 

Men kan legge til en positiv ting, neste tur vil bli med 15kg i sekken! :) På tide å progressere på fallskjermjegerstigen min.

 

Relevansen med å gå i mørket er at du da trener på å gjøre ting du ikke er helt komfortabel med å gjøre, noe som det mest sannsynlig kommer til å være en del av på fallskjermjegeropptak, skal ikke se bort ifra at nattmarsjer uten lys og er noe som kan komme på opptak :) Nå sier jeg ikke at du skal droppe dagsturene dine, men en nattmarsj i ny og ne skader ingenting.

 

Uansett, bra at du går såpass mye med sekk, men samtidig ikke er for ivrig med å ha et halvt tonn i sekken med en gang, men øker rolig, fortsett med det!

Endret av andi_c
Lenke til kommentar

Takkar for tips Andi. Er nok sant det, men hovedsaklig gikk jeg jo ut for å trene med sekk da, men en nattmarsj skader sikkert ikke i blandt nei :)

 

Ja, jeg er veldig forsiktig med å øke. Må nestne det, ellers er det prolaps på 0,niks!

 

@Boss: Stor nok for å si det sånn. Går man rett utover tror jeg ikke man treffer sivilisasjon eller bebyggelsen før man er mange mil ute! Ikke at jeg hadde gått meg bort i den retningen, men hadde nok slitt med å finne veien hjem.

Lenke til kommentar

Det må da være lov å skryte litt av seg selv i blandt!

 

Ja, i dag har jeg vært supermann må jeg si! Eller ikke så langt unna kanskje.

 

Dagen begynte fint med noen meter i svømmebassenget. Nærmere bestemt, 1000 meter fordelt på 2 biter à 500 meter. Kjenner jeg allerede stiller sterkere som svømmer etter kun få økter der tidligere. Deilig å kjenne progresjon. Kun et par ganger til og jeg er klar til å danke ut Alexander Dhale-Oen! ;)

Fikk også øvd på crawle-teknikken. Er ikke den skarpeste der nei, men det er behagelig å kjenne at det løsner der også. Noen av rundene var ren crawling også.

 

Det bar hjem, klokken nærmet seg atten-hundre denne våte søndags eftermiddag en gang i september. Kroppen var sliten og nedbrutt etter de enorme bølgene med vann og klor som ruvet i bassenget. Jeg var et slakt, og den hjemmelagde fiskesuppen gikk ned på høykant. Med et skeptisk blikk titter jeg ut på det gråtunge regnet som dominerer området for tiden. Negative tanker tilhører ikke denne karen, på med sekk og støvler for her skal det gåes tenkte jeg!

Presterte selvsagt å velge det tidspunktet hvor værgudene var trengte som mest og det merktes. Klart man må holde hodet oppe og slikt, men jeg kan jo innformere dere om at det var meldt 20mm nedbør i tiden jeg var ute. Ellers grei tur; våt, kald, sliten og trøtt :new_woot:

 

Flere positive ting denne dagen har bringet med seg er økningen i sekken. Den veide i dag 15kg, men det er verdt å merke seg at jeg ikke brukte den tradisjonelle feltsekken til mutter'n, men en Helsport Fjellheimen tursekk som skal brukes til mer seriøse og ekte friluftsturer. Første gang jeg bruker den så det var litt uvant men måtte bare prøve den med full opppakning slik den skal brukes om noen få dager (som jeg vil komme tilbake til hvert øyeblikk). Vektøkningen var merkbar og noe slitsom i begynnelsen, men jeg regner med at dette vil gå seg til etter et par treningsturer på skævven.

 

Jeg avslutter dagen med å fortelle om utmarsjen vi skal ha med friluftstklassen vår. Det er snakk om en kanotur som vil inneholde både padling og bæring av kano. Av selve padlingen må vi nok forvente noen gode porsjoner med distanse i båten og et par smuler med bæringen. Forventer en skikkelig militær-tur med tunge fysiske anstrengelser. Vi skal til og med øve på kameratredning i vannet (så her må vi nok vente å bli kaldere og våtere enn vi/jeg noen gang har vært vandt med :evil: ).

Turen vil starte på onsdagen med hjemreise på fredagen. Håper selvfølgelig på knallvær hele veien, men blir det regn får jeg ta alt som treningstur. Skal forsøke å få med noen bilder jeg kan slenge ved senere.

 

Sitter nå og koser meg med kaffe og pizza, god avslutning på en god dag! :)

 

For livets glade gutter går solen aldri ned.

Endret av Bordplate
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Har på følelsen av att friluftsliv programfaget er ganske likt bygd opp rundt om i landet, da vi var på tur for en 2 ukers tid siden, var det nettopp dette vi gjorde, og det var en fin tur, men litt mye campingfølelse.

 

Var ute å gikk en omtrent 2 mils tur gjennom skog og over jorder med 2 kompiser, ble avsluttet med ett gjørmebad i den lokale dreneringbekken til jordene!

 

Høres bra ut med svømming også, har ikke fått svømt noe på lenge. Uansett, du skriver så bra, og jeg elsker å følge med på denne loggen, du må oppdatere oftere! :D

Endret av medlem-173043
Lenke til kommentar

"Jo takk som byr", skulle jeg til å skrive :!: Gjør det ekstra motiverende å oppdatere også, prøver å skrive det meste jeg gjør. Alle sekketurer og svømmeturer kan du i det minste være ganrantert å få med deg.

 

Du sier du gikk med 2 kompiser. Lurer på om vi ikke skal ha turen du nå snakker om uti november. Da skal vi slippes av i lag bestående av tre personer på forskjellige steder der alle skal ta seg frem til ett og samme mål. Hadde vært dritartig å være førstemann dit altså, ekte supertrooper!

Lenke til kommentar

Hallo dær, kjøtt og blå'bær!

 

Tenkte jeg skulle ta en liten før-tur oppdatering og fortelle om ståa. Spessielt om den fordømte sekken, er sikker på at jeg kommer til å le av dette innlegget når jeg om ett års tid leser det igjen.

 

Nå har jeg altså veid in sekken på solide 15,3kg. Dette inkluderer mat, telt, sovepose, det meste av klær og ellers andre smågreier man har med på tur.

Nå har det seg slik at jeg fremdeles ikke er ferdigpakket(!) i tillegg planlegger jeg 3 liter vann under selve turen. Dette betyr, at når jeg er ferdigpakket vil den stå med en fleskete ølmage på ufattelite ~20kg!

 

DET VIL SI: At denne sekken veier dobbelt så mye som det jeg er vant med og er svimlende 5kg tyngre enn jeg noen gang har gått med tidligere. :rofl:

 

Jeg er virkelig spent på hvordan denne turen går og jeg spiller kortene mine på at padlingen vil ta store deler av distansen for her vil jeg slite! :tease:

 

Samtidig tenker jeg jo at gruppen våres inneholder personer (og da spessielt jenter) som ikke burde sett skævven om de så fikk betalt for det. Kanskje det ikke er så mye å bekymre seg for?

Endret av Bordplate
Lenke til kommentar

Kanotur i Nordmarka

 

post-226603-0-64604700-1316787674_thumb.jpg

 

Ja karar, da har jeg fullført det som jeg selv må si er det nærmeste et fallskjermjegeropptak jeg noen gang har gjort. Friluftslivgruppen har vært igjennom noen av de hardeste tingene jeg noensinne har gjort i mitt liv og jeg tror de fleste undervurderte denne turen i veldig stor grad på forhånd. Jeg kan si med en gang at dette ikke var noen søt padletur med barnehagen hvor vi trallet av gårde med nistepakkene våres. Faktisk våger jeg å gå så langt som å si at på enkelte steder under turen var det like fysisk krevende som under et opptak.

 

Nå som det er sagt at dette til tider var helvettes slit angrer jeg ikke et sekund på at jeg var med og ser tilbake på hvert eneste minne med et smil. Fantastisk tur med gode naturopplevelser, samholdet blandt folkene i tror jeg er sterkere enn før også.

