elementz Skrevet 19. april 2011 Del Skrevet 19. april 2011 Hei folkens Nå er det sånn at vi skal starte en kinesisk restaurant og trenger ha par vin på menyen. Det er bare det at vi aner ingenting om vin eller utvalget som burde være tilgjengelig. Mat er vi bra på . Det er bare vin utvalget som er problemet. Syns vi burde ha par hvit- og par rødvin i utvalget. Da restauranten ikke er altfor fancy syns jeg vi skal tilby bare vin glass kontra hel flaske salg. Nå er jeg usikker på om vi skal ha kartong eller flaske vin hvis man skal selge per glass? Også hvilken vin skal man da ha ut av de tusener av vin som er tilgjennelig? All info, tips og lærdom er velkommen! Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 19. april 2011 Del Skrevet 19. april 2011 Det er vel litt greit å vite litt mer spesifikt hvilke type retter som vinen skal matches med? Lenke til kommentar
elementz Skrevet 19. april 2011 Forfatter Del Skrevet 19. april 2011 Det er jeg klar over. Har Biff, Svin, Kylling, Lam og Sjømat på menyen. Men kan jeg valger par tre vin som dekker alt eller burde jeg ha en vin til hver type? Lenke til kommentar
toazty Skrevet 29. april 2011 Del Skrevet 29. april 2011 få fatt på en vinkjenner, ta ham med på kjøkkenet og la ham smake på rettene dine. det er ikke bare kjøttet som bestemer hvilken vin enn skal drikke. hvis noen av rettene dine er gjennomsyret av smaken fra saus etc, så er det jo sausen som dominerer men få fatt på en vinkjenner du og kjøp hans tjenester, verdt hver krone. hvor skal du starte restaurant? og blir det sånn jalla jalla kinamat? eller er det autentiske kinesiske retter du skal servere? Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 1. mai 2011 Del Skrevet 1. mai 2011 http://www.nytimes.com/2009/04/11/arts/11iht-chinwine.html "En halvtørr Riesling funker med det meste" http://chinesefood.about.com/library/weekly/aa080698.htm http://www.matchingfoodandwine.com/articles/20090125 http://www.108chinesepairings.com/ http://www.visitvineyards.com/china/china/food/food-growers-markets/wine-food-travel-articles/matching-chinese-food-with-wine-edward-ragg Lenke til kommentar
PerB Skrevet 1. mai 2011 Del Skrevet 1. mai 2011 Lytt til toazty. Hans råd er svært gode. Det er mange forhold i smakssammensetningen i maten som kan medføre at en vin (som burde passe) er direkte ødeleggende til smaksopplevelsen. Og det holder ikke med et par viner som kan passe det utvalget som skisseres. Du har i hvert fall 5 hovedtyper mat - men så er man avhengig av hvordan det er krydret. Husk også de regler som gjelder for salg av vin (også i restauranter). De har egne avgifter og dere må ha sjenkebevilgning. Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 10. mai 2011 Del Skrevet 10. mai 2011 (endret) Jeg ville egentlig bare droppet Vin, særlig hvis du ikke skal satse på flaskesalg. Høres ikke ut som om du skal drive et veldig fint sitte-ned-lenge-ta-med-svigerforeldre-sted, så da syns jeg øl holder lenge til asiatisk mat. Er vel generelt vanskelig å matche vin med denne type mat og da skal du hvertfall holde deg langt unna rådene til "vinentusiaster" du finner luskende på nettet. Særlig hvis maten er av det sterkere slaget vil for eks. det meste av rødvin bli ødelagt av/ødelegge maten. Øl smaker bedre til slik mat etter min mening og er mye lettere å matche. Det finnes også mye forskjellig øl, du trenger ikke bare selge lager. Hva med en India Pale Ale? Eller som andre har foreslått finn en somellier, kelner eller kokk som har litt greie på vin og la de smake rettene. Endret 10. mai 2011 av Barista Bob Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå