Gå til innhold

Bruk av Linux øker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har brukt linux som desktop os siden 96... Var litt "kjiipt" (men utrolig morro!!!) i begynnelsen, men nå er det ingenting jeg mangler, for min del. Håper bare at HW-produsenter kan mekke drivere til linux og. Er ikke så mye pes...

 

Noen som vet om ett wireless pci kort som funker under linux ?

Vet om noen, men finner dem ikke på norske-webshopper :(

 

Linux på desktopen NÅ !!! :woot:

Lenke til kommentar

skjønner ikke hvorfor SCO skal ødelegge for Linux. det er jo et topp OS å det er for pokker meninga at det skal være gratis, det er ikke meningen at det skal koste penger. å ja, man kan faktisk kjøpe linux til en gang dyr penge også, men de fleste laster vel ned linux selv tenker jeg. lurer litt på hvor de vil SCO når de har tenkt til å saksøke alle bedrifter som bruker linux. det er så mye tull som er i omløp nå fortia at jeg tror jeg blir gal. det blir vel snart sånn at det blir ulovlig å slå på maskina eller å trykke et klikk med musa.

 

til dogg-e så kan jeg si: jepp det går an å få Wireless kortet ditt til å virke i Linux ja. hvilken distro bruker du? du kan jo prøve å søke etter ny maskinvare. du skal finne ny maskinvare i de fleste nye linux distroene som finnes i disse dager. hsuker når jeg kobla meg opp mot et trådløst nettverk så hadde jeg trøbbel til å begynne med, men så la jeg bare kortet inni i Red Hat 8.0 dvs. jeg konfiguerte kortet til å virke i Red Hat ikke vanskelig egentlig. så trengte den bare en restart også var jeg på nett med en gang.

Lenke til kommentar

Hey!

Bruker fordetmeste debian.

Jeg har ikke wireless pci kort, men ser etter ett. Vet man får noen "jukse" løsninger

som egentlig er pcmcia kort som virker ok.

Men har du noen tips til produsent og produkt (og gjerne webbutikk og :) )

så hadde det vært fint.

 

SCO kan dra til *******, sammen med RIAA :)

Lenke til kommentar

La oss danne LLA (Linux Liberation Army).....

Vi strapper på oss semtex og sprenger oss selv utenfor kontorene til SCO :D

 

Måtte SCO brenne i ********************************* sammen med GWbush og alle andre som fortjener det (bondevik, sharon osv.).....må legge til at jeg er ateist. Men hvis noen spør meg om jeg tror på helvete svarer jeg: "det er synd hvis det ikke finnes med tanke på alle som fortjener å brenne" Takk til Nemi for sitatet

 

Måtte USA med RIAA, MPAA, SCO og M$ gå under :woot:

Lenke til kommentar
hvis alle linux siter hadde hatt thecounter ville nok tallene sett HELT annerledes ut. Trust me.  

 

Sleng opp thecounter på freshmeat.net og sourceforge.org så får vi vel se tenker jeg

 

Blir litt på jordet å si noe slikt. Poenget er at The Counter er spredd rundt på alle verdens slags sider og ikke noe spesielt genre. Selvsagt er det flere Linux surfere på ei linux side, men det blir liksom ikke repesentativt. (f.eks så er 90% av de som besøker barnimagen.no gravid, men det betyr ikke at jeg venter barn)

 

 

Jeg har omtrent samme tallene på mitt domene som ikke er datarelatert.(under 1% linux)

Lenke til kommentar

ingen som slutter å bruke Linux selv om et firma i USA sier at de skal ha seg betalt for at folk bruker linux. høres ut som de er litt sjalu på en eller annen måte. hvorfor kan ikke folk være litt mer opptimistisk når det gjelder linux. det kommer aldri i verden til å bli slutt på Linux. ikke i denne verden iallefall. de kan no heller gjøre det slutt på Windows istede, mye bedre å tenker så mye penger man sparer.

