Gå til innhold

Får ikke lov å brenne i full hastighet abv Nero 5.5


johnik

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har nettopp kjøpt meg en Philips 20x cd brenner. Når jeg skal brenne cd'er i Nero, (har prøvd både med audio og data) får jeg ikke høyere valg enn 12x for brenning. Er det noen som vet hvorfor jeg ikke kan brenne på full hastighet?

 

Jeg har et Microstar K7T Turbo2 hovedkort. Har harddisk som primary master, cd-rom som primary-slave og brenneren som secondary master.

 

Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Well, de fleste nye og raske brennere har et system som tester cd'er for hvor fort det går ann å brenne på dem. Er cd'ne av dårlig kvalitet eller ikke beregna for mer enn 12/16x (ifølge brennerens test) så får du ikke brenne fortere, med mindre du overrider brenneren.

 

Dette gjør du ved å trykke på "Choose Recorder" og trykke "Options" (i Nero). Nå skal du få fram en tabb hvor det er to checkboxer ved den ene står d "Justlink/Burnproof Enabled" og ved den andre "JustSpeed/ettelleranna Enabled". Klikker du av den siste checkboxen vil brenneren IKKE sjekke cd'ene og du vil ha sjansen til å brenne på full guffe. Er det 16x-sertifiserte cd'er eller bedre, vil det vanligvis gå helt greit. Dog, er ingen garanti!

Lenke til kommentar

Fikk kun en checkbox som jeg klikket vekk. Seamless link. Denne kunne jeg deaktivere. Det gjorde jeg.

Det ble ingen endringer, fikk enda kun mulighet for 12x da jeg satte i cd'en. Men det virker som det stemmer det du sa. Da jeg satt inn en cdrw så fikk jeg ikker brenne fortere enn 10x.

 

Bruker Moore 24x cdr til vanlig. Er dette et bra merke? Har dere noen merker å anbefale?

Lenke til kommentar

Mener å ha lest et sted at det ikke er mulig for Philips brennere (og andre som bruker Seamless Link-teknologien) å skru av sjekk av CD-Plater.

 

M.a.o : Sannsynligvis trenger du plater som er sertifiserte/leses av brenneren som 20x plater.

Er ikke sikker dog.

 

 

Har selv en Lite-On 32x og får kun full speed av Verbatim sine 16x-plater. De kan gjerne være verd et forsøk og er ikke altfor dyre heller

Lenke til kommentar

Enda ikke fått et vettugt svar på dette. Men folk jeg har snakket med på Startit i Stavanger sier at jeg må oppgradere firmwaren, enda det ikke er noen oppgradering på Philips sine sider. Andre sier at cd'spilleren sjekker kvaliteten på cdr-plata i brenneren og avgjør selv hva som er høyeste mulig hastighet å brenne på uten at plata kan bli ødelagt.

 

Hadde vært gøy om noen kunne avklare dette....

 

Det var visst ikke et problem knyttet til Nero generelt har jeg blitt fortalt nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...