Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

 

Jeg og likte den kampen. Bars, brutal, rå og realistisk (ut fra hvordan jeg tror en slik kamp ville vært)

 

Det er ikkje i mine auger realistisk at ei kvinne skal kunne slå tre av dei beste krigarane i Westeros - Loras, Jaime og no the Hound. Jaime var riktignok ikkje i optimal fysisk form, men eg kjøper ikkje at Brienne skulle kunne ha krefter nok til å slå the Hound med mindre sistnemnde var svekka, til dømes av sårinfeksjon.

 

 

Må vi ikke glemme at også The Hound var rimelig skadet etter forrige slag. Så han var også ganske redusert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Brienne hadde et sverd av magisk stål samtidig som hun kom ganske frisk og opplagt fra Kings Landing. The Hound var såret og hadde vært på veien lenge. Legg til at han i tillegg trolig undervurderte henne.

 

Men selv uten det. Vi har altså mannfolk som kan knuse hodeskaller med hendene, vi har ildsprutende drager, vi har zombier og småbarn med magiske laserbomber. I en slik verden så er det altså en dyktig kvinnelig kriger som fremstår som urealistisk?

 

Jeg synes personlig dette "hele verdenen er magisk så derfor trenger man ikke forvente realisme noen steder"-argumentet er nokså dårlig, jeg synes forøvrig at hodeknusingen også var noe vås men det for være så.

 

En ting er at Brienne ikke er noen vanlig kvinne fysisk sett og er godt trent, men dette gjør henne strengt talt bare jevngod med en en noenlunde gjennomsnittelig sterk trent mann og ikke en unormalt stor og veltrent mann som Hunden. Mye av slåsskampen foregikk vel dessuten uten sverd og i en slik situasjon må man anta at Hunden har en enda større fordel enn ellers. Han virket heller ikke på meg å være såret, de red jo hele veien og Brienne hadde også reist et stykke.

 

Men men, jeg kommer nok uansett til å ha langt større problemer med Arya når hun etterhvert (tror jeg) kommer til å sparke balle, en ting er at en amasonkvinne som Brienne banker dritten av créme de la créme av krigere, en annen er at den gjennmsnittelige kvinnen Arya nok kommer til å gjøre det i fremtiden. For alle klisjeene Martin søker å unngå, er klisjeen om den "sterke kvinne" en han går rett i.

Endret av Dark Archon
  • Liker 4
Lenke til kommentar
1:Han virket heller ikke på meg å være såret, de red jo hele veien og Brienne hadde også reist et stykke.

 

2:... enn annen er at den gjennmsnittelige kvinnen Arya nok kommer til å gjøre det i fremtiden.

 

 

1: Han var såret. Arya kommenterte det til og med da de kom til The Bloody Gate. Sa han var veldig treig. Garantert noe de la inn i dialogen for at vi skulle være klar over at han ikke var 100% mot Brienne. Bygget jo også relativt mye opp mot det ved å andre dialoger som da Arya sa at hun burde ha fått lov til å brenne såret.

 

Men de kunne nok ha vist det litt klarere at han var såret. Men har jo vært noen tilfeller denne sesongen over ting som har vært uklart. "voldtekten" av Cersei som det beste eksemplet.

 

2: Arya tror jeg ikke kommer til å bli en kriger på samme måte som Brienne. Hun virker å gå Faceless Man-veien og da ved å bli en assassin så har ikke størrelsen mye å si.

 

Noe annet, noen som vet hva soundtracket som var under scenen der Jon hopper ut av heisen og vi får 360graders filminga heter?

Endret av Teipball
Lenke til kommentar
Arya tror jeg ikke kommer til å bli en kriger på samme måte som Brienne. Hun virker å gå Faceless Man-veien og da ved å bli en assassin så har ikke størrelsen mye å si.

 

Jeg håper da for all del det, det blir flaut om hun på magisk vis penetrerer rustningen til knekter i full platerustning med dolk.