Lenke til kommentar

overLoad: Du skjønte tydeligvis ikke poenget mitt (forresten så forventer jeg at folk ikke "tolker" ting ordrett, men klarer å lese poenget mellom linjene):

 

Det jeg mente er: hvor representativt er tallene fra thecounter? Hvilke sider har de counter på? barnimagen.com kanskje? hvor mange mødre bruker linux? www.microsoft.com

 

Man kan ikke anse slike tall som noen sannhet, ikke i det hele tatt :woot:

 

Statistikk lyver, det er bevist. og 9 av 10 lar seg lure av statistikk (hvis jeg ikke husker feil)

 

Nye undersøkelser viser at det er 85 % sannsynlighet for at 1 av 4 statistikere endrer tallene med opptil 20 %
:D
Lenke til kommentar
overLoad: Du skjønte tydeligvis ikke poenget mitt (forresten så forventer jeg at folk ikke "tolker" ting ordrett, men klarer å lese poenget mellom linjene):

 

Det jeg mente er: hvor representativt er tallene fra thecounter? Hvilke sider har de counter på? barnimagen.com kanskje? hvor mange mødre bruker linux? www.microsoft.com

 

Man kan ikke anse slike tall som noen sannhet, ikke i det hele tatt :woot:  

 

 

Skjønner ikke hva du tuller med. The Counter tilbyr tellere til alle slags sider uansett hva det er slags. Hvis argumentasjonen din er at slike sider ikke blir besøkt av linux brukere så er du helt på jordet. Linuxbrukere er vel ikke mindre bil, sport, dame, musikk interessert enn Windowsbrukere? Denne statisikken viser bare at meget få av verdens nettsurfere bruker Linux når de surfer og hvis du må ha det inn med teskje så betyr det igjen at få bruker Linux på desktoppen.

 

Hvis du har noe saklig informasjon om hvorfor denne statisikken ikke er rett så må du gjerne komme med den. Du får iallfall ikke mer representativ statisikk når man snakker om så mange millioner hits. Har du bedd om samme statistikken for VG.no så hadde du nok fått samme trenden.

 

Og hvorfor skal ikke gravide være med i statistikken. De er jo en del av verdens databrukere de også.

Lenke til kommentar

you just don't get it do you?

 

Vi så da alle statistikken fra hw.no, ikke sant? Den var jo helt annerledes. Det jeg sier er at rånere, husmødre og folk som leter etter drivere til windows garantert ikke påvirker den statistikken i rett retning. Og når vi ikke vet hvilke sider som har thecounter så blir det ikke lett å si om den er representativ. right? Den viser ikke noe om hvor mange som bruker linux. For alt vi vet kan den jo også ta feil enkelte ganger. En browser som rapporterer feil f.eks.?

 

Hvordan vet vi at de tallene ikke er trikset med. Skjønner du poenget???

Man skal ikke tro blindt på statistikker. Du kan gjøre det du, men statistikk lyver. Alt kan manipuleres til å virke annerledes

Lenke til kommentar
you just don't get it do you?

 

 

Jeg vet ikke hva du prøver å hentyde. Men denne siden brukes av alle mulige slags sider. Blant annet jeg bruker thecounter.

 

Hvis du vil ha en teller på din hjemmeside så kan du bruke den. Selv om at de ikke har lenger en slik topp site greie (de hadde det før) så er det tusenvis av nettsider som bruker de. Sikkert sider om hunder, duer, jaktlag, linux, debian, windows osv. Hva som er galt med det vet ikke jeg. Hvis du mener at du må ha en liste over alle hjemmesidene som bruker telleren for at du skal kunne godta at Linux brukere er i MINDRETALL sier jo mest om deg selv. Hva skulle hensikten til thecounter være å manipluere slik statistikk?

 

HW.no stat vil vise noe høyere linux bruk sier jo seg selv men det forstår vel kanskje ikke du :woot:

 

Selv på hw så er det bare 1% Linux brukere (http://www.hardware.no/nyheter/mars01/thecounter.html)

Lenke til kommentar

det er vel fremdeles du som ikke skjønner det.

Det er en statistikk, right?

Du vet hva en statistikk er? håper virkelig det

Vet du hvordan man lager en statistikk? Ikke, la meg fortelle det:

I dette tilfellet så sjekker man alle maskiner som er oppkoblet mot internett til enhver tid og legger det til i statistikken. ---NOT!---

_________

En statistikk er ikke sannhet. Og personlig synes jeg ikke den virker representativ for sannheten. :woot:

Jeg skjønner at du ikke vil tape ansikt, siden det var du som dro inn den linken. Men det er ikke bare jeg som tviler på statistikken din heller.