 

Vi kjørte opp med buss i høyden på onsdag kl 11. Etter litt om og men fikk vi tredd på oss redningsvester og båret kanoene ut i vannet. Jeg kan meddele at allerede på dette tidspunktet hadde jeg og en kamerat med jegerambisjoner utviklet "h'ora"-stemning og var svært motivert for turen fremover. Forsiktig padlet vi fremover til første hinder der vi måtte bære kanoene over. Tror de aller fleste fikk seg en midt på trynet når de innså hvor hardt dette ville bli fremover. Krysningen var tross alt ikke på mer enn et par hundre meter kontra de neste dagene som skulle innebære flere kilometer. Alt i alt gikk dette svært smertefint og greit for de fleste så lenge ikke krysningene var for lange eller terrenget for tøft. Vi ankommer leirplassen i 6-tiden etter at en kanogruppe har prestert å tippe rundt et par hundre meter bak oss uten å hverken si fra eller plassere seg slik at vi lett kunne finne de (i tillegg hadde de allverdens tid til å bytte som resulterte i en god del venting for resten). Slitne og relativt ømme i armene får vi kokt opp mat, lagd et lite (men patetisk dårlig) leirbål og kryper til køys mette og gode, uvitende om morgendagens påkjenninger.

Teltoppsetningen gikk fint, var oppe i løpet av noen minutter, men ser det hjelper å ha satt det opp før. Generell trening i leirplass oppsetning -og fraflytning er nok verdifult.

Tillegsnotat: Knærne var såre og ømme etter bæringene med den tunge sekken.

06.30: "Våkn opp".

-Ivrig lærer med mangel på slumreknapp

Vi staurer oss opp, gafler i oss noen skjeer havregrøt (som smaker himmelsk til skogs) og river leir. I bølgende sjø krysset vi et ganske så stort vann hvor vi ble møtt av en elvemunning med småstrøm i mot oss. Fikk litt sånn "norsk jungelfølelse" av å padle opp den stille elva og det er ikke til å legge skjul på at man følte seg JEGER da, nei! :new_woot: Generelt hadde vi været med oss, men skyet til på slutten. Var vel i dette skillet at jeg og min kamerat valgte et dårlig sted å forflytte kanoen som medførte krysning av stri elv som igjen medførte våte sokker og støvler. Men lyset må man se uansett og på toppen av denne bakken vi skulle gjennom fikk vi en matpause. En liten historie jeg må få dele med dere er akkurat hva som skjedde i denne skogen. Her sleit vi som pokker med å få opp den fordømte kanoen gjennom tetteste skævven og begynte i grunn å gå lut lei. Det var ikke før vi møtte en ubarmhjertig stubbe jeg tror jegerkameraten min klikka litt. I flere minutter hadde vi forsøkt å dra kanoen over den for***** rota da kameraten min til slutt sa "nok er nok", tok på et surt blikk, festa åra i fremre hempa på kanoen og dro så det suuuuuste oppover! Jeg klarte pokker ikke å holde følge for denna karen (sterk som en okse) kjørte på og stoppa ikke før han var på toppen. Fy fader så jeg lo der jeg stod :rofl:

 

Som nevnt tidligere var det dag 2/3 som var verst. Her møtte vi to lange etapper à 2 og 1 km med bæring av kano. De første to gikk greit, for vi kunne nemlig slepe den langs gresset. I tillegg var det nesten bare nedoverbakke så dette gikk fint. Den andre derimot...(!) Ikke fult så fint. Grus, oppoverbakke, utmattelse og ekstraarbeid er en fin kombinasjon for å gro irritasjon og oppgitthet. Toppen av dette mentale fjellet tror jeg vi møtte da all oppbygd moment slapp løs på to ganske så hjelpesløse, men ivrige jenter som av grunner jeg velger å ikke nevne var årsaken alene til meg og jegerkameraten min sitt utbrudd. Dette angret vi/jeg veldig på etterpå og fikk rastk skværet opp. Alle parter gikk med et smil :)

På slutten av denne bæringen lærte vi to viktige lekser:

1) Å holde humør og prestasjon oppe er den beste egenskapen man kan ha når utmattelsen nærmer seg.

2) Det eneste som hindrer deg i å nå målet er ditt eget sinn.

Det var faktisk ikke så ille etterpå selv om vi hadde følt at Satan selv lekte med forstørrelsesglasset. En liten sjokobit og vips hadde vi lempet av oss sekker og kano ved vannet for å hjelpe de andre. Før vi visste ordet av det var alle klare og vi padlet det siste lille stykket over til den planlagte leirplassen. Her gikk teltoppsetningen og matlagingen temmelig fort for de fleste var klare for senga etter denne dagen! Pjfooo, sier bare jeg.

