Gå til innhold

Beste server distro, suse 8.2 ++


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

som sagt anbefaler jeg trustix. Den kommer med mesteparten av det "vanlige" du trenger for å sette opp en shell server, og du kan lett oppgradere sikkerhetshull ved å skrive swup --upgrade. Du bør kanskje ikke gå rett på trustix hvis du ikke er "kjent" med linux, men ellers bør du ihvertfall ta en titt på denne distroen som er en ren server distro (i motsetning til noen av de andre som er nevnt).

 

Jeg har tidligere også vært borti redhat som server, og dette virker stort sett greit. Den har jo det man trenger av software, men har uheldigvis også en haug med software osv man IKKE trenger. Det er lett å konfigurere, men desverre er ikke up2date funksjonen slik jeg ser det like bra som f.eks. apt, emerge, eller swup.

Lenke til kommentar
Grunnlaget wil baserer sine uttalelser på er kanskje at de overnevnte distroene inneholder mye dilldall som en erfaren admin ikke har behov for. For en nybegynner er de derimot greie.

 

...Men man har like gode muligheter?

Når det gjelder redhat, suse og mandrake har man nok det ja. All programvare følger med (for redhat i alle fall, men regner med det stemmer for suse og mandrake og)

Lenke til kommentar

En server bør bestå av bare de programpakkene serveren trenger for å gjøre jobben sin.

På nybegynnerstadiet er Debian et godt valg, der man lett har muligheten til å installere et base-system som innholder bare det som er nødvendig for å bygge serveren videre, uten at man trenger å installere programpakker som ikke er nødvendige i oppgavene serveren skal utføre.

Hvis man er en litt mer avansert bruker vil Linux from scratch gi det man virkelig vil ha i en server, Full kontroll.

Lenke til kommentar

Av fare for a veare for mye Red Hat advocat saa skal jeg proeve aa vare forsiktig her..

 

Redhat er den desidert mest brukte Linux distroen for servere paa verdensbasis, saa jeg forstaar ikke helt hvorfor Joe Normal ikke kan bruke Redhat som server distro naar de fleste firmaene som kjoerer linux gjoer det.

 

Thats a fact.

 

Husker ikke eksakt prosent tallet men redhat var den mest brukte distroen i foelge en artikkel paa osnews for noen mnder siden.

 

Jeg er snart ferdig med min Bachelor of network computing, og skal gaa videre for aa spesialisere meg innen Unix (*nix).

Her paa Monash University sier dem at det er stoerst sjangse for aa "moete" Redhat naar du kommer ut i arbeidslivet[/b]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...