 

Så hvorfor ikke bare la saken ligge og late som om du synes det er greit at andre har et annet syn på virkeligheten enn det du har?

[PS. jeg fikk tilbud om "Penis Enlargementh" på e-posten i dag. De kunne vise til statistikk som viste at alle som hadde brukt vidundermiddelet hadde fått i snitt 2 cm lengre utstyr enn det de hadde før. De garanterte også å gi meg pengene tilbake igjen hvis det mot formodning ikke funket - De fleste har et ord for slik e-post, mens enkelte tror det er et kjempebra tilbud. Jeg lurer litt på hvilken kategori du faller inn i....]

Lenke til kommentar

unnskyld meg, tresprit, men nå syns jeg du tuller fælt.

 

du har vel ikke noen grunn til å trekke statistikken til thecounter i tvil, med mindre du undersøker nærmere hva slags steder som bruker den?

 

Det er ikke urimelig å anta at linux er høyere representert blant datainteresserte enn i total mengden databrukere. Så en interesse side som hw.no vil naturlig nok da ha en høyere andel linux desktops enn andre, gjennomsnittlige steder.

 

Når det så er 1% linux brukere her, (har ikke sjekket linken, men det ser ut som om du godtok den og), så er det vel ikke noe å si på at det er et sted <1% brukere på verdensbasis.

 

edit: jeg leste nettopp font-size 1 teksten din, forklar gjerne hvorfor du syns det er relevant i denne saken.

Lenke til kommentar
det er vel fremdeles du som ikke skjønner det.  

Det er en statistikk, right?

 

Jepp det er statistikk. Og det er ting som tyder på at jeg vet mer om statistikk enn deg. Selvsagt kan statistikk lyve. Men du må vudere utvalget som brukes når man vurderer en statistikk. Stopper du 10 tilfeldige på IDI bygget på NTNU og spør hvilket OS du bruker så kan det godt hende at 5 svarer at de bruker Linux.

 

Tar du å stopper 100 stykker på stripa på NTNU så kan det godt hende at 20 sier de bruker Linux, og stopper du 1000 stykker på City Syd så kan det godt hende at alle 1000 sier de bruker Windows. Jo større utvalg statistikken er beregnet for jo mer riktig blir den. 100% riktig blir den ikke før alle i hele verden er spurt. Men hvis du ser på standard avik og varians (hvis du har peiling på hva det er ditt kålhode) så vil det bli mindre og mindre jo større utvalg og med det utvalget som Thecounter repressenterer, så er aviket så lite at det bortimot viser det korrekte forholdet i verden når det gjelder bruk av OS.

 

Statistikk sett så er faktisk sutregutter som deg fjortiser.

 

Hva den helt meningsløse spam eksemplet ditt skulle forestille vet ikke jeg. GET A LIFE.

 

Når du blir eldre og kanskje tar høyere utdanning så vil du lære mye om statistikk. På NTNU f.eks så har man flere kurs. Lykke til.

Lenke til kommentar
unnskyld meg, tresprit, men nå syns jeg du tuller fælt.

 

du har vel ikke noen grunn til å trekke statistikken til thecounter i tvil, med mindre du undersøker nærmere hva slags steder som bruker den?

 

Det er ikke urimelig å anta at linux er høyere representert blant datainteresserte enn i total mengden databrukere. Så en interesse side som hw.no vil naturlig nok da ha en høyere andel linux desktops enn andre, gjennomsnittlige steder.

 

Når det så er 1% linux brukere her, (har ikke sjekket linken, men det ser ut som om du godtok den og), så er det vel ikke noe å si på at det er et sted <1% brukere på verdensbasis.

 

edit: jeg leste nettopp font-size 1 teksten din, forklar gjerne hvorfor du syns det er relevant i denne saken.

 

angående den siste teksten, det var bare relevant i forhold til at all statistikk ikke nødvendigvis er statistikk......

___

Når man ser hvor mange som holder på med linux, både her og i resten av verden kan man jo lure på ting og tang med de tallene. F.eks. var det flere "unknown" enn det var linux.

 

Vil forresten si at det er bra at noen greier å holde det mer saklig enn andre (overload f.eks.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...