 

På det viset synes jeg forøvrig kampen mellom Oberyn og Fjellet var merkelig også, greit nok at han kuttet ham bak bena da han ikke hadde rustning der, men hvordan klarte han å kjøre spydet gjennom magen hans når han bar rustning?

 

Må heller ikke undervurdere ett solid slag i ballene underveis ;)

 

Eller et spark i vaginaen (så vidt jeg så sparket Hunden henne mellom beina).

Endret av Dark Archon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Brienne hadde også ei spesialtilpassa rustning.

Passforma på rustninga, og då særlig på brystplata, utgjer ein stor forskjell i forhold til å absorbere slag og støt.

 

The Hound har vært ute å trakka i lang tid og har antageligvis ei rustning som ikkje var påsatt skikkelig.

For medan Brienne har Podrick som våpendrager som hjalp henne å spenne alle reimane om morgonen, så tviler eg på at the Hound tillot Arya å være så nært han at ho kunne trykke ein dolk gjennom skøytane på rustninga.

 

Så eg trur at det var dette som utgjorde den store forskjellen. Brienne var kledd og forberett på å sloss, medan the Hound ikkje forventa å måtte sloss på turen langt ute i audemarka.

Lenke til kommentar

 

Fy faen så kjedelig det hadde vært å spille inn en sånn super-budsjett serie og så bare få beskjed om hele tiden å late som om ting var der. "OK, nå later vi som om du snakker med noen, og så later vi som om det skjer noe."

 

Leste et sted om at Ian Mckellen nesten fikk lyst til å slutte å være skuespiller etter Hobitten.

 

Ellers takk for svar på CGI. Men et oppfølgingsspørsmål, er det slik at det "bare" er at det er mange ansatte som gjør at det koster, eller er utstyret de bruker veldig dyrt å lage/bruke?

 

Ansatte, dyre programvarer, lange arbeidstimer pga sinnsykt mye arbeid generelt, er ikke få folk de må ha for å lage alt det, rt endel på tracking, modellering, skinning, rigging, texturing, animering, compositing, VFX, og så da til slutt post process.

Blir fort endel penger som blir brukt på det da alle avdelinger har flere folk^^

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De har jo egne grupper for både dragene og ulvene. Lurer på hvor mange timer det går til rendering, animatørene får nok litt dødtid pga det. Er kanskje ikke mange timene siden dragene og ulvene ikke er de største. The Wall har sikkert tatt mye lenger tid.

Lenke til kommentar

Beric Dondarrion hadde vel ikke Valyrian Steel? Det eneste han hadde var et sverd som han han tente på, sikkert med noen oljer eller lignende.

 

De eneste Valyrian steel-sverdene som vi har fått vite om er Ice, som nå er Oathkeeper og Joffrey sin som jeg ikke husker navnet på og Longclaw til Jon.

Lenke til kommentar

Beric Dondarrion hadde vel ikke Valyrian Steel? Det eneste han hadde var et sverd som han han tente på, sikkert med noen oljer eller lignende.

 

De eneste Valyrian steel-sverdene som vi har fått vite om er Ice, som nå er Oathkeeper og Joffrey sin som jeg ikke husker navnet på og Longclaw til Jon.

Og dolken som ble brukt i drapsforsøket på Bran.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

De har jo egne grupper for både dragene og ulvene. Lurer på hvor mange timer det går til rendering, animatørene får nok litt dødtid pga det. Er kanskje ikke mange timene siden dragene og ulvene ikke er de største. The Wall har sikkert tatt mye lenger tid.

Er en egen gjeng på rendring igjen, så når animatørene er ferdig med sitt så sendes det jo til dem, så begynner animatørene på neste arbeid. mye arbeid slike greier,mye småting som vi aldri legger merke til som sikkert tar tid å få til, men er som andre sier, den beste bruken av CGI er når folk ikke aner det er brukt og det har de gjort strålende i GoT utenom da de fikk en DnD moment på slutten med magic missiles og animerte skjeletter, synes egentlig det var rimelig dårlig kvalitet på i forhold til resten av GoT, samt noen andre små glitches som jeg dessverre legger merke til pga jeg har studert dette og liker å holde på med dette til tider :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...