 

Siste dagen var kald og jævlig å våkne til, men med litt mat i skrotten og varme rundt fingra blir det god kok. Jeg fikk et bra bilde (øverst) fra denne frokosten, NYDELIG er ordet!

Alt av kano, bæring, løfting, trekking, gåing osv var barnemat i forhold til de andre dagene våres. Vi var raskt over der bussen ventet, avsluttet selvsagt med en kebab i byen før det bar hjem for å bæsje. Ja, du leste riktig. Holdt den dritten inne en stund, dessuten er dassen det peneste synet etter en lang tur på skauen.

 

Alt i alt vil jeg summere turen som fysisk og mentalt krevende. Det var steder jeg ville dø og det var steder jeg mer enn noen annet følte meg i live. Angrer som sagt ikke på at jeg valgt denne "linjen", men ser nok fremover mot skiturer og gåturer uten kanoen for den spiller nok en stor rolle i den "jævlige" delen. Føler jeg har fått gode erfaringer fra friluftsliv, både hva jeg kan og hva jeg må øve på. Ellers vil jeg velge å si at dersom ikke dette forbereder meg mot opptaket kan jeg likeså godt gi opp allerede nå, så velger å se på opptaket som fult mulig og dette som en enorm treningsøkt til 2013 ;)

Endret av Bordplate
  • Liker 4
Lenke til kommentar

bra jobba, stå på. Prøv å øk belastningen på sekken regelmessig. 20kg er ganske lite kontra hva man ska gå med der inne :)

 

Du er hvertfall på rett sti, gjør ting som du ikke tror du klarer og press deg så langt du bare klarer. Du kan dra deg gjennom ganske mye dritt før kroppen din ikke klarer med.

Endret av Sno
Lenke til kommentar

Ja, vet det. Men redd for overbelastning så kjører rolig. Har igjen noen turer med 15kg før jeg går over til 20 som jeg i følge FSK/HJK-programmet går over laaaaang tid (faktisk 20 økter eller uker). Er tydelig at Forsvaret også er redd for dette :)

 

Må se å få i gang denne svømminga, har vært utrolig dårlig til tross for at jeg akkurat skaffet meg medlemmskap. Blir nok en tur i morra, men skal nok se at ting blir bedre såfort jeg får meg busskort.

Lenke til kommentar

Hallo alle-schamen!

:cool:

 

Svømming på gji! 500x2, tungt men vel verdt det :) Kjenner jeg nå etter noen få økter til kan klare 1000 sammenhengende (uten å være punktert badeball etterpå). Godt å være tilbake i vannet igjen, kjenner det blir altfor sjeldent.

 

Forsøkte å svømme hver halve runde tilbake med crawling, det vil si ca 1/4 av distansen var crawl. Merker den teknikken begynner å komme seg ordentlig selv om jeg antakeligvis ser ut som en kavende hund fortsatt.

 

buddy_swimming.jpg

 

Kompisen min som også har skaffet seg årskort i svømmehallen er fryktelig flink til å svømme under vann. Klarer lett 25 meter så lurer på om jeg også skulle prøvd å øve litt på dette? Ser i alle fall for meg at oksygenopptaket må styrkes i god grad av dette.

 

Ellers har vi forsøkt litt stuping i dag også. Har lyst til å prøve å stupe fra 3-meteren snart, men vil forsikre meg om at stupeteknikken ellers sitter som et skudd ;)

Endret av Bordplate
  • Liker 1
Lenke til kommentar

God aften, mine herrer!

Jasså? Døkk sitt å glor? Svært så aktiv jeg skulle være i dag da. Med et serdeles stort underskudd av mat og ikke stort annet enn en liten cola i skrotten lempet jeg bort til svømmehallen for litt kroppsgymnastikk i hydro-oksy-aktige miljøer. Fikk med en 3. kamerat i dag. Ble til at vi kjørte 500x2 igjen, med noe stupe -og dykketrening. Kjøpt meg noen fine svømmebriller i dag som gjør meg svært sexy og tiltrekkende (noen som sa "Tatt av kvinnen"?), men måtte legge de fra meg da de faktisk ødela pustingen under crawlen min. Fikk ikke det ordentlig til, skjønt jeg faktisk merker crawlingen går bedre og lengre for hver gang. Bare JÆVLIG synd jeg skulle påta meg krampe i begge leggene, heldigvis mot slutten da. Kommer nok til å begynne med 1000x1 eller konstant svømming i 45 min når jeg kjenner at intervallene går fint (ikke mange øktene igjen til forøvrig).

 

Tøffa hjem på mitt olja lyn i 45 km/t, fikk hivd i meg noe mat for å dekke underskuddet og en liten kaffeskvett. Bar til skogs relativt raskt med den gamle feltsekken og 15 vennlige kilo i sekken.

Spessielt for denne turen var at den skjedde i stummende mørke. Ja, begynte faktisk å gå i det siste krampetrekninger fra sola forsvant. Hodelykt og lommelykt FTW! Sekken føltes lett i begynnelsen, men det er noe med den ordentlige tursekken min (brukt på kanoturen med 15+ kg) som har gjort meg noe bortskjemt med tanke på ergonomi og løfteteknikk. Til tross for at jeg lett klarte å bære vekten i dag stresset sekken noen muskelgrupper sentralt i ryggen som jeg ikke fikk rettet på. Dette tar meg til et annet problem, hva gjør jeg når sekken skal veie 20+?

 

Summasumarum, godt å være tilbake i gamle jaktmarker. Kanoturen har herdet meg en del og kjenner jeg lett kunne hoppet rett til 20kg-sekkene, men velger å holde meg til 15 ca 5-7 turer til for ikke å forhaste noe.

 

Oppdaget forresten at noen i mitt fravær har markert en ny turløype litt annerledes enn jeg er vant til. Kommer nok til å bruke lørdags formiddag på å utforske denne, håper på noen solide kilometer ;)

Lenke til kommentar

Cooper-test og terapi!

 

Ja, som tittelen sier har jeg altså løpt Coopers-test i dag i forbindelse med gymmen. Var helt ok, hadde hverken forventninger eller mål jeg ville prestere etter. Usikker på om jeg skulle ta det rolig og ikke anstrenge meg eller om jeg skulle gi jeger-max. Ble en mellomting, labbet av gårdet i begynnelsen, men fikk om seriøsitetsnivået etterhvert. Noen som lurte på resultatet? *trummevirvel*

7,5 runder/3 km!

*Badum-tsh*

 

Finner ut at jeg har løpt med en gjennomsnittshastighet på 15km/t. Lover vel bra for grovuttakets krav (5km på 26 min) som krever en gjennomsnittshastighet på 11km/t.

 

Gikk fint, ble en sterk 5'er er likegyldig til karakteren i grunn.

Enda bedre; jeg kjente ingeting til beinhinnebetennelsen! Veldig merkelig i grunn for jeg ventet at den skulle gnage som en rotte på beinet mitt! :)

 

Bar det av gårde til svømmehallen! 2x500 som vanlig, men kjenner at 1000 meter ikke lengre er så veldig ille å svømme. Begir meg kanskje ut på 1000 i ett strekke de kommende øktene. Eneste var at jeg kjente en helvettes krampe i magemusklene. Tydelig at ikke alle musklene er fullstendig vandt til påkjenningen av svømming over tid.

Lenke til kommentar

Den lille sekken

 

Slumpet avgårdet med 15 kilo på ryggen. Aner ikke hva det er, men får faen meg ikke det jævelskapet til å sitte på noen behagelig måte, enda mindre får jeg til å justere hoftebeltet der det skal sitte så endte med at jeg gav faen i alt og lente all vekt på skuldrene.

Deilig å få leet av seg stølheten i leggene noe. Tror jeg dro dem på meg som følge av at jeg løp på veldig hardt og uvant løpeunderlag i går (coopertesten).

 

Må nesten bare påberope meg retten til å forbanne DNT i dag også. Husker dere jeg nevnte at noen hadde merket opp en annen løype ved forrige natt-marsj? Fulgte den, gjett hvor den tok meg...ingensteds! Var ikke annet en pepper som grodde der, måtte snu og gå tilbake. Trening er trening så får vel bare se på det positive i det ;)

 

Skal bort til militærutsalet snart og se om jeg ikke kan skaffe meg en annen sekk.

Endret av Bordplate